Διαχείριση… Τζόκερ

Διαχείριση… Τζόκερ

Ο Τζέιμς είναι παικταράς, αλλά το πρόγραμμα είναι δύσκολο και ο Παναθηναϊκός κάνει «πειράματα» σαν να είναι στην προετοιμασία.

Κάθε μεταγραφή γίνεται με καλό σκοπό. Προπονητές και διοίκηση βλέπουν τα θετικά στοιχεία ενός παίκτη και προσπαθούν να δουν πως θα μπορέσουν να τα προσαρμόσουν στα δεδομένα της ομάδας. Καμία λοιπόν δεν γίνεται για να «χαλάσει» την ομάδα.

Στην περίπτωση του Μάικ Τζέιμς όμως βλέπουμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Η απόκτηση του Αμερικανού από τον Παναθηναϊκό και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί ο Τσάβι Πασκουάλ να προσαρμόσει την ομάδα πάνω του (όχι το αντίστροφο) έχουν επιφέρει βίαιη ανακατανομή των ρόλων, των χρόνων, των προσπαθειών.

Μια τέτοια διαδικασία, απαιτεί χρόνο και κόστος σε ήττες και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο δεν επιτρέπονται «πειράματα».

Ο Τζέιμς είναι παικταράς. Δεν έχει καμία σχέση με τον άβουλο, «νερόβραστο» Μάρκους Ντένμον. Μπορεί συνεπώς να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του μέσα από μια άλλη διαδικασία και όχι με τα «μπει δεν μπει» θυμίζοντας τον παίκτη του πρώτου πενταμήνου της περσινής σεζόν.

Αυτό ουσιαστικά «πλήρωσε» κι ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της Παρασκευής. Ο Πασκουάλ επέλεξε να αφεθεί η ομάδα σε παιχνίδι «ένας εναντίον ενός» ποντάροντας την ικανότητα του Τζέιμς, του Ρίβερς και του Καλάθη, αλλά δεν δικαιώθηκε.

Κι αυτό διότι ο πρώτος έχοντας προφανώς και το ένα αυτί του στην εξέδρα αναλώθηκε σε προσπάθειες- τζόκερ, αντί να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του.

Ο Ολυμπιακός το «διάβασε» και μετά το μις-ματς του Αμερικανού απέναντι σε ψηλό, τον οδηγούσε σε παγίδα, που «κατέπνιγε» την προσπάθειά του.

Όλο αυτό κράτησε σχεδόν σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο με τους υπόλοιπους να παρακολουθούν την προσπάθεια του Τζέιμς να τα βάλει με σχεδόν όλη την πεντάδα του Ολυμπιακού ή να σουτάρει τρίποντα από τα οκτώ μέτρα.

Την ίδια ώρα ο Σφαιρόπουλος «χτυπούσε» στα μις-ματς, έπαιρνε τα ριμπάουντ με τον Τιλί, κρατούσε το τέμπο χαμηλό με τον Σπανούλη και τον Ρόμπερτς.

Η κατάσταση άλλαξε όταν η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Τζέιμς και πήγε στον Καλάθη. Ο ελληνοαμερικανός δημιούργησε, έβαλε κι άλλους παίκτες στην εξίσωση (Γκιστ, Ρίβερς Σίνγκλετον), πήγε πιο ορθολογικά στο «ένας εναντίον ενός», έβγαλε στο τρανζίσιον την ομάδα του και το ματς πήγε στον πόντο.

Εκεί είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός πήγε περισσότερες φορές στη γραμμή των βολών, μόνο που η εικόνα του «ξεζουμισμένου» Καλάθη να προσπαθεί ακόμα και στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης να σκοράρει δείχνει πόσο λάθος ήταν η διαχείριση του υλικού από τον Πασκουάλ.

Τα πράγματα πλέον για τον Παναθηναϊκό είναι πολύ δύσκολα για το πλεονέκτημα έδρας. Θα πρέπει πάση θυσία να κερδίσει στη Μαδρίτη τη Ρεάλ, αλλά και τη Μάλαγα την αμέσως επόμενη αγωνιστική. Μόνο που ΑΥΤΟΣ ο Παναθηναϊκός δεν πείθει ότι μπορεί να το κάνει.

Ο αντικειμενικός του στόχος θα πρέπει να είναι να προκριθεί. Διότι οι ανταγωνιστές του ανεβαίνουν και αυτός τη δεδομένη στιγμή είναι σε κακό «φεγγάρι».

Από εδώ και πέρα λοιπόν θα παίξει με την ισόβαθμη Ρεάλ στην Μαδρίτη με τη Μάλαγα ξανά εκτός, θα υποδεχθεί τον θεωρητικά αδιάφορο Ερυθρό Αστέρα, θα πεταχτεί μέχρι το Τελ Αβίβ να παίξει με την Μακάμπι που βαθμολογικά κινδυνεύει ο πιο πολύ από όλους να μείνει έξω από το χορό, θα φιλοξενήσει την Βαλένθια και να κλείσει την κανονική περίοδο στην έδρα της Αρμάνι.

Το πρόγραμμα είναι δύσκολο και ο Παναθηναϊκός κάνει «πειράματα» σαν να είναι στην προετοιμασία. Χρειάζεται αλλαγή φιλοσοφίας, διότι μια θεωρητικά καλή μεταγραφή, κινδυνεύει να τινάξει τα πάντα στον αέρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ