Ολυμπιακός : Οι αποδείξεις ως το φινάλε, και ο σχεδιασμός για τα επόμενα

Ολυμπιακός : Οι αποδείξεις ως το φινάλε, και ο σχεδιασμός για τα επόμενα

Ο Ολυμπιακός ήδη επεξεργάζεται το πλάνο της επόμενης ημέρας, έχοντας πάρει τις πρώτες αποφάσεις. Η χρονιά όμως δεν έχει τελειώσει και αυτό θα πρέπει πρωτίστως να το κατανοήσουν όσοι σήμερα είναι στον Ρέντη με τη φιλοδοξία να παραμείνουν σε αυτό και του... χρόνου!

Ήρθε στο προσκήνιο έστω και από σπόντα, αλλά σε ένα χρονικό σημείο που προφανώς αποδεικνύει το αυτονόητο: Το γεγονός δηλαδή ότι ο οργανισμός Ολυμπιακός ήδη, επιμελώς προετοιμάζεται για τα… επόμενα. Για την ομάδα της αγωνιστικής περιόδου 2018-19, όπου μεταξύ άλλων θα βρίσκεται και ο Μαντί Καμαρά, για τον οποίο οι Γάλλοι -που αποκάλυψαν το θέμα- αναφέρουν ότι βρισκόταν στις μεταγραφικές ατζέντες της Ρόμα και της Μονακό.

Είναι αλήθεια ότι ήδη επεξεργάζονται ένα σχέδιο στο μεγάλο λιμάνι, αλλά και έχουν φτάσει σε κάποιες πρώτες αποφάσεις: Για την δημιουργία ενός ισχυρού Ελληνικού κορμού, για την αξιοποίηση μιας σειράς ποδοσφαιριστών όπως ο Ανδρέας Γιαννιώτης, ο Σπύρος Ρισβάνης, ο Απόστολος Βέλλιος, ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης που αυτή τη στιγμή είναι «δανεικοί», για έναν συγκεκριμένο κύκλο μεταγραφών από τη διεθνή αγορά. Δείγμα ότι οι Ερυθρόλευκοι καταλαβαίνουν την ανάγκη για να πατήσουν το κουμπί της «επανεκκίνησης».

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι όλο αυτό το κάνουν, ενώ στην πραγματικότητα ξέρουν ότι ο βασικότερος λόγος που πιθανότατα η φετινή ομάδα δεν θα πετύχει τον μεγάλο της στόχο, την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν είναι η απόδοση της, αλλά ο τρόπος με τον οποίο την περιποιήθηκε η… εξυγίανση. Ένα σύντομο flash back σε ματς όπως αυτό με την Ξάνθη (εκτός), τον Ατρόμητο (εντός), την ΑΕΚ (εντός), τον Παναθηναϊκό (εντός) εκεί όπου κραυγαλέα λάθη στέρησαν βαθμούς ικανούς να έχουν σήμερα τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση του πίνακα, φτάνει. Έστω και αν οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν σταματήσει να δίνουν μπόλικα δικαιώματα με τις εμφανίσεις τους.

Δεν πρόκειται όμως για τις δύο όψεις του νομίσματος και άλλα τέτοια κλισέ που κάθε άλλο βοηθούν για την αποτύπωση της «εικόνας» της εποχής στο μεγάλο λιμάνι. Δεν είναι υποχρεωτικό δηλαδή η… περιποίηση της εξυγίανσης που με συνέπεια δέχεται ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν να συνδυάζεται με αγωνιστική απόδοση κατώτερη της προσδοκίας. Μια συζήτηση ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο πρωταθλητής από την ΕΠΟ και τις λοιπές… δυνάμεις του ποδοσφαίρου μας, και μια άλλη ότι ποδοσφαιριστές με συμβόλαια 2 εκατ ευρώ τον χρόνο δεν έχουν καταφέρει όχι να κάνουν τη διαφορά, αλλά καλά-καλά να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στον Ρέντη.

Άλλο πράγμα, το πώς μια σειρά από διαιτησίες έχουν «εκτροχιάσει» τους Πειραιώτες από την κουβέντα του τίτλου, και άλλο πως ο Όσκαρ Γκαρθία και οι ποδοσφαιριστές του, δίνουν δικαιώματα με αυτό που παρουσιάζουν στον αγωνιστικό χώρο. Εκείνοι που με τον τρόπο τους, ανοίγουν διάδρομο σε διαιτησίες τύπου Ευαγγέλου. Όσο στοίχισαν η απόκτηση και το συμβόλαιο του Οτζίτζα Οφόε, και ο εξάμηνος δανεισμός του Κέβιν Μιραλάς κάνουν μαζί στη… σούμα ο νυν Παναθηναϊκός και ο Ατρόμητος που είναι μόλις έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό. Στα τέσσερα ματς της χρονιάς με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο οι Πειραιώτες πήραν δύο βαθμούς και έχασαν δέκα! Καιρός λοιπόν άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους τώρα που φτάνουμε προς το φινάλε. Να φροντίσουν ώστε να κατακτηθεί έστω η δεύτερη θέση η οποία και προσφέρει το δικαίωμα της συμμετοχής στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, φροντίζοντας ταυτόχρονα και το δικό τους μέλλον στο λιμάνι.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κουμπί της επανεκκίνησης το έχει πατήσει με επιτυχία και άλλες φορές στο παρελθόν. Το έκανε το καλοκαίρι του 2010 όταν παρέλαβε τον Ολυμπιακό με χρέη 44 εκατ ευρώ και άδειο ρόστερ. Το έκανε το καλοκαίρι του ΄13 και την ομάδα που έφτασε ως τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το έκανε το καλοκαίρι του ΄15 και τον σχηματισμό ενός συνόλου που όχι μόνο πήρε τον τίτλο από τον Οκτώβρη αλλά που μεταξύ άλλων πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη των Ερυθρόλευκων στην ιστορία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ (2-3 την Άρσεναλ στο Εμιρέιτς).  Εκείνα τα καλοκαίρια στο μεγάλο λιμάνι έφτασαν προσωπικότητες όπως ο Βαλβέρδε, ο Μίτσελ και ο Μάρκο Σίλβα. Ήρθαν ποδοσφαιριστές όπως ο Ιμπαγάσα, ο Ριέρα, ο Πάντελιτς, ο Σαβιόλα, ο Τσόρι, ο Καμπιάσο κλπ. Ξέρει να το κάνει και ετοιμάζεται να το ξανακάνει. Όσοι είναι στην ομάδα, και θέλουν να παραμείνουν σε αυτή, επιβάλλεται να καταλάβουν αλλά και να το αποδείξουν.

Ο Ολυμπιακός έχει 47 βαθμούς και τις δύο ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις. Μπορεί οι βαθμοί του μετά το τέλος αυτών να είναι πενήντα. Μπροστά υπάρχουν έξι εύκολα ματς. Αν οι Πειραιώτες φτάσουν στους 65-68 βαθμούς λογικά θα είναι στην πρώτη δυάδα του πρωταθλήματος. Το πρόγραμμα μπροστά έχει επίσης αναμετρήσεις όπως το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ κλπ. Το ποιες καραμπόλες θα προκύψουν είναι «άγνωστο». Το ότι οι Πειραιώτες όμως δεν έχουν άλλο δικαίωμα στο λάθος αν θέλουν κάτι παραπάνω από την τρίτη θέση, είναι δεδομένο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ