Θ’ αποκτήσουν το δικαίωμα να ονειρεύονται ξανά

Θ’ αποκτήσουν το δικαίωμα να ονειρεύονται ξανά

Οι πληροφορίες εδώ και δύο μήνες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Για το πόσοι είναι οι υποψήφιοι, ωστόσο, είναι συγκεχυμένα τα όσα διαρρέονται. Σε κάθε περίπτωση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κολλάει παντού. Από το μυαλό του ίδιου και της οικογένειας γενικά, δεν έφυγε ποτέ η ιδέα να αναλάβουν την ΠΑΕ. Ο πατέρας του […]

Οι πληροφορίες εδώ και δύο μήνες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Για το πόσοι είναι οι υποψήφιοι, ωστόσο, είναι συγκεχυμένα τα όσα διαρρέονται.

Σε κάθε περίπτωση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κολλάει παντού. Από το μυαλό του ίδιου και της οικογένειας γενικά, δεν έφυγε ποτέ η ιδέα να αναλάβουν την ΠΑΕ. Ο πατέρας του Παύλος ενεπλάκη την περίοδο της πολυμετοχικότητας, όμως, απογοητεύτηκε με πολλά θέματα. Ποτέ, βέβαια, ο οπαδός του «τριφυλλιού» δεν εγκατέλειψε την ιδέα κάποια στιγμή αφεντικό στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό να γίνει η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Μπροστά, πλέον, αν και όποτε συμβεί αυτό θα είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Έστω κι έπειτα από 39 χρόνια μπορεί η ΠΑΕ να καταλήξει στον διάδοχο του Παύλου.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ έφτασε μία ανάσα από το να μπει στην ΠΑΕ το περασμένο καλοκαίρι. Για τρεις μήνες συζητούσε με τον Γιάννη Αλαφούζο, προχώρησε σε έλεγχο, ενημερώθηκε για τα χρέη κι αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η υπόθεση μπήκε στην τελική ευθεία, η εμπλοκή του ναυάγησε. Δεν ήταν μόνο το υπέρογκο χρέος που τον ανάγκασε να οπισθοχωρήσει. Ήταν και το γεγονός ότι ο Αλαφούζος ήθελε να του δώσει την ΠΑΕ άμεσα, ενώ εκείνος επιθυμούσε να τρέξει το πρότζεκτ από τον ερχόμενο Μάιο. Να φύγει από πάνω του δηλαδή και η τρέχουσα σεζόν, που επίσης θα έχει έλλειμμα. Τουλάχιστον 5-6 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Με όσα έχουν γίνει εντός της σεζόν και τους πιστωτές συνεχώς να πιέζουν, αντιλήφθηκε ο καθένας γιατί ο Γιαννακόπουλος επέμεινε ότι δεν θέλει την τρέχουσα περίοδο στην πλάτη του. Ένας ακόμα λόγος είναι ότι ήθελε να προετοιμάσει το PAO Foundation, το οποίο προέβλεπε και τη συμμετοχή του κόσμου.

Ακόμα και τότε που το νέο του drive (όπως λένε στο μπάσκετ) δεν βρήκε στόχο, ουδείς σκέφτηκε έστω να ψιθυρίσει «τέλος». Όλοι γνώριζαν ή έστω είχαν την ελπίδα του ότι το όνομα του Γιαννακόπουλου θα ακουστεί ξανά για την ΠΑΕ. Και είναι λογικό, αφού κι ο ίδιος το επιθυμεί. Στα σχέδιά του, παράλληλα, είναι η εκμετάλλευση του ΟΑΚΑ. Ο τεράστιος χώρος που περιλαμβάνει το στάδιο, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ και φυσικά τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις. Τις έχει βάλει στο… μάτι εδώ και χρόνια. Τουλάχιστον μία 10ετία εξετάζει το ενδεχόμενο της Παναθηναϊκής Πολιτείας. Τώρα φαίνεται ότι το έχει προχωρήσει αρκετά στις συζητήσεις του με την Κυβέρνηση.

Είχαμε επισημάνει, άλλωστε, ότι για τον Γιαννακόπουλο κι οποιονδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο καθοριστικό ρόλο θα παίξουν τα ανταποδοτικά οφέλη. Ποιος εγγυήσεις θα λάβει ο επενδυτής για γήπεδο, εμπορικές δραστηριότητες και γενικά για κάθε επιχείρηση που μπορεί να του αποφέρει οικονομικά οφέλη. Έτσι, γίνεται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και όχι μόνο. Σε οποιαδήποτε επιχειρηματική πρωτοβουλία. «Δώσε κάτι εκεί, για να μπορώ να δώσω κι εγώ κάπου αλλού», είναι το μήνυμα σε κάθε κυβέρνηση.

Γίνεται αντιληπτό, φυσικά, ότι όταν εμπλέκεται η πολιτική δεν είναι και το πιο απλό να γίνουν όλα γρήγορα. Υποσχέσεις, ξανά υποσχέσεις και στο τέλος έχουμε δει πολλές φορές το έργο να στραβώνει. Στην περίπτωση του πρότζεκτ Γιαννακόπουλου, ο οποίος φαίνεται να έχει μαζί του και ξένους επενδυτικούς ομίλους (ο ένας από την Αγγλία) επίσης είναι περίπλοκη η κατάσταση. Για την εκμετάλλευσή των εγκαταστάσεων από επενδυτή, απαιτείται και η έγκριση των δανειστών. Όταν, όμως, υπάρχει βούληση και κυρίως κεφάλαια, τότε ο χρόνος μπορεί να μην είναι αντίπαλος. «Μιλάει το χρήμα», που λένε και οι Αμερικάνοι…

Σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος θα πρέπει να μείνει ψύχραιμος. Ναι, δικαιούται μία ελπίδα με όσα έχει τραβήξει. Δικαιούται να ονειρεύεται. Αλλά καλό θα είναι να υπάρχει αυτοσυγκράτηση για να μην είναι ανώμαλη η προσγείωση, εφόσον κάτι δεν πάει καλά. Δεν λέει κανείς, άλλωστε, με σιγουριά ότι ο Γιαννακόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος επενδυτής, θα μπει άμεσα στην ΠΑΕ. Μπορεί να υπάρξουν γρήγορα εξελίξεις, ωστόσο, ξεκαθαρίζουμε ότι πρέπει να επιλυθούν σημαντικά θέματα κι αυτό δεν είναι εύκολο από τη μία μέρα στην άλλη. Όσες διαβουλεύσεις κι αν έχουν γίνει μέχρι στιγμής και είναι αρκετές.

Γκάλοπ

Αν, πάντως, προχωρήσει κάποιος σε δημοσκόπηση στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού, το αποτέλεσμα θα δείξει «Δημήτρης Γιαννακόπουλος». Ακόμα και να πεις στον οπαδό του «τριφυλλιού» ότι υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται με περισσότερα χρήματα, πάλι θα σου απαντήσει «Γιαννακόπουλος». Αυτόν ξέρει, αυτόν εμπιστεύεται. Η οικογένεια έχει προσφέρει οικονομικά και ηθικά στον σύλλογο. Δεν μπορεί να γίνει αποτίμηση. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο μπάσκετ και σε όλα τα τμήματα. Έχει ξοδέψει χρόνο, έχει κάνει θυσίες. Γι’ αυτό και έχει το ηθικό πλεονέκτημα.

Οι φίλοι του «τριφυλλιού» ξέρουν ότι ο Γιαννακόπουλος είναι παρορμητικός. Ορισμένες φορές η «Παναθηναϊκή κοινή γνώμη» έχει διαφωνήσει μαζί του. Ο ίδιος είχε κι έχει κόντρα με κάποιους οργανωμένους. Στο τέλος της ημέρας, όμως, του αναγνωρίζεται και του πιστώνεται ότι εκτός από τον εγωισμό που μπορεί να έχει κάθε ισχυρός άνδρας και επιχειρηματίας, οτιδήποτε πράττει συνδέεται και με την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τα τελευταία χρόνια έχει δείξει και κάτι ακόμα. Έχει τη νοοτροπία νικητή του πατέρα του και του θείου του. Μισεί την ήττα. Κι αυτό το έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Δεν μπορεί να έχει άλλο στην ηγεσία του ηττοπαθείς παράγοντες. Απαιτείται πλέον δύναμη, όταν στο ποδόσφαιρο και οι τρεις ανταγωνιστές είναι γερά πορτοφόλια. Ο Γιαννακόπουλος δεν συμβιβάζεται με την ήττα. Καλό είναι, βέβαια, κάποιος να ξέρει να χάνει, αλλά κυρίως να διαχειρίζεται την απογοήτευση. Την ήττα. Πέρσι έδειξε να χάνει την ψυχραιμία του με την ιστορία του πούλμαν. Επικρίθηκε, ωστόσο, στο φινάλε της σεζόν πήρε το πρωτάθλημα στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου. Οπότε, κάλλιστα, μπορεί να πει κάποιος «είδατε; Είχε αποτέλεσμα». Όπως και ειπώθηκε…

Επειδή ακριβώς ο Γιαννακόπουλος δεν του αρέσει να είναι κομπάρσος, ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει –είπαμε, αν αναλάβει- θα είναι να προστατεύσει τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι απ’ αυτούς που θα κάνει το θήραμα. Θα γίνει κυνηγός. Αν θα βρει στόχο, θα φανεί. Δεδομένα θα το παλέψει και θα κάνει τα πάντα, ώστε αργά ή γρήγορα το παρασκήνιο να μην ακουμπάει τον Παναθηναϊκό. Μαζί του ο κόσμος θα ξαναβρεί το χαμόγελό του. Θα νιώσει ξανά δυνατός και θ’ αποκτήσει κάθε δικαίωμα να ονειρευτεί ότι θα επιστρέψουν οι μεγάλες στιγμές του παρελθόντος.

ΥΓ.: Αλήθεια δεν θα είναι ωραίο να υπάρχει Γιαννακόπουλος, Σαββίδης, Μαρινάκης, Μελισσανίδης; Όλοι έχουν τα θέματά τους. Τις ιδιοτροπίες τους. Ο αντίπαλος λατρεύει να τους μισεί. Αλλά θα είναι τόσο εκρηκτικό το μείγμα που δεν θα πλήξει ποτέ ο Έλληνας φίλαθλος. Κυρίως, όμως, δεν θα πρέπει να πλήξει με το προϊόν. Με την καλή έννοια δηλαδή. Με τα καλά τους και τα στραβά τους, έχουν τη δυναμική για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ