To χρονικό ενός προαναγγελθέντος «θανάτου»

To χρονικό ενός προαναγγελθέντος «θανάτου»

Ο Ευαγγέλου έριξε την χαριστική βολή στον Ολυμπιακό για φέτος και τον επίλογο τον έγραψε ένα πέναλτι εκτός περιοχής!

Ίσως έτυχε να είναι το ντέρμπι των αιωνίων, το πρώτο στην ιστορία με τον παρανομαστή «κεκλεισμένων των θυρών». Ίσως και όχι, μιας και συνθήκες σαν την αποψινή είναι ιδανικές αν ο στόχος είναι να ρίξεις την… χαριστική βολή. Όπως και να έχει: Τέλος ο Ολυμπιακός από την διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος. Αυτό ήταν. Τέλος από μια διαδικασία που μάλλον και πολύ άντεξε αν σκεφτεί κανείς την «περιποίηση» που απλόχερα του προσέφερε η νέα εποχή του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η διαβόητη «εξυγίανση» που καμώθηκε για να φέρει πίσω τις Κυριακές μας…

Εκτός περιοχής η παράβαση, η ανατροπή του Ινσούα από τον Ένγκελς, που έστειλε τον Ευαγγέλου αβίαστα στη «βούλα». Η φάση του 86΄που έφερε το πέναλτι για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και επί της ουσίας υπέγραψε το τελικό 1-1, αλλά και την καταδίκη των Ερυθρόλευκων. Το φινάλε τους από την κουβέντα του τίτλου, στην οποία είχαν την επιδίωξη να ξαναμπούν έπειτα από τη μεσημεριανή ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Βιάστηκαν όπως αποδείχθηκε.

Ο Ολυμπιακός είχε απόψε τους τρεις βαθμούς στα χέρια του, έμεινε με τον έναν. Και πάλι καλά να λέει, μιας και στο αντίστοιχο ματς με την ΑΕΚ όπου και τότε προηγούνταν με 1-0 ως το ίδιο χρονικό σημείο ηττήθηκε με 1-2. Να ήταν αποτέλεσμα όλου αυτού, το ίδιο το παιχνίδι; Να μην το συζητάμε καν. Δεν ήταν όμως. Το λάθος του Ευαγγέλου δεν χωρά αμφισβήτηση, όπως επίσης το γεγονός ότι ο διαιτητής Παπαπέτρου μετά το τέλος του ματς με την Ένωση παραδέχθηκε την αβλεψία του να δώσει την παράβαση του επιθετικού της ΑΕΚ, του σκόρερ Γιακουμάκη, σε βάρος του Μποτία.

Θυμίζουμε ότι σε εκείνο το ματς με την ομάδα του Χιμένεθ, ο Ολυμπιακός όχι μόνο έχασε αλλά σε πρωτόδικο βαθμό τιμωρήθηκε με -3β ενώ την ίδια στιγμή είδε την έδρα του να κλείνει για δύο αγωνιστικές. Η χθεσινή ήταν η δεύτερη! Από τα δύο εντός έδρας ντέρμπι λοιπόν οι Πειραιώτες που ως το 86΄και στα δύο ματς, είχαν έξι βαθμούς (πρωτόδικα) είναι στο -2!  Ο ένας βαθμός από τον Παναθηναϊκό, το -3 με την ΑΕΚ. Χωρίς τα δύο λάθη των Παπαπέτρου και του Ευαγγέλου πιθανότατα θα είχαν μίνιμουμ 4 βαθμούς από το χορτάρι συν τους 3 που αφαιρέθηκαν από την τιμωρία. O Ολυμπιακός θα ήταν πρώτος στη βαθμολογία.

Και αυτά δίχως να θυμηθούμε τι έγινε στον πρώτο γύρο στα ματς με την Ξάνθη (1-1) και τον Ατρόμητο (0-1) όπου τα βίντεο μιλούν από μόνα τους για όσα δεν είδαν ο Καλογερόπουλος με τον Αρετόπουλο. Χωρίς καν να αναφέρουμε τι συνέβη στο Περιστέρι (2-2) πριν από μερικές εβδομάδες με τον Τζήλο να δείχνει τρία λεπτά καθυστέρησης, ενώ ο Ταχτσίδης ήταν τέσσερα λεπτά στο χορτάρι τραυματισμένος από τη σύγκρουση με τον Μάντσον. Σήμερα στην Τρίπολη, ο Σιδηρόπουλος με το σκορ στο 2-1 υπέρ των γηπεδούχων έδειξε επτά λεπτά (!) καθυστερήσεις, με τον ΠΑΟΚ ασχέτως αν τελικά έχασε να ισοφαρίζει με πέναλτι στο 95΄.  Άλλα μέτρα, άλλα σταθμά, άλλη συζήτηση. Μια κατάσταση μακριά από το ποδόσφαιρο, για το ποδόσφαιρο. Μια παγιωμένη στάση που αργά ή γρήγορα θα έφερνε αυτό το αποτέλεσμα. Τον εκτροχιασμό του Ολυμπιακού.

Και πάλι καλά να λένε οι Ερυθρόλευκοι που κράτησαν ως την 24η αγωνιστική. Τώρα που η UEFA αποφάσισε να παρέμβει με την αντικατάσταση του Κουκουλάκη, από την ΚΕΔ, ενώ όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσε αδιάφορα την εξέλιξη αυτής της ιστορίας. Τώρα που η ΕΠΟ ελέγχεται ξεκάθαρα από τη διεθνή ομοσπονδία, αλλά που ουδέποτε μας ενημέρωσε για τους λόγους της αλλαγής της ΚΕΔ, καθώς φέτος η μοναδική της επίσημη ανακοίνωση ήταν εκείνη που αποκάλεσε τον Ολυμπιακό «ντροπή της Ελλάδας» ή κάπως έτσι.  Τώρα που τελείωσαν όλα…

ΥΓ. Είναι άλλο πράγμα το «δεν παίζω καλά», είναι άλλο πράγμα τι συμβαίνει στο χορτάρι και άλλο ότι η «εξυγίανση» θα αποφασίζει για τα αποτελέσματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ