Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός : Από τα πιο ξενέρωτα όλων των εποχών

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός : Από τα πιο ξενέρωτα όλων των εποχών

Μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν. Οι δύο μονομάχοι διάγουν άσχημες μέρες. Θα μου πει κανείς είναι και το γόητρο στη μέση. Σιγά τα ωά θα πω εγώ.

Το αποψινό ντέρμπι των αιωνίων στο Φάληρο είναι με διαφορά ένα από τα πιο ξενέρωτα στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο αντιπάλων.

Δεν είναι μόνο πως πρακτικά δεν κρίνει σχεδόν τίποτα, αλλά και αυτές οι άδειες κερκίδες στο Γ. Καραϊσκάκης που είναι γροθιά στο στομάχι ως εικόνα. Θα μου πείτε ένα ματς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μπορεί να είναι ξενέρωτο σε οποιοδήποτε άθλημα αν βρεθούν αντιμέτωποι ή σε όποια κατάσταση και αν είναι οι δύο τους;

Ναι μπορεί να είναι δυστυχώς. Σήμερα όλα οδηγούν εκεί. Χωρίς κόσμο, χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, μη μου πει κανείς περί τίτλου για τους γηπεδούχους και πεντάδας για τους φιλοξενούμενους γιατί γελάω, με ομάδες πολύ προβληματικές αγωνιστικά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν τι περιμένετε ακριβώς από το σημερινό ματς; Ακόμα και η συνθήκη που ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις στο παρελθόν, περί κλυδωνισμών στο στρατόπεδο των ηττημένων, δεν υφίσταται. Γιατί;

Στους ερυθρόλευκους οι φίλαθλοι έχουν φέτος δει ίσως μια από τις χειρότερες ομάδες της τελευταίας εικοσαετίας. Στο διάστημα αυτό που κυριαρχούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο ποτέ άλλοτε ο Ολυμπιακός δεν έχει παρουσιάσει τόσο κακά αποτελέσματα στο σύνολο της σεζόν και σε όλες τις διοργανώσεις.

Σκεφτείτε πως και τη χρονιά 2009- 10 που έχασε τον τίτλο και τερμάτισε πέμπτος, δηλαδή τελευταίος στα play- off, είχε περάσει από τον όμιλο του Champions League. Φέτος εντός των συνόρων έχει μόλις μια νίκη κόντρα στους μεγάλους, απέτυχε να κερδίσει σε τέσσερα ματς Αστέρα και Ατρόμητο, αποκλείστηκε εύκολα από το Κύπελλο και έγινε σάκος του μποξ στην Ευρώπη, όπου κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής βαθμών.

Περιμένει δικαστικές αποφάσεις για να πιστέψει σε μια διεκδίκηση τίτλου που επί της ουσίας δεν αξίζει. Με βάση αυτά τα δεδομένα μια αποτυχία απόψε πόσο θα είναι ικανή να επιφέρει σοβαρά θέματα εντός της ομάδας; Κατά τη γνώμη μου θα αποτελέσει απλά το κερασάκι σε μια τούρτα αποτυχίας της τρέχουσας σεζόν.

Στους πράσινους από την άλλη τι να πεις. Η χρονιά πήγε περίπατο με το καλημέρα όταν και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας αποχώρησε έχοντας φροντίσει πρώτα να υποθηκεύσει το μέλλον με τις πράξεις του. Από εκείνη τη στιγμή το μόνο που ακούμε είναι ρεπορτάζ για προσφυγές, για αναβολές σε εκδικάσεις, για ξεπούλημα παικτών, για κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών και άλλα συναφή. Απαξίωση πλήρης.

Κατάντια για ένα Σύλλογο που έχει δοξάσει τα ελληνικά χρώματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αγωνιστικά τι ευθύνες να αναζητήσει κανείς και από που; Από έναν προπονητή που πηγαίνει στη προπόνηση και μετρά τους παίκτες για να δει ποιοι έφυγαν; Από παίκτες που η απούσα διοίκηση δεν έχει τη δυνατότητα να τους εξασφαλίσει ούτε τα βασικά για να κάνουν τη δουλειά τους;

Μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν. Οι δύο μονομάχοι διάγουν άσχημες μέρες. Θα μου πει κανείς είναι και το γόητρο στη μέση. Σιγά τα ωά θα πω εγώ. Ποιο γόητρο; Θα πανηγυρίζει κάποιος σκεπτόμενος φίλος των γηπεδούχων μια νίκη σήμερα, ακόμα και με μεγάλο σκορ, κόντρα στο σκήνωμα του αιωνίου αντιπάλου του που περιφέρεται στο πρωτάθλημα;

Θα πανηγυρίσει κάποιος σοβαρός φίλος των φιλοξενούμενων μια νίκη σήμερα όταν κανείς δεν ξέρει αν αύριο θα υπάρχει ομάδα; Οι φίλαθλοι και όχι οι τυφλοί οπαδοί των δύο γνωρίζουν την αλήθεια κύριοι. Ο ένας είναι ένας κουρελής βασιλιάς που θέλει επειγόντως αναδόμηση και ο άλλος μοιάζει με το τσιγαράδικο Παναγιώτης λίγο πριν βρεθεί στην αμμουδιά της Ζακύνθου και μας «χαρίσει» την ονομαστή παραλία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ