Αν το σηκώσει θα έχει και κάβα

Αν το σηκώσει θα έχει και κάβα

ΑΚΟΜΑ χτυπάει το τηλέφωνο. Με πρώτο και καλύτερο τον Ιάσωνα. Αμέσως μετά το ματς στη Τρίπολη. Και εν εξάλλω καταστάσει: «Τι έγινε κύριε Κώστα; Επιμένεις ακόμα, ότι θα μας δώσουνε το πρωτάθλημα; Όπως μας έδωσε το παιχνίδι ο Αστέρας»; Πράγματι. Όταν εκεί που μετράς, προς ένα τα ματς του σερί, σαν τον Γιώργο Μήνο, έρχεται […]

ΑΚΟΜΑ χτυπάει το τηλέφωνο. Με πρώτο και καλύτερο τον Ιάσωνα. Αμέσως μετά το ματς στη Τρίπολη. Και εν εξάλλω καταστάσει: «Τι έγινε κύριε Κώστα; Επιμένεις ακόμα, ότι θα μας δώσουνε το πρωτάθλημα; Όπως μας έδωσε το παιχνίδι ο Αστέρας»; Πράγματι. Όταν εκεί που μετράς, προς ένα τα ματς του σερί, σαν τον Γιώργο Μήνο, έρχεται η μπούφλα στη Τρίπολη και με τον τρόπο, που έρχεται, ο εκνευρισμός, είναι εύλογος. Εξ ου και τα κλωτσομπουνίδια του Παντελή. Κι από κοντά κι ο Λουτσέσκου, να ορμάει για να τσακωθεί κι αυτός. Λες και έβλεπες Άγιος Ιερόθεος-ΑΟ Πετραλώνων. Να πλακώνονται στο πάγκο και να κυλιούνται στο χορτάρι.

ΜΠΟΡΕΙΣ να το καταλάβεις. Αλλιώς ήτανε μαθημένοι στον ΠΑΟΚ. Απαξάπαντες. Ποδοσφαιριστές, προπονητής, παράγοντες. Η Τρίπολη ωστόσο δεν ήτανε φιλόξενη. Όπως η Κέρκυρα, που κάνανε μία ωραία εκδρομή στο νησί που έχει βγάλει τον Ιωάννη Καποδίστρια και τον Σπύρο Καλογιάννη. Όπως τα Γιάννενα, τη πατρίδα του Αλή Πασά και της Κυρά Φροσύνης που κάνανε περίπατο. Και δεν αναφέρομαι στο πρώτο γκολ, που ήτανε μισό στρέμμα οφσάιντ. Όπως η Λαμία του οπλαρχηγού Πανουργιά στο δεύτερο ημιχρόνιο. Στη Τρίπολη ήτανε αλλιώς. Εξ ου και το Τριώδιο.

Ν’ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ, όμως σιγά σιγά να μπαίνουμε στο θέμα. Κατ’ αρχήν εγώ δεν είπα ότι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει στη Τρίπολη. Δεν είπα ότι έχει τη καλύτερη ομάδα, τους καλύτερους παίκτες, τον καλύτερο προπονητή. Είπα, ότι θα πάρει το πρωτάθλημα. Επειδή, αυτό λέει η κοινή ποδοσφαιρική λογική. Η ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Κι είπα ακόμα, ότι τα λεφτά δεν χάνουν ποτέ. Εδώ, να κάνουμε μία παρένθεση. Ποια ήτανε, η προηγούμενη φορά που έχασε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα; Το 2010. Όταν είχανε κάνει κολεγιά, Βαρδινογιάννης, Βγενόπουλος, Γιαννακόπουλος. Κι όχι μόνο χαλάσανε τα δάνεια της Αγγλίας, αλλά φεύγοντας αφήσανε χρέη. Για να πάρε ένα νταμπλ ο Παναθηναϊκός χρεωκόπησε. Όπως το λέω. Στη περιβόητη πολυμετοχικότητα ανατρέχει η χρεωκοπία του Παναθηναϊκού.

ΤΖΑΜΠΑ πρωτάθλημα στην Ελλάδα δεν έχει πάρει κανένας. Αυτό διδάσκει η ιστορία. Όταν λοιπόν έχεις τον ΠΑΟΚ που τα σπρώχνει είναι λογικό ότι αυτός έχει το πρώτο λόγο. Ακόμα κι όταν έχει το αγγούρι με του ματς με τον Ολυμπιακό. Σήμερα που μιλάμε, η ΑΕΚ είναι από πάνω κι ο ΠΑΟΚ την έχει στριμόκωλα. Και τη μπούφλα στη Τρίπολη έφαγε και μπορεί η κ.Σκολαρίκη, να βγει και να πει, μηδενισμός για το ρολό στον Ολυμπιακό και -3 . Υπάρχει όμως και η έφεση. Κι η Ρωσική Αρκούδα υπερέχει της Τίγρεως στον εξοπλισμό.

Σ’ ΑΥΤΕΣ τις δύο βδομάδες που αρχίσανε σήμερα, θα κριθούνε όλα. Στα δικαστήρια. Στα 90 λεπτά τη Κυριακή το βράδυ στη Τούμπα. Θα δούμε ποιοι θα οριστούνε διαιτητής και βοηθοί και πως θα ξηγηθούνε. Κι αν το χάσει η Αρκούδα θα ανατραπεί ο ρους της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Θα είναι η πρώτη φορά, που θα έχουνε χάσει τα λεφτά. Είπα πιο πάνω, ότι τζάμπα πρωτάθλημα στην Ελλάδα, δεν έχει πάρει κανένας. Λάθος. Αν το σηκώσει η Τίγρης, θα έχει και κάβα. Τα εννιά εκατομμύρια του Γιουρόπα.

Στη μουσική επιλογή, Chuck Berry, Eric Clapton, Keith Richards τζαμάρουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ