Παναθηναϊκός : Τελευταία ευκαιρία για την τετράδα

Παναθηναϊκός : Τελευταία ευκαιρία για την τετράδα

Βράδυ Πέμπτης στη Μαδρίτη και ο Παναθηναϊκός παίζει τα ρέστα του στη προσπάθεια του για να καταλάβει μία, στην συγκεκριμένη περίπτωση την τέταρτη, θέση στην προνομιούχο πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου, που δίνει το πολυπόθητο πλεονέκτημα στην επόμενη φάση. Στην πρωτεύουσα της Ισπανίας οι πράσινοι τίθενται αντιμέτωποι με τη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει επίσης τον […]

Βράδυ Πέμπτης στη Μαδρίτη και ο Παναθηναϊκός παίζει τα ρέστα του στη προσπάθεια του για να καταλάβει μία, στην συγκεκριμένη περίπτωση την τέταρτη, θέση στην προνομιούχο πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου, που δίνει το πολυπόθητο πλεονέκτημα στην επόμενη φάση.

Στην πρωτεύουσα της Ισπανίας οι πράσινοι τίθενται αντιμέτωποι με τη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει επίσης τον ίδιο στόχο. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από δύο οδυνηρές εντός έδρας ήττες κόντρα σε Ολυμπιακό και Φενέρ, με παρένθεση τη νίκη τους στη Βαρκελώνη επί της Μπάρτσελόνα, που τους έθεσαν εκτός τετράδας. Περιθώρια δεν έχουν για άλλο στραβοπάτημα όποτε αυτό αυξάνει στο μέγιστο και το βαθμό δυσκολίας της αποστολής του τριφυλλιού. Περιθώρια για ήττα βέβαια δεν έχουν ούτε οι φιλοξενούμενοι. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ μετά την αποτυχία την προηγούμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ έβαλαν εαυτούς σε πολύ δύσκολη θέση.

Με μόλις έξι ματς να απομένουν για το φινάλε της regural season όλες οι ομάδες γνωρίζουν ότι πλέον κάθε ανεπιτυχές αποτέλεσμα μπορεί να αποβεί μοιραίο. Έχοντας ως δεδομένο ότι οι πρώτες τρεις θέσεις δεν αλλάζουν, κυρίως ως προς το ποιες ομάδες θα τις πάρουν, οι υπόλοιποι παλεύουν για την τέταρτη. Αυτή την στιγμή την έχει η Ζαλγκίρις. Παναθηναϊκός, Ρεάλ και Χίμκι την εποφθαλμιούν έχοντας ο καθένας τις δικές του πιθανότητες. Με βάση το πρόγραμμα που υπάρχει μέχρι το φινάλε το μεγαλύτερο βουνό καλείται να το ανέβει η ομάδα του Σάρας.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα επίσης έχει περίεργα παιχνίδια μέχρι τέλους, όποτε όποιος από τους δύο αποψινούς αντιπάλους επικρατήσει θα είναι και το φαβορί για την τέταρτη θέση. Λεπτομέρεια που έχει την σημασία της ότι οι πράσινοι δεν έχουν την ισοβαθμία με την λιθουανική ομάδα, ενώ υπάρχει και ματς Ρεάλ- Ζαλγκίρις. Η Χίμκι από την άλλη, με εξαίρεση τους Λιθουανούς, είναι από κάτω και με τον Παναθηναϊκό και με τη Ρεάλ σε περίπτωση ισοβαθμίας στη τελική βαθμολογία.

Αγωνιστικά τα πράγματα είναι αρκετά μπερδεμένα στους σημερινούς μονομάχους. Οι γηπεδούχοι πέρα από τους γνωστούς απόντες, από το ξεκίνημα της χρονιάς, έχουν αμφίβολο και τον μεγάλο ηγέτη τους, απόντος του Γιούλ, Λούκα Ντόνσιτς. Η συμμετοχή του θα αποφασιστεί λίγο πριν το τζάμπολ. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν των υπηρεσιών του Νίκου Παππά . Λογικά θα επιστρέψει ο Ντένμον στη δωδεκάδα, ενώ από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα διαθέσιμος είναι και πάλι ο Λοτζέσκι. Οι παίκτες του Ισπανού κόουτς χρειάζονται ένα μεγάλο διπλό.

Για να το πετύχουν όμως θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτόν. Ο λόγος; Προφανής για όποιον έχει μια σχετική γνώση της διοργάνωσης και των πεπραγμένων τους σε αυτήν. Με μόλις τρεις νίκες μακριά από την Αθήνα, η χειρότερη μαζί με την Μακάμπι συγκομιδή για ομάδα της οκτάδας, ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης καλείται να βγάλει μια μεγάλη αντίδραση στο παρκέ του WiZink Center.

Το ερώτημα είναι μπορεί; Κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν σήμερα φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι αποχαιρετούν οριστικά την προοπτική του πλεονεκτήματος στη νοκ- άουτ φάση. Για να έχει ελπίδα ο Παναθηναϊκός απόψε θα πρέπει να ακολουθήσει την ισπανική ομάδα στο σκορ. Όποιος την έχει νικήσει μέσα στο κάστρο της έχει ξεπεράσει τους ογδόντα πόντους. Μοναδική εξαίρεση ο Ολυμπιακός, ο οποίος όμως, την κράτησε κάτω από αυτούς τους πόντους.

Θα πρέπει επομένως να είναι εύστοχοι στο μακρινό σουτ, που η αλήθεια είναι πως τελευταία τους έχει προδώσει, να ελέγξουν τα ριμπάουντ και να τους δυσκολέψουν το παιχνίδι μέσα στο ζωγραφιστό. Από την άλλη αν δεν παίξει ο Σλοβένος σταρ η Ρεάλ είναι μια άλλη ομάδα. Σημαντικό στοιχείο θα είναι και η εξουδετέρωση του Κάρολ. Ο Αμερικανός είναι με διαφορά ο καλύτερος σποτ σουτέρ σε όλη την Ευρώπη.

Νίκη σήμερα για την ομάδα σημαίνει πολλά. Όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά. Οι συντριβές σε Μόσχα και Βαμβέργη και η ήττα στην έδρα της από τον αιώνιο αντίπαλο δεν χωνεύονται εύκολα. Θέμα αποκλεισμού από την επόμενη φάση πρακτικά δεν υφίσταται, αφού η Μπασκόνια που αυτή την στιγμή είναι ένατη υπολείπεται τριών νικών και το τριφύλλι την έχει και στην ισοβαθμία.

Θα πρέπει δηλαδή να αυτοκτονήσει για να κάνει μέχρι και τέσσερις λιγότερες νίκες από τους Βάσκους σε έξι ματς. Ο Πασκουάλ ξέρει πως το πλεονέκτημα δεν δίνει απαραίτητα και πρόκριση στο final- four. Το έζησε πέρυσι με τον αποκλεισμό από την Φένερ του Ζοτς. Γνωρίζει όμως ότι αν θέλει να έχει ρεαλιστικές ελπίδες στα playoff θα πρέπει να αποφύγει ΤΣΣΚΑ, Φενέρ και Ρεάλ όπως ο διάολος το λιβάνι.

Μόνο με Ολυμπιακό ή Ζαλγκίρις θα έχει πιθανότητες ακόμα και με μειονέκτημα να περάσει, για διαφορετικούς βέβαια λόγους σε κάθε περίπτωση. Κάθε ματς όμως είναι μια άλλη ιστορία από το προηγούμενο ή το επόμενο. Το σημερινό αποτέλεσμα όμως θα δείξει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, που θα κάτσει η μπίλια για τους πράσινους. Ανάλογα με το τι θα γίνει το βράδυ θα επαναπροσδιοριστούν και οι όποιοι στόχοι για την τελική κατάταξη. Τα υπόλοιπα μετά το παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ