Να μας πει ο Χαρδαβέλας, γιατί έχασε ο ΠΑΟΚ

Να μας πει ο Χαρδαβέλας, γιατί έχασε ο ΠΑΟΚ

Κάποιες φορές δε χρειάζεται να είσαι πολύ καλός για να κερδίσεις, ίσως αρκεί μια καλή έμπνευση ενός ποδοσφαιριστή, σήμερα ήταν όλοι χάλια. Μα όλοι!

Once up on a time στη Βραζιλία, η Κορίνθιανς είχε ένα ανεξήγητο σερί κακών αποτελεσμάτων. Οι άνθρωποι της αφού εξάντλησαν όλα τα ενδεχόμενα χωρίς να εντοπίσουν τις αιτίες, βρήκαν θαμμένα γύρω από τον αγωνιστικό χώρο κάτι κόκκαλα, κομμάτια από νεκροκεφαλές και πόδια πετεινών.Κατάλαβαν τότε πως η συντοπίτισσα και ανταγωνίστρια Σάο Πάολο τους είχε κάνει βουντού κι έτσι λύθηκαν τα μάγια.

Στη Βραζιλία βεβαίως, οι τελετές μαύρης μαγείας γίνονται με την ίδια συχνότητα που εμείς οι Έλληνες ρουφάμε φραπέ κι εννοείται πως δε χρεώνω στο υπερπέραν τη σημερινή ήττα-μαχαιριά για τον ΠΑΟΚ, ούτε αφήνω υπονοούμενα για τον Αστέρα που έπαιξε εξαιρετικά και άξιζε τη νίκη.

Κάποια στιγμή είχα γράψει πως θεωρώ δύσκολο έως αδύνατον να κάνει η ομάδα 13 στα 13, 14 στα 14 ή δεν ξέρω ΄γω τι άλλο, θεωρώ ωστόσο πως μόνο με όρους μεταφυσικής μπορεί να ερμηνευτεί η κάκιστη εικόνα του ΠΑΟΚ σήμερα, ήταν δεδομένο πως ουδείς μπορεί να αντέξει να παίζει στα κόκκινα μισή σεζόν.

Κάποιες φορές δε χρειάζεται να είσαι πολύ καλός για να κερδίσεις, ίσως αρκεί μια καλή έμπνευση ενός ποδοσφαιριστή, σήμερα ήταν όλοι χάλια. Μα όλοι! Κρίμα που έφυγε ο Χαρδαβέλας από το Ε, ίσως οι «Πύλες του Ανεξήγητου», να ήταν η μοναδική λύση στο γρίφο…

Ο Μάτος που βρισκόταν σταθερά πάνω από το μ,ο, δεν υπήρχε στο γήπεδο ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά, το ίδιο και ο Πέλκας που φέτος κάνει τη σεζόν της ζωής του, όπως κι ο Βιειρίνια που αλώνιζε στην πτέρυγα του. Μέχρι και ο Μπίσεσβαρ που όποτε έμπαινε άλλαζε την εικόνα της ομάδας, ήταν λάσπη.

Φαινόταν από το ξεκίνημα, οι παίκτες δε μπορούσαν να αλλάξουν και να κυκλοφορήσουν στοιχειωδώς τη μπάλα κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την τακτική των αντιπάλων, που δεν είχε πολλές διαφορές με το προηγούμενο εκτός στη Λαμία, που ήταν ανάλογης κρισιμότητας.

Ούτε εκεί ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με πολλές τελικές και είχε σχεδόν τα ίδια συντριπτικά ποσοστά κατοχής, η εικόνα του όμως ήταν τέτοια που γνώριζες εκ των προτέρων πως έτσι και δεν κερδίσει, θα φταίει ο χαρακτηρισμός που είχε προσδώσει στη μπάλα ο Όσιμ.

Ανά πάσα στιγμή μπορούσε να πετύχει γκολ. σήμερα σου έδειχνε από την αρχή πως αν το πετύχαινε θα το κατάφερνε με το στανιό, ακόμα κι αν έκανε την πλήρη ανατροπή και προηγούνταν μετά την ψυχρολουσία του 1-0, ουδείς θα μπορούσε να πει πως καθαρίσαμε.

Από μια πρώτη και σύντομη ματιά, διαπιστώνω πως σε επίπεδο τοπικών media, γίνεται προσπάθεια να πέσει το βάρος στο ακυρωθέν γκολ της ομάδας, υπάρχει αποδοκιμασία από τους αναγνώστες πάντως.

Ισχύει ότι και για το αντίστοιχο που ακυρώθηκε υπέρ του Πλατανιά στο μεταξύ μας παιγνίδι, όπου υπήρχε ένας όμιλος εκτεθειμένων παικτών και τελικά εκείνος που σκόραρε ήταν ο μοναδικός που καλυπτόταν, εξαιρετικά δύσκολο να το ξεχωρίσει ο βοηθός.

Σήμερα υπήρχε μόνο ένας ακάλυπτος, άντε να ξεχωρίσεις όμως σε κλάσματα του δευτερολέπτου αν βρίσκει τη μπάλα, αν επηρεάζει τη φάση, αν καλύπτονται οι δυο που ακολούθησαν.

Θα μπορούσε να αποτελέσει και την καλύτερη απάντηση σε όσους σήκωναν παντιέρα σε κάθε φάση που ευνοούνταν ή νόμιζαν πως ευνοούνταν ο ΠΑΟΚ, απάντηση δεν αξίζει όμως σε όσους το έκαναν επίτηδες, για να ρίξουν λάσπη στην πορεία της ομάδας, αρνούμενοι να παραδεχτούν την ποδοσφαιρική της ανωτερότητα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος τόσο καιρό διότι έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο, σήμερα έχασε επειδή δεν έπαιξε ποδόσφαιρο! Τόσο απλά..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ