Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός : Οι δύο πλευρές του νομίσματος

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός : Οι δύο πλευρές του νομίσματος

Ο Ευαγγέλου ολοκλήρωσε το «έργο» της εξυγίανσης, οι ερυθρόλευκοι με την αποκαρδιωτική παρουσία τους τον… βοήθησαν.

Το μεγαλύτερο ματς της χρονιάς έγραφα παραμονές του αγώνα πως είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Όχι γιατί πίστευα πως πριν ξεκινήσει το ματς ο Ολυμπιακός θα είχε την ευκαιρία με νίκη να ελπίζει πως μπορεί να γίνει το… θαύμα στο πρωτάθλημα. Δεν περίμενα πως ο ΠΑΟΚ θα χάσει στην Τρίπολη για να είμαι ειλικρινής. Το μεγαλύτερο ματς της χρονιάς ήταν απλά γιατί έπαιζε με τον Νο1 αντίπαλο του, τον Παναθηναϊκό. Τον προβληματικό Παναθηναϊκό που όμως δεν έχει την παραμικρή σημασία με ποιους παίζει πια γιατί δεν παύει να είναι ο «αιώνιος» αντίπαλος.

Επίσης είναι αλήθεια πως δεν περίμενα πως θα έβλεπα έναν Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0 απέναντι σε 10 πράσινους και να όχι να μην μπορεί να τελειώσει τις φάσεις για να κάνει το 2-0, αλλά να κινδυνεύει κιόλας, να είναι χειρότερος από τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη προφανώς και κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα με την απόφαση του Ευαγγέλου. Δύσκολη φάση λένε, λάθος έκανε λένε. Μήπως δεν ήταν δύσκολη η φάση στο ΑΕΚ-Αστέρας όπου τότε είδε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, φάση που έκρινε τον αγώνα; Θα μπορούσε κάλλιστα να πει κανείς πως το λάθος είναι μέσα στο παιχνίδι, αν δεν ζούσαμε στην εποχή της «εξυγίανσης». Μα, κάθε φορά φέτος τα… λάθη τυχαίνει να είναι εις βάρος του Ολυμπιακού και στους αγώνες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ υπέρ τους; Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική λοιπόν με την απόφαση του Ευαγγέλου να μετατρέψει το φάουλ-πέναλτι.

Κάποτε, στα παλιά τα χρόνια ένα αντίστοιχο πέναλτι έμεινε στην ιστορία. Του Παπουτσέλη, τότε υπέρ του Ολυμπιακού. Εννοείτε πως ο Ευαγγέλου δεν… τράβηξε την γραμμή για να ευνοήσει τον Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό που αν μη τι άλλο του αξίζουν συγχαρητήρια για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε και την εικόνα που είχε ειδικά από τη στιγμή που – σωστά – έμεινε με 10. Τώρα στην εποχή της εξυγίανσης απλά έκανε λάθος ο άνθρωπος. Ποιοι ευνοήθηκαν λοιπόν από το πέναλτι που είδε ο Ευαγγέλου και το 1-0 έγινε 1-1; Πρωτίστως η ΑΕΚ που πλέον έχει μόνο τον ΠΑΟΚ να την κυνηγάει, κρατώντας γερά στα χέρια της τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός πλέον στο μόνο που μπορεί να ελπίζει στις τελευταίες 6 αγωνιστικές είναι η δεύτερη θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς με το 1-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό «τελείωσε» η προσπάθεια για το 8ο.

Ωραία μας τα λες, θα πείτε για τον Ευαγγέλου. Αυτός είναι η αιτία που το 1-0 στο 87΄έγινε 1-1 με το πέναλτι που δεν ήταν άλλα έδωσε στους πράσινους; Τι γίνεται όμως με την ομάδα; Τι έκανε όμως ο Ολυμπιακός σε αυτό το ντέρμπι απέναντι στον χειρότερο Παναθηναϊκό της ιστορίας του; Απέναντι στον Παναθηναϊκό που «έφαγε» τρία γκολ στην Λιβαδειά, τέσσερα στην Λαμία, που το συνολικό του ρόστερ πλέον κοστίζει όσο τρία καλά συμβόλαια ερυθρολεύκων; Που ήταν για άλλη μια φορά οι παίκτες του Ολυμπιακού, τι αποφάσεις πήρε ο προπονητής του;

Ο Ευαγγέλου και οι (για άλλη μια φορά) διαιτητικές αποφάσεις με τα λάθη εις βάρος των Πειραιωτών είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Και αυτή που στην τελική δεν εξαρτάται από τον Ολυμπιακό. Η άλλη πλευρά είναι ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Ήταν εικόνα αυτή ομάδας που παίζει τα ρέστα της για την ανατροπή της κατάστασης στο πρωτάθλημα; Τι ελαφρυντικά να βρεις για αυτό το κάτι σαν ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Ολυμπιακός; Ένα ντέρμπι που στο πρώτο ημίχρονο θύμιζε… Βραδυποριακό-Ταλαιπωριακό, αλλά από αυτό τον Παναθηναϊκό έτσι όπως έχει καταντήσει για τους γνωστούς λόγους ποιος έχει πραγματικές απαιτήσεις;

Από τον Ολυμπιακό όμως δεν γίνεται να μην υπάρχουν απαιτήσεις για μια έστω καλύτερη εικόνα, για μεγαλύτερο πάθος και θέληση. Για εικόνα ομάδας που δείχνει εμπράκτως πως το θέλει και δεν βγάζει χαλαρότητα όπως έβγαλε στο πρώτο ημίχρονο και κατάρρευση μετά το 1-0.

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός ήταν τραγικός. Και το χειρότερο είναι πως έστω και έτσι βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί και να κρατά την τύχη στα χέρια του. Όμως απέναντι στους 10 του Παναθηναϊκού έμοιαζε να παίζει με…. 7! Δεν βρίσκεις καν διακριθέντα από τους ερυθρόλευκους την ώρα που ο Όσκαρ Γκαρθία, ξέχωρα από το λάθος διάβασμα του αγώνα όπως αποδείχθηκε δεν είδε τα προφανή στη διαχείριση του ματς.

Σωστά βγάζει τον αρνητικότατο Οτζίτζα αλλά μετά το 1-0 και κυρίως μετά την άνοδο των 10 του Παναθηναϊκού δεν είδε το πρόβλημα στον άξονα. Είχε τον Ζιλέ στον πάγκο, είχε τον Μάριν που μπορεί να κρατήσει μπάλα να ηρεμήσει το παιχνίδι και είδε πως αυτό που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός ήταν αλλαγή σέντερ φορ. Τον Τζούρτζεβιτς που τελικά εξελίχθηκε σε μοιραίος καθώς αυτός έχασε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0.

Ο Ευαγγέλου λοιπόν ήρθε απλά, με το λάθος πέναλτι που έδωσε, να εκμεταλλευτεί την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού. Προφανώς και κανείς διαιτητής δεν έχει το δικαίωμα να… βάζει γκολ και να διαμορφώνει αποτέλεσμα ακόμη και αν η εικόνα είναι αυτή που είχε ο Ολυμπιακός.

Αυτό που μένει όμως για τον Ολυμπιακός είναι η πίκρα για αυτή τη νέα κάκιστη παρουσία. Η επικύρωση της εποχής της εξυγίανσης ήταν το «κερασάκι στην τούρτα». Αυτό που οφείλει να κάνει πλέον ο Ολυμπιακός είναι να ετοιμάσει από την αρχή την ομάδα του για τη νέα σεζόν. Να επικεντρωθεί στο αγωνιστικό κομμάτι, να φτιάξει μια ομάδα που πρωτίστως θα ικανοποιεί τον κόσμο του. Ένα χαμένο πρωτάθλημα μπορεί να συμβεί, το ζητούμενο είναι να αναλυθούν σωστά τα αίτια και να μπει σε πρώτη θέση το ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ