Παύλος Παπαϊωάννου : Ενας «Βραζιλιάνος» μας είπε πολλά στο ΟΑΚΑ!

Παύλος Παπαϊωάννου : Ενας «Βραζιλιάνος» μας είπε πολλά στο ΟΑΚΑ!

Ο «Βραζιλιάνος» ήταν στο ΟΑΚΑ για το ματς με τον Κολοσσό, μαζί με την σύζυγο του, Μαρία. Τα τελευταία λόγια του πριν επιστρέψει στην εξέδρα ήταν τα εξής: « Ο πιο αποτελεσματικός, ο ιδανικός, τρόπος, ώστε  η ΑΕΚ, στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ  να τερματίσει με αυτά τα δύο κεφάλια ψηλά, είναι ένας: «Ολοι, οι τόσοι πολλοί μαζί, να  είμαστε ενωμένοι σε ένας»!    

Επιασαν  Κύπελλο  αρκετοί από τους  «Ενωσίτες», που πήγαν Σάββατο απόγευμα  στο κλειστό του ΟΑΚΑ, για τον αγώνα του πρωταθλήματος μπάσκετ, ΑΕΚ – Κολοσσός Ρόδου 95-79. Κάτι σαν λαϊκό προσκύνημα στο σημείο, που οι υπεύθυνοι της ΚΑΕ είχαν τοποθετήσει το Κύπελλο, στην εσωτερική είσοδο της  Θύρας των επισήμων του σταδίου…

ΛΙΓΑ λεπτά πριν από την έναρξη του ματς δύο νεαροί  μπασκετμπολίστες μετέφεραν  «το λάφυρο», που κατακτήθηκε από τον Τελικό της 17ης Φεβρουαρίου  στο τερέν και το παρέδωσαν στον αρχηγό της Κυπελλούχου 2018, Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος ανέλαβε …την περιήγηση του, κυρίως μπροστά από την εξέδρα των οπαδών.

Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ στα ύψη, όπως άρμοζε στο λαμπρό γεγονός,  το οποίο η μπασκετική ΑΕΚ  είχε στερηθεί κοντά στις δύο δεκαετίες. Η ατμόσφαιρα, που δημιουργήθηκε, «είχε» από Νέο-Φιλαδελφειώτικη «Αγια Σοφιά»  και τα συνθήματα ανάλογα, συμπεριέλαβαν και την επικαιρότητα της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ, με ολοφάνερη την πίστη, ότι  η σεζόν θα κλείσει πετυχημένα.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ  πτοηθεί οι «Ενωσίτες»  από τις αποτυχίες στο Περιστέρι και στη Λάρισα , με πολύ χαρακτηριστικά  τα όσα μας είπε στην ανάπαυλα του αγώνα , ένας … «απρόσκλητος επισκέπτης»!Ο Παύλος Παπαϊωάννου.

Ο «ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ» ήταν στο ΟΑΚΑ , μαζί με την σύζυγο του, Μαρία, έλειπε η κόρη τους, η Ραμόνα, αθλήτρια στους δρόμους ταχυτήτων, γιατί υποβάλλεται σε θεραπεία για τραυματισμένο πόδι της. Αρχισε να μας λέει:  «Δεν απογοητεύτηκα, για την ισοπαλία με τον Ατρόμητο και την ήττα, στο πρώτο κυπελλικό παιχνίδι με τη Λάρισα. ΄Ηταν και τα δύο προσωρινά εμπόδια. Η ομάδα θα τα ξεπεράσει, γιατί έχει παίκτες με προσωπικότητα  και είμαι σε θέση να κρίνω και να διακρίνω , ότι η συνέχεια , στο λίγο διάστημα, που απομένει,  θα είναι επιτυχής»

Ο ΠΑΥΛΟΣ Παπαϊωάννου  στην ερώτηση μας, για το πώς έγινε και βρέθηκε  σε αγώνα μπάσκετ, απάντησε: « Είναι εδώ και ο Ούρος Τσόσιτς, που αναγγέλθηκε από τα μεγάφωνα του σταδίου  και, όπως είδες κι άκουσες, ο κόσμος τον αποθέωσε. Θα σου λύσω την απορία, για τους λόγους, που βρίσκομαι στο ΟΑΚΑ…»

«ΠΡΩΤΑ  για να  αισθανθώ την χαρά, από την κατάκτηση  του Κυπέλλου, από  την ομάδα μου. Αλλά και γιατί μη ξεχνάς, ότι είμαι γέννημα –θρέμμα της Ρόδου. Ο Κολοσσός είναι η δεύτερη ομάδα μου, στο μπάσκετ, μετά το … «με την ΑΕΚ σε όλα τα σπορ». Φυσικά και με τον στίβο, λόγω της κόρης μου. Νομίζω, ότι είδα καλά, πως κατά την  είσοδο του στο ΟΑΚΑ συναντήθηκες και με τον κύριο Γιώργο  Παπαβασιλείου , τον πιο σπουδαίο  στιπλίστα  , στα τρία χιλιόμετρα, που έχει αναδείξει ο ελληνικός στίβος. Μιλήσατε για λίγο και δίπλα σας ήταν ο κύριος Νίκος Στράτος…»

ΣΩΣΤΑ είδε ο παλαίμαχος «Βραζιλιάνος» μέσος , που έχει αναδειχθεί και πρωταθλητής με την ΑΕΚ. Μεταγραφική επιτυχία του Στράτου Γιδόπουλου και από τους παίκτες- «πολυεργαλεία», που χειριζόταν ο μαέστρος των τίτλων Ντούσαν Μπάγεβιτς. Πράγματι μιλήσαμε με τον Παπαβασιλείου και του θυμίσαμε , ότι σε κάποια εποχή, από τις «χρυσές» της ΑΕΚ, συνυπήρχαν σε διαφορετικούς αγωνιστικούς χώρους τρία «ιερά κιτρινόμαυρα τέρατα». Ο αξέχαστος Γιώργος Αμερικάνος στο μπάσκετ, ο Κώστας Νεστορίδης  στο ποδόσφαιρο και ο Γιώργος Παπαβασιλείου στον στίβο. Συγκινήθηκε.

ΑΛΛΑ ο Παύλος Παπάϊωάννου ήθελε να κλείσει αυτή την Σαββατιάτικη  απρόβλεπτη συνάντηση μας στην εξέδρα του κλειστού  σταδίου, ως εξής : «΄Ενας, ακόμη, λόγος  με έφερε εδώ. Για να συμμετάσχω  στην συμβολική  παρουσία «Ενωσιτών» παλαίμαχων , από  διαφορετικά αθλήματα, προκειμένου να δείξουμε, ότι «είμαστε μια γροθιά»!  Ανάμεσα σε πολλές αντιξοότητες οι «κιτρινόμαυροι»  είμαστε ενωμένοι, όσο σπάνιες φορές. Θα έχεις δει, ίσως, πως κάπου εδώ κοντά είναι και οι Στέλιος Σεραφείδης, Νίκος Μπαμπανικολός, Νίκος Τσοσκούνογλου …»

«ΕΧΟΥΜΕ γίνει ξανά «μια οικογένεια»,  στερεωμένη … «με μπετά» όμοια  με εκείνα, που πέφτουν ήδη πάνω στον  χώρο, που θα υψωθεί το «Αγιά Σοφιά». Θυμάσαι πόσο θρήσκος  ήμουν και όταν έπαιζα μπάλα. Πού  αφιέρωνα  τα γκολ,  τα οποία  σημείωνα. ΄Εχω ακλόνητη πίστη  στην θρησκεία, στην ΑΕΚ και στην οικογένεια μου. Είμαι ένας  από όλους αυτούς – και είναι πολλοί- που βρίσκονται σήμερα στις εξέδρες του αμαρουσιώτικου σταδίου, για να στείλουμε και ηχηρό μήνυμα…»

ΥΠΑΡΧΕΙ και επίλογος, από αυτή την απρογραμμάτιστη, την  αυθόρμητη συζήτηση, την οποία ξεκίνησε ο Παύλος Παπαϊωάννου  και την οποία, φεύγοντας από το ΟΑΚΑ, σκεφτήκαμε, πως θα ήταν  κάτι διαφορετικό, από τα συνήθη θέματα, αν την κάναμε κείμενο, για to10.gr!

ΛΟΙΠΟΝ,  τα τελευταία λόγια –μήνυμα του «Βραζιλιάνου», πριν να επιστρέψει στην θέση του, για το β΄ημίχρονο, τα εξής: « Ο πιο αποτελεσματικός, ο ιδανικός, τρόπος, ώστε  η ΑΕΚ, στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ  να τερματίσει με αυτά τα δύο κεφάλια ψηλά, είναι ένας: «Ολοι, οι τόσοι πολλοί μαζί, να  είμαστε ενωμένοι σε ένας»!    

*Υ.Γ.: Ενώ ακούγαμε τα  όσα έλεγε ο Παύλος Παπαϊωάννου, στην διάρκεια της ανάπαυλας, ανάμεσα στα δύο 20λεπτα του αγώνα, στο τερέν είχε κατέβει ο σκηνοθέτης της «1968», Τάσος Μπουλμέτης, και με το μικρόφωνο απευθύνθηκε στους θεατές. Στο κυριότερο  σημείο των προτροπών του, προς τους οπαδούς, συμπεριέλαβε και  την  αισιοδοξία του, πως  η Κυπελλούχος , με νικηφόρο αποτέλεσμα, κατά την ερχόμενη Τετάρτη, εναντίον της Νίμπουργκ, θα στηρίξει και με έργα τον στόχο: «Βασίλισσα Ευρώπης ξανά»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ