Ο Ιβάν, ο «τίγρης» και η χάντρα στο κομπολόι του Βίκτωρα…

Ο Ιβάν, ο «τίγρης» και η χάντρα στο κομπολόι του Βίκτωρα…

Διότι όταν διαλαλείς το «ή εμείς ή κανείς» πρέπει να είσαι σε θέση να το κάνεις πράξη. Διαφορετικά ο οπαδός αφού ξεσπάσει κατά των «συνομωτών» και των «σκευωρών» θα έρθει η ώρα που θα σου ζητήσει τον λόγο…

Όταν ο γιος του Σωκράτη, Πέτρος Κόκκαλης και ο Γιάννης (Τζίγκερ) Βαρδινογιάννης έκαναν από κοινού μια επαινετή προσπάθεια να συνεννοηθούν, θέτοντας τις βάσεις για καθεστώς ισονομίας και εξυγίανσης στο  επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος παίζοντας ράθυμα στα δάκτυλά του το κομπολόι είχε αποφανθεί σιβυλλικά ότι η συνεννόηση αυτή θα κρατήσει μέχρι το πρώτο αμφισβητούμενο  πέναλτι σε ντέρμπι Ολυμπιακού –Παναθηναϊκού. Το δίκιο του βουνό.

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε. Τα χέρια που έδωσαν  εκείνο τον καιρό ο Πέτρος με τον Γιάννη, τα έδωσαν πέρσι ο Ιβάν με τον Τίγρη. Χέρι τότε είχε απλώσει και ο Γιάννης Αλαφούζος αλλά με το που του τράβηξε είχε διαπιστώσει πως του έλλειπαν δάκτυλα και δακτυλίδια κι ως εκ τούτου όσα γράφουμε παρακάτω δεν τον αφορούν. Αυτός φαγώθηκε νωρίς και έκτοτε με δική του επιλογή άρχισε η απαξίωση του Παναθηναϊκού. Οι δύο σύμμαχοι με το αβαντάρισμα της κυβέρνησης πήγαιναν μαζί ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν.  Ο Μελισσανίδης διαλαλούσε ότι οι «γκρανκάσες» θα σφυρίζουν μόνο στα τρένα κι ο Ιβάν πάντα πιο επιθετικός ότι πρόεδρος στην ΕΠΟ θα βγει «δικός μας».

Πριν βγει ο νέος πρόεδρος δυο αξιόλογα γεγονότα συνέβησαν. Το ένα ήταν η αντικατάσταση των αθλητικών δικαστών με εν ενεργεία δικαστές. Η αλλαγή, έργο της επιμονής του τότε υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, χαιρετίστηκε από τους επικοινωνιακούς στρατούς των συμμάχων ως μεγάλο βήμα για την εξυγίανση στην απονομή της αθλητικής Δικαιοσύνης. Και ήταν. Θεωρητικά ένας εν ενεργεία δικαστής είναι πιο δύσκολα χειραγωγήσιμος από έναν συνταξιούχο ή έναν δικηγόρο. Το άλλο ήταν ότι βρέθηκαν δυο γκρανκάσες και χειρούργησαν τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό στην Τούμπα και την ΑΕΚ στον τελικό.

Ο Αλαφούζος φώναξε αλλά δεν τον άκουσε κανείς ως συνήθως και ο Μελισσανίδης γκρίνιαξε αλλά σκέφτηκε «μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος» και κατάπιε…  την σημαία του Καλφόγλου. Ο Ιβάν φαινόταν να παίρνει κάτι παραπάνω από τα σπόρια αλλά αφού το δικό του πορτοφόλι βόγκαγε για να γίνει η αλλαγή στην ΕΠΟ, δόθηκε από την ΑΕΚ τόπος στην οργή. Τόπος στην οργή δόθηκε και από τον Ιβάν όταν έπεσε η καμπάνα με τις οκτώ αγωνιστικές κλειστή Τούμπα για τα ανδραγαθήματα των οπαδών του στον τελικό κυπέλλου στον Βόλο.

Και τι να έλεγε ό ΠΑΟΚ σε βάρος της αθλητικής δικαιοσύνης που του έριξε την καμπάνα. Για εν ενεργεία δικαστές επρόκειτο σαν την αθλητική δικαστίνα που κατακύρωσε των αγώνα πλέι οφ υπέρ του ΠΑΟΚ όταν το κουτάκι της μπύρας προσγειώθηκε στο κεφάλι του Ιβιτς κι έτσι αντί να παίξει ο Παναθηναϊκός στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ διεκδίκησε τη θέση ο ΠΑΟΚ, ωστόσο το εισιτήριο το πήρε στην τελευταία στροφή των πλέι οφ η ΑΕΚ.

Ετσι μπήκαμε στην νέα αγωνιστική χρονιά και ενώ ο Βαγγέλης Γραμμένος ζέσταινε ήδη την καρέκλα της ΕΠΟ ο Ιβάν Σαββίδης τον περιέφερε περίπου ως λάφυρο στο «Μακεδονία Παλλάς».

Μεσολάβησαν κι άλλα πολλά αλλά ας τα αφήσουμε κατά μέρος για να φτάσουμε στην απόφαση της αθλητικής δικαστίνας που έριξε καμπάνα στον ΠΑΟΚ ίδια κι όμοια με εκείνη που είχε ρίξει στον Παναθηναϊκό για το κουτάκι της μπύρας. Καμπάνα που μόλις έπεσε ο ΠΑΟΚ την χαρακτήρισε προαποφασισμένη μιλώντας μάλιστα για σκηνοθετημένη διαδικασία.

Ποιος προαποφάσισε λοιπόν και ποιος σκηνοθέτησε; Τα σκάγια προφανώς δεν πιάνουν τον Ολυμπιακό που δεν έχει καμία επιρροή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Τα σκάγια παίρνουν την κυβέρνηση που τουλάχιστον δεν απέτρεψε την καμπάνα και τον σύμμαχο Μελισσανίδη που παίρνει πρωτάθλημα μετά την τιμωρία. Αυτή είναι η εξέλιξη της συμμαχίας.

Στην αρχή οι σύμμαχοι ανέχονταν ο ένας τον άλλο αφού ο βασικός σκοπός ήταν να βγει από την μέση ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης. Τώρα όμως που ήρθε η ώρα  για το λάφυρο η συμμαχία πάει περίπατο. Δεν πάει για ένα πέναλτι όπως είχε προβλέψει ο Βίκτωρας Μητρόπουλος πάει για ένα πρωτάθλημα. Μοιάζει πολύ λογικό. Τα πανηγύρια για τους εν ενεργεία αθλητικούς δικαστές ήταν για τα μάτια του κόσμου.

Στην τελευταία στροφή ο λαλίστατος Ιβάν φαίνεται να την  πατάει από Τίγρη που είναι παλιά καραβάνα κι όλο αυτό τον καιρό μιλούσε πολύ, μα πολύ λιγότερο από τον έτερο σύμμαχο. Αλλωστε ό ίδιος είπε πρόσφατα πως στο ποδόσφαιρο μιλάνε και οι μουγγοί.  Κι άντε τώρα να διοργανώνεις συλλαλητήρια όχι για να ανατρέψεις την κατάσταση αλλά για να μην αναλάβεις τις ευθύνες σου απέναντι στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Διότι όταν διαλαλείς το «ή εμείς ή κανείς» πρέπει να είσαι σε θέση να το κάνεις πράξη. Διαφορετικά ο οπαδός αφού ξεσπάσει κατά των «συνομωτών» και των «σκευωρών» θα έρθει η ώρα που θα σου ζητήσει τον λόγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ