Ο ΠΑΟΚ θα το πάρει

Ο ΠΑΟΚ θα το πάρει

ΤΟ πρωτάθλημα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ. Και δεν το λέω εγώ αυτό. Το λέει η κοινή ποδοσφαιρική λογική. Το πρωτάθλημα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ. Και το γράφω Κυριακή πρωί, πριν ξεκινήσει το ματς στη Τρίπολη. Μια μέρα, πριν βγει η απόφαση για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η πρώτη απόφαση. Γιατί, αν τιμωρηθεί […]

ΤΟ πρωτάθλημα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ. Και δεν το λέω εγώ αυτό. Το λέει η κοινή ποδοσφαιρική λογική. Το πρωτάθλημα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ. Και το γράφω Κυριακή πρωί, πριν ξεκινήσει το ματς στη Τρίπολη. Μια μέρα, πριν βγει η απόφαση για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η πρώτη απόφαση. Γιατί, αν τιμωρηθεί θα υπάρξει και δεύτερη. Η ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, λοιπόν, λέει ότι αυτό το πρωτάθλημα είναι του ΠΑΟΚ.

ΜΕ όσους μίλαγα πέρυσι το καλοκαίρι, έλεγα «παίξτε, ότι θα πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Η απόδοσή του, στο 6 είναι ο ορισμός του value for money». Σε φίλους, σε ανθρώπους του ποδοσφαίρου, δημοσιογράφους, παράγοντες, μάνατζερ, προπονητές. Ειδικότερα, μετά τον αποκλεισμό από την Έστερσουντ και τη πρόκριση της ΑΕΚ στους Ομίλους του Γιουρόπα. Όταν δηλαδή, αυτός θα είχε ένα ματς τη βδομάδα κι ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ, το μαγκανοπήγαδο της Ευρώπης. Τεράστια αβάντα κι όχι η μοναδική. Ούτε ένας δεν συμφώνησε. Πολύ περισσότερο όταν ο ΠΑΟΚ γκελάριζε, με το καλημέρα, σε Λιβαδειά και Ριζούπολη. Κι όλοι είχαν την ίδια ένσταση: «Ποιος ΠΑΟΚ; Πως θα πάρει αυτός ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα»; Και σε όλους, έδινα την ίδια απάντηση: «Όπως πήρε το Κύπελλο. Μπαμ μπουμ, δύο μπιστολιές σε ημιτελικό και τελικό και καθάρισε». Να μου λένε, «το πρωτάθλημα δεν είναι Κύπελλο» και να τους απαντάω, «τι, δύο παιχνίδια τι, έξι-εφτά, αν χρειαστεί να γίνει η υπέρβαση».

ΕΥΛΟΓΑ θα πει κάποιος, «Καίσαρη, μας λες παραμύθια. Σε ποιους τα έλεγες αυτά; Και γιατί, δεν τα έγραφες»; Μέχρι 20 Νοεμβρίου, δεν έγραφα πουθενά. Η «Goal News», βάρεσε κανόνι κι ο Φώτης ο Μπόμπολας, που έλεγε και ξαναλέγε «δεν είμαι απατεώνας», έριξε μπιστολιά. Μπορώ ωστόσο να αναφέρω ενδεικτικά κάποιους συνομιλητές. Τον Βασίλη του Συνεταιρισμού, τον Σοφοκλή, τον Αλέξη τον δημοσιογράφο, τον Άγγελο στη Θεσσαλονίκη και τον Άγγελο στο Παγκράτι. Ο μοναδικός που έπαιξε τον ΠΑΟΚ για κατάκτηση, ήταν ο Μήτσος ο Κουκούβελος στη Μύκονο. Κι όταν η απόδοση από 6 έπεσε στο 1.30, έκανε κας-άουτ, πληρώθηκε και καθάρισε.

ΞΕΦΥΓΑΜΕ όμως. Το πρωτάθλημα προχώρησε, τελειώνει ο πρώτος γύρος και η ταπεινότητά μου, στις 5 Ιανουαρίου, γράφει στα «Νέα». «Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός στο πρώτο γύρο, έχασε 13 βασικούς. Επειδή όμως μιλάμε για Ελλάδα, ο δεύτερος γύρος θα είναι εντελώς διαφορετικός. Αυτός που θα πάρει το πρωτάθλημα, θα κάνει 12+ νίκες. Θα βρει τον τρόπο να της κάνει». Και παίρνει φόρα ο ΠΑΟΚ και που σε πονεί και που σε σφάζει. Αφρενάριστος. Εκδρομή στη Κέρκυρα και 3-0. Ζορίστηκε λίγο στο Αγρίνιο, αλλά ας είναι καλά ο Θάνος, άλλοι τρεις βαθμοί στο σακούλι. Περίπατος στα Γιάννενα και 3-1. Φράκαρε στο πρώτο ημιχρόνιο στη Λαμία αλλά στο δεύτερο η ομάδα του Τεννέ κωλοκάθησε, δεν είχε άλλα κουράγια, πατ-κιούτ, δύο γκολ σε πέντε λεπτά, σχόλασε το έργο. Επτά στα επτά και μένουνε τα υπόλοιπα επτά.

Ν’ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ, σιγά-σιγά να το μαζεύουμε. Ευθύς εξ αρχής, το πρώτο λόγο στο πρωτάθλημα, τον είχαν οι δυο πρώην σύμμαχοι, συνεταίροι, πέστε τους όπως θέλετε. Η Ρωσική Αρκούδα και ο Τίγρης όπως καθιέρωσα να τους γράφω. Ο κοινός αγώνας για την ΕΠΟ και η συνιδιοκτησία της Ομοσπονδίας κατά 50%, έχουν και το ανάλογο αντίκρισμα. Δεν έγιναν για τα μάτια του κόσμου. Η Αρκούδα, όμως έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Πληρώνει. Και πληρώνει καλά. Και δεν αναφέρομαι στα έξι εκατομμύρια, για τις εκλογές της ΕΠΟ, που είπε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος. Αυτά είναι υποκειμενικά και αναπόδεικτα. Λέω γι’ αυτά που ξέρουμε: Πληρώνει για μεταγραφές. Πληρώνει για τη χορηγία του πρωταθλήματος. Πληρώνει για το VAR. Πληρώνει για κανάλια. Πληρώνει για εφημερίδες. Πληρώνει για εργοστάσια καπνού και ύδατος, μέχρι και για λιμάνια. Όπου να του πούνε, του Ιβάν, «δώσε λεφτά», δίνει. Ποτέ δεν λέει όχι. Ποτέ δεν κάνει σκόντο. Κι ο Καίσαρης, στην ηλικία που έχει φτάσει, έχει μάθει, ότι τα λεφτά δεν χάνουν ποτέ. Δεν θα πρέπει δηλαδή κι ο Ιβάν κάτι να πάρει;

ΝΑ το πάμε ένα βήμα παραπέρα και να τραβήξουμε τη κουρτίνα, Οκτώ μέρες τώρα, είμαστε θεατές, στον πόλεμο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Χτύπησε, δεν χτύπησε ο Γκαρσία. Θα μηδενιστεί ΠΑΟΚ, η θα ξαναγίνει το ματς; Σας λέω λοιπόν ότι πραγματικός, ο ουσιαστικός πόλεμος, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Μεταξύ της Ρωσικής Αρκούδας και της Τίγρεως. Ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που έφαγε το ρολό της ταμειακής ο Γκαρθία στη μούρη, το τραβάει μέχρι τέρμα και καλά κάνει. Τον προπονητή του χτυπήσανε κι είναι υποχρεωμένος να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του. Οι πιθανότητές του, όμως για πρωτάθλημα είναι μαθηματικές. Κι όποιος θυμηθεί, ποια ήταν η τελευταία φορά που κάποιος πήρε πρωτάθλημα στην Ελλάδα, όταν οι πιθανότητές του, ήταν μαθηματικές, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Κι από τη στιγμή που το χάνει ο Ολυμπιακός, ποσώς τον ενδιαφέρει ποιος θα το πάρει.

ΚΑΙ πάμε στο δια ταύτα. Ο Ολυμπιακός πράγματι κυνηγάει τον μηδενισμό του ΠΑΟΚ, μέχρι τέλους. Τι μπορεί να κάνει όμως, πλέον της νομικής μάχης; Απολύτως τίποτα. Έχει άκρη με τον Αρετόπουλο, που έκανε τη συμπληρωματική έκθεση; Ούτε για αστείο δεν μπορεί να λεχθεί αυτό. Έχει κανένα κέρδος, που θα βγει η απόφαση τη Δευτέρα για να γίνει στα σίγουρα το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ κεκλεισμένων των θυρών; Η ΑΕΚ κερδίζει. Έχει άκρη με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεδομένου ότι σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό, αποφασίζουν τακτικοί δικαστές; Ούτε σαν ανέκδοτο δεν μπορεί να σταθεί αυτό. Όποιος γκουγκλάρει, μπορεί να βρει ποιος αποκαλούσε τον Χαράλαμπο Σταύρο Κοντονή, «Υπουργάρα». Έχει άκρη ο Ολυμπιακός με το Μέγαρο Μαξίμου, που προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της η κ. Θάνου; Άλλος έχει. Σε άλλον έχει υποσχεθεί το πρωτάθλημα ο Αλέξης. Και το κράτος δεν χάνει ποτέ.

Ο ΠΑΟΚ πράγματι είναι στριμωγμένος. Ότι πρόβλημα, όμως έχει βρεθεί μέχρι τώρα μπροστά του, σ αυτό το πρωτάθλημα, το ξεπέρασε. Αγωνιστικό και μη. Η ομάδα στην αρχή δεν περπάταγε. Βρήκε τον τρόπο, πήρε φόρα κι έκανε το σερί που λέει και ξαναλέει ο Γιώργος Μήνος. Το ένα διπλό μετά το άλλο. Έγινε ντου στα Γιάννενα από τους οπαδούς του, τη πήδηξε. Πλακωθήκανε στη Τούμπα, που δεν έγινε το ματς με τον Ολυμπιακό, η έκθεση της Αστυνομίας τον έβγαλε λάδι. Έτσι και τώρα, με τον έναν η τον άλλο τρόπο, θα το ξεπεράσει κι αυτό το πρόβλημα. Να χάσει δηλαδή το πρωτάθλημα, να διαψευσθεί ο πρωθυπουργός και να εκτεθεί, ότι δεν τηρεί τις υποσχέσεις του; Κι ένα τελευταίο: Η Ρωσική Αρκούδα, δίνει πριμ νίκης, για το ματς με τον Ολυμπιακό, που όλα δείχνουν ότι σε πρώτο βαθμό μηδενίζεται. Η Τίγρης βάζει στοίχημα το πριμ των ποδοσφαιριστών και το κερδίζει. Ποιος από τους δύο, θα πάρει. πρωτάθλημα;

Στη μουσική επιλογή, Johnny Cash-One.

https://youtu.be/hH6Sd4gbu20

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ