Η Ευρωλίγκα μεγαλώνει!

Η Ευρωλίγκα μεγαλώνει!

Οι 16 ομάδες θα γίνουν 18 και μετά 20, με την Μπάγερν να είναι προ των πυλών…

Από πέρυσι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης έχει αλλάξει το… φορμάτ. Όλοι παίζουν με όλους, από τους 16 περνούν οι μισοί κι οι τέσσερις (κατά τεκμήριο) καλύτεροι παίζουν στο φάιναλ φορ, για να αναδειχθεί ο κορυφαίος. Αν και κουραστικό, το νέο… παιχνίδι είναι συγκλονιστικό, έχει ανατροπές, κερδίζει νέους φιλάθλους. Σύντομα, όμως, θα αλλάξει…

ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αναντολού Εφές, Μπασκόνια, Ολίμπια Μιλάνο και Ζαλγκίρις Κάουνας είναι ίσως οι κορυφαίες ομάδες στην ήπειρό μας, αλλά πολύ γρήγορα θα έχουν παρέα άλλες δύο και μετά δύο ακόμα!

Από τους 16 θα πάμε στους 18, με στόχο να γίνουν 20 οι ομάδες που θα αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Το τι και πώς είναι υπό διαπραγμάτευση, όμως πρώτο κλαμπ που θα μπει στην κορυφαία διοργάνωση θα είναι η Μπάγερν Μονάχου. Η ηγετική ομάδα της Ευρωλίγκας θέλει να προσεγγίσει συλλόγους με κόσμο, με «βαρύ όνομα», με ιστορία.

Βεβαίως, η Μπάγερν είναι… άσημη στον μπασκετικό κόσμο, διαθέτει όμως τεράστιο «brand» και σε αυτό επενδύει η παρέα του Τζόρντι Μπερτομέου. Μπάγερν και μετά Βιλερμπάν είναι οι ομάδες που πιθανότατα θα πλαισιώσουν τους άλλους 16.

Σημειώστε κάτι: Δεδομένου ότι η Μπάγερν είναι προ των πυλών, ο Μπερτομέου μπορεί και αντιμετωπίζει με… σκληρό τρόπο το «αντάρτικο» και τις απειλές περί αποχώρησης του Παναθηναϊκού. Γιατί μπορεί οι «πράσινοι» να κουβαλούν έξι αστέρα στη φανέλα τους, η Μπάγερν έχει να προσφέρει πιο ακριβά τηλεοπτικά δικαιώματα, μεγαλύτερο γκελ στους διαφημιστές, που δεν κρίνουν βάσει ιστορίας στο μπάσκετ, αλλά βάσει δυνατότητας πώλησης προϊόντων.

Η Ευρωλίγκα θα φτάσει στις 20 ομάδες, αλλά δεν θα είναι μόνο αυτή η διαφοροποίηση. Συζητιούνται κι άλλα, τα οποία θα αποκαλύψουμε σύντομα. Όπως και να ‘χει, στόχος των διοικούντων είναι να εντάξουν όλους εκείνους, που μπορούν να κάνουν το πρωτάθλημα καλύτερο. Όπως στόχος είναι να ανοίξουν νέες αγορές, όπου αυτό είναι εφικτό.

Στα ζητούμενα είναι κι η ανάπτυξη του Eurocup, προκειμένου να… εξαφανιστεί από τον χάρτη το Τσάμπιονς Λιγκ και να μονοπωλεί η Ευρωλίγκα το μπάσκετ στην ήπειρό μας. Κι αυτά στα προσεχώς (λίαν συντόμως).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ