Ολυμπιακός: Κέβιν vs Μιραλάς

Ολυμπιακός: Κέβιν vs Μιραλάς

Οι χαμηλές πτήσεις του Βέλγου επιθετικού, στην δεύτερη φορά του στο μεγάλο λιμάνι, η εξήγηση και η πρώτη εντύπωση για όσα θα συμβούν το καλοκαίρι.

Κυκλοφορεί στα social media τις τελευταίες μέρες και δυστυχώς όσο φαρμάκι και αν στάζει, δεν μοιάζει πολύ μακριά από την πραγματικότητα: «Και τι έγινε που ο ΠΑΟΚ κατήγγειλε τον Μιραλάς στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Τιμωρία για τον Ολυμπιακό είναι να… παίζει ο Βέλγος». Κάπως έτσι τέλος πάντων η διατύπωση, η ουσία όμως συγκεκριμένη. Η διαδικασία απομυθοποίησης για έναν από τους καλύτερους επιθετικούς που πέρασαν από την Ελλάδα έχει ξεκινήσει και δυστυχώς η αφετηρία είναι η ίδια η παρουσία του στο χορτάρι.

Ο Κέβιν Μιραλάς έχει ελάχιστη προσφορά στους Ερυθρόλευκους σε αυτό το δείγμα των δέκα αναμετρήσεων που απαρτίζουν την δεύτερη θητεία του στο μεγάλο λιμάνι. Ούτε γκολ, ούτε ασίστ, ούτε εκείνες οι σήμα κατατεθέν «μπούκες» του που σήκωναν το Καραϊσκάκη στο πόδι την διετία 2010-12. Καλύτερος από τους άλλους wingers του ρόστερ εξ ου και η μόνιμη θέση του στην 11άδα, με ξεκάθαρη διάθεση να προσφέρει, αλλά χωρίς αυτό να μπορεί -ως εδώ τουλάχιστον- να το κάνει στην πράξη. Τουλάχιστον στον βαθμό που περιμέναμε όλοι όσοι είχαμε ως αφετηρία τις αναμνήσεις της πρώτης εποχής…

Γιατί όλοι στο άκουσμα της επιστροφής του Κέβιν Μιραλάς, είχαμε πάνω-κάτω την ίδια εντύπωση. Ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε διάνα, όχι μόνο γιατί αποκτά έναν «κάνω τη διαφορά» επιθετικό, αλλά και γιατί βάζει… λεφτά στην τράπεζα με την επιλογή του, καθώς ο συγκεκριμένος δεν θα χρειάζονταν ούτε ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής, ούτε να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου κλπ. Αν το ρολόι γύριζε στις αρχές του χρόνου, και ρωτούσες 100 φιλάθλους, αλλά και επαγγελματίες του ποδοσφαίρου ποιον επιθετικό πρέπει να αποκτήσει ο πρωταθλητής, θα σου απαντούσαν «Μιραλάς» οι… 101.

https://www.youtube.com/watch?v=973rxtlxWrU

Κάποιοι από αυτούς ήδη όχι μόνο τον απαξιώνουν, αλλά τον θεωρούν και βετεράνο στα 30 του. Και το κακό είναι ότι οι αριθμοί είναι το πιο ισχυρό επιχείρημα τους: Ακριβώς 23 ματς από την έναρξη της σεζόν, μέχρι την περασμένη Κυριακή. Μετρημένα 1399΄ λεπτά με δύο διαφορετικές φανέλες σε πέντε διαφορετικές διοργανώσεις. Ακόμη όμως τον λογαριασμό των γκολ δεν έχει καταφέρει να τον ανοίξει και κάπως έτσι απειλείται για πρώτη φορά στην καριέρα του να ολοκληρώσει μια αγωνιστική περίοδο δίχως να συναντηθεί με τα αντίπαλα δίχτυα.

Δύο ασίστ στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό είναι το μοναδικό που συναντάς στα «βασικά» της στατιστικής του. Η μία στον διασυρμό από την Αταλάντα (1-5) στο «Γκούντισον» και η άλλη στο εύκολο 3-0 επί του Απόλλωνα στη Λεμεσό. Δράσεις του 2017, όσο ακόμη φορούσε την φανέλα της Έβερτον. Με τον Ολυμπιακό: Μηδέν σε δέκα ματς και 762’. Στην Σούπερ Λιγκ μάλιστα αυτό το 0/15 τελικές, μοιάζει εξωφρενικό. Ποιος; Ο Κέβιν Μιραλάς. Ο δαίμονας που κατά την πρώτη θητεία του στο λιμάνι σταμάτησε στα 34 γκολ και τις 10 ασίστ σε 52 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο πιο σύγχρονος επιθετικός που πέρασε από τα μέρη μας την τελευταία δεκαετία, να συζητιέται από τους «ξερόλες» ως… τελειωμένος!

Τι συμβαίνει; Πιθανότατα κάτι που δεν έχει εφαρμογή μόνο στο ποδόσφαιρο. Ο εν ενεργεία διεθνής Βέλγος, επέστρεψε στην Ελλάδα νιώθοντας ότι σε αυτό το περιβάλλον, στην ασφάλεια που του παρέχει ο Ολυμπιακός θα έχει τον χρόνο να βρει τον εαυτό του και να βγει από αυτή την δυσάρεστη αγωνιστική κατάσταση. Να ξαναπάρει τα πάνω του, να ξανακερδίσει τη θέση του στην εθνική ομάδα, να πάει στο Μουντιάλ, να κερδίσει και το δικαίωμα παραμονής του από το καλοκαίρι και πέρα στην ομάδα της καρδιάς του.  Οι Ερυθρόλευκοι όμως δεν είχαν να του δώσουν χρόνο. Περίμεναν από εκείνον να βγει μπροστά από τη πρώτη στιγμή και να τους οδηγήσει. Να τους δώσει άμεσα όλα εκείνα τα «κομμάτια» που έλειπαν από το παζλ της επίθεσης. Τελικά δεν συμβαίνει ως εδώ τίποτα από τα δύο.

Ποια θα είναι η συνέχεια; Θα φανεί. Το σίγουρο είναι ότι ο Μιραλάς δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που βλέπουμε τους τελευταίους δύο μήνες στην Ελλάδα, αλλά και κατ επέκταση ότι με αυτή την εικόνα του δεν θα βάλει και τους Πειραιώτες στον πειρασμό να πληρώσουν τα 5.2 εκατ ευρώ της ρήτρας του για την αγορά του από την Έβερτον, το καλοκαίρι. Λογικά θα γίνει συζήτηση, σε άλλη οικονομική βάση όταν έρθει η ώρα. Αυτό μοιάζει ως το επικρατέστερο σενάριο. Να προσπαθήσει δηλαδή ο Ολυμπιακός να τον κρατήσει, αλλά αγοράζοντας τα δικαιώματα του σε μια τιμή πιο ταιριαστή με την περίσταση. Τον πιστεύουν οι Πειραιώτες τον 30άχρονο. Ξέρουν ότι η τωρινή του εικόνα δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές του δυνατότητες. Αυτό όμως θα πρέπει να το αποδείξει και ο ίδιος.

Εννοείτε λοιπόν ότι θα παίξει ρόλο και ο επίλογος της σεζόν. Και πως θα είναι ο Βέλγος στα τελευταία ματς της χρονιάς, αλλά και πως θα ολοκληρώσουν την διαδρομή τους οι Ερυθρόλευκοι. Η θέση του βαθμολογικού πίνακα στην τελική κατάταξη, το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη περίοδο και κυρίως η διοργάνωση στην οποία ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει.  Η αξιολόγηση άλλωστε που έχει ξεκινήσει στο μεγάλο λιμάνι δεν αφορά μονάχα τον Μιραλάς, αλλά σχεδόν το σύνολο των ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν το ρόστερ. Πραγματικά είναι λίγοι εκείνοι που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους και στο επόμενο. Και λίγοι θα παραμείνουν αν δεν υπάρξει άμεσα ουσιαστική βελτίωση στην εικόνα!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ