Η «Μεγάλη Παρασκευή» του ποδοσφαίρου…

Η «Μεγάλη Παρασκευή» του ποδοσφαίρου…

Θα αποκτήσουν άραγε νόημα οι… Κυριακές μας;

Ένα από τα βασικά επιχειρήματά που διατύπωνε αρκετός κόσμος ήταν ότι  δεν θα έπρεπε να συνεχιστεί άλλο η κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να αποκτήσει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα.

Βεβαίως με αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν στα γήπεδα δεν θεωρούμε ότι μας έχει προκύψει κάτι πιο… όμορφο ή πιο συναρπαστικό, αλλά αυτά είναι γούστα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην εποχή της κάθαρσης παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στις… δικαστικές αίθουσες.  Για παράδειγμα υπάρχει μπροστά μας η «Μεγάλη Παρασκευή» του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς πρόκειται να συζητηθούν στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ οι εφέσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Επί αυτού δεν θα θελήσουμε να αναφερθούμε περισσότερο, καθώς εκτιμούμε ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να μείνει απερίσπαστη για να εκτελέσει τα καθήκοντά της. Έτσι κι αλλιώς έχουμε την άποψη ότι οι υποθέσεις είναι ξεκάθαρες και δεν μπορούν να αλλοιωθούν από τα όποια συλλαλητήρια.

Απλά αυτό που θα περιμένουμε… καρτερικά είναι να επιστρέψει η μπάλα στα γήπεδα. Να φύγει από τα δικαστήρια και να γίνουν ξανά πρωταγωνιστές οι παίκτες και οι προπονητές, αν και φοβούμαστε ότι αυτός ο ρόλος θα ανήκει  (όπως συμβαίνει διαχρονικά συμβαίνει) στους διαιτητές.

Υπάρχουν ακόμη έξι αγωνιστικές με σημαντικά παιχνίδια, όπως είναι αυτό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ενώ αμφότεροι οι δικέφαλοι θα αντιμετωπίσουν και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ψάχνει να βρει τη σωτηρία του. Υπάρχουν δηλαδή οι προϋποθέσεις για να απολαύσουμε όλοι αυτό που αγαπάμε και να πάψουμε να ασχολούμαστε με τις δικαστικές ιστορίες.

Το ζητούμενο άλλωστε δεν είναι να πέσει ο Ολυμπιακός με κάθε τρόπο από την κορυφή, αλλά να επικρατήσει ο καλύτερος. Θυμίζουμε ότι τις περισσότερες από τις προηγούμενες φορές οι ερυθρόλευκοι κατακτούσαν τον τίτλο με «εκτός συναγωνισμού» διαφορά βαθμών, άρα τα περί… αδικίας, υπήρχαν στην ατζέντα αυτών που προσπαθούσαν να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες.

Για να αποκτήσουν εν τέλει νόημα οι Κυριακές όλων μας θα πρέπει να δούμε καλύτερο θέαμα στα γήπεδα. Να δυναμώσουν όλες οι ομάδες, να έχουμε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να το εισπράξουμε αυτό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί ίσως να μην είναι μακριά η ώρα που το Τσάμπιονς Λιγκ θα αποτελεί άπιαστο όνειρο για τους δικούς μας μονομάχους.

Σε αυτήν την εκδοχή θα έχουμε «καταφέρει» και να μην έχουν αλλάξουν οι δικές μας Κυριακές, αλλά και να περιοριστούν στον καναπέ μας τα βράδια της Τρίτης και της Τετάρτης. Ας το σκεφτούνε όλοι όσοι εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο, από τον επικεφαλής της ομοσπονδίας μέχρι τον τελευταίο οπαδό μήπως και μπορέσουμε να το γυρίσουμε το παιχνίδι…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ