Oλυμπιακός – Παναθηναϊκός : Το θέλουν και οι δύο για διαφορετικούς λόγους

Oλυμπιακός – Παναθηναϊκός : Το θέλουν και οι δύο για διαφορετικούς λόγους

Απόψε το βράδυ στο ΟΑΚΑ τίθενται αντιμέτωποι, για τέταρτη φορά φέτος, οι δύο αιώνιοι του ελληνικού μπάσκετ. Τα μεταξύ τους παιχνίδια είναι πάντα ντέρμπι και το αποτέλεσμα έχει σημασία. Ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκονται, άσχετα με την βαθμολογική θέση ή τους στόχους που έχουν τη δεδομένη στιγμή, κανείς από τους δύο δεν θέλει στο […]

Απόψε το βράδυ στο ΟΑΚΑ τίθενται αντιμέτωποι, για τέταρτη φορά φέτος, οι δύο αιώνιοι του ελληνικού μπάσκετ. Τα μεταξύ τους παιχνίδια είναι πάντα ντέρμπι και το αποτέλεσμα έχει σημασία. Ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκονται, άσχετα με την βαθμολογική θέση ή τους στόχους που έχουν τη δεδομένη στιγμή, κανείς από τους δύο δεν θέλει στο τέλος της βραδιάς να φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι. Έτσι και σήμερα μπορεί να φαίνεται ότι το ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο, οι γηπεδούχοι είναι αλήθεια καίγονται περισσότερο για τη νίκη, όμως και οι δύο μονομάχοι θέλουν το ροζ φύλλο αγώνα για διαφορετικούς λόγους.

Οι πράσινοι με νίκη απόψε παραμένουν σε τροχιά τετράδας και πλεονεκτήματος. Η ήττα τους την περασμένη αγωνιστική στην έδρα της Χίμκι τους πλήγωσε πολύ και δυσκόλεψε το έργο τους. Επιβάλλεται να κερδίσουν όλα τα εντός των τειχών παιχνίδια τους και να αναζητήσουν το κάτι παραπάνω μακριά από την Αθήνα αν θέλουν να κατακτήσουν το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας για το οποίο παλεύουν όλη τη σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη σαφέστατα και είναι πιο άνετοι βαθμολογικά από τους αντιπάλους τους μιας και έχουν απόσταση ασφαλείας από την πέμπτη θέση.

Δεν έχουν, όμως, καμία διάθεση να χάσουν ξανά από τον μεγάλο τους αντίπαλο διευρύνοντας έτσι το αρνητικό τους σερί εναντίον του. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μετρά ούτε λίγο ούτε πολύ πέντε συνεχόμενες ήττες από τον Παναθηναϊκό, δύο πέρυσι στους τελικούς που της κόστισαν και το πρωτάθλημα και τρεις φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αν ηττηθούν και σήμερα δεν χάνουν κάτι σε πρακτικό επίπεδο, τουναντίον.Ψυχολογικά θα έχουν πλέον θέμα. Πριν από τις μάχες, που λογικά θα έχουν στα κρίσιμα της σεζόν, οι περυσινοί φιναλίστ της Ευρωλίγκα θα ήθελαν να έχουν σπάσει αυτή την αρνητική παράδοση.

Αγωνιστικά τα πράγματα είναι λίγο περισσότερο μπερδεμένα σε σχέση με το παρελθόν. Οι δύο ομάδες ενόψει της τελικής ευθείας ενισχύθηκαν και σε κάποιο βαθμό διαφοροποιήθηκαν. Οι γηπεδούχοι έβαλαν στη μηχανή τους δύο νέους παίκτες. Ο Μάικ Τζέιμς επέστρεψε στην ομάδα μετά από απουσία περίπου έξι μηνών για να ενισχύσει την περιφέρεια, ενώ ο έτερος παίκτης που ήρθε, ο Άντριαν Πέιν, για να μεγαλώσει το rotation στη γραμμή των ψηλών.

Ο Τζέιμς γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ξέρει τι θέλει ο προπονητής του και επομένως, ακόμα και αν φέτος ο ρόλος του είναι διαφορετικός, ο χρόνος προσαρμογής του θα είναι μικρότερος. Ο Πέιν θα χρειαστεί σίγουρα μεγαλύτερο διάστημα. Περνά για πρώτη φορά τον Ατλαντικό, με ότι αυτό συνεπάγεται, έχει καιρό να παίξει μπάσκετ σε τόσο υψηλό επίπεδο, όποτε θα πρέπει όλοι να περιμένουμε πριν τον κρίνουμε. Από την ολιγόλεπτη συμμετοχή στο ντεμπούτο του όμως φάνηκε τι μπορεί να προσφέρει. Ριμπάουντ, άμυνα ψηλά και στη μπάλα με τα πολύ μακριά του χέρια και κυρίως ποιοτικά λεπτά ξεκουράζοντας Γκιστ και Σίνγκλετον που συνεχίζουν να αποτελούν τις βασικές λύσεις. Η απόκτηση του έδωσε βάθος στη ρακέτα που τόσο πολύ έλειπε στον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη απέκτησαν τον Μπόμπι Μπράουν για να βρουν λύσεις στο σκοράρισμα από την περιφέρεια, κάτι που τους ταλαιπωρεί εδώ και καιρό. Αν δεν τα βάλει ο Σπανούλης ή δεν βοηθήσει ο Λετονός η ομάδα αδυνατεί να βρει πόντους από κει. Ρόμπερτς και Τόμπσον είναι εκτός κλίματος και ο ερχομός του Μπράουν ευελπιστούν ότι θα βοηθήσει το σύνολο να ανασάνει. «Νέος» μπορεί να λογίζεται και ο Τιλί. Ο Γάλλος δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου φέτος όποτε θα φαίνεται σαν καινούρια προσθήκη. Το θέμα είναι κατά πόσο θα αλλάξει ο χαρακτήρας των ομάδων από αυτές τις προσθήκες. Προσωπικά δεν νομίζω και πάρα πολύ. Ας απολαύσουμε τη ματσάρα το βράδυ και ας έχουμε να λέμε για τις μονομαχίες των παικτών και όχι για οτιδήποτε άλλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ