H Λάρισα έσπασε το αήττητο, στη ρεβάνς θα σπάσει το… ρεκόρ

H Λάρισα έσπασε το αήττητο, στη ρεβάνς θα σπάσει το… ρεκόρ

Η πρώτη ήττα της ΑΕΚ από τον Οκτώβρη ήρθε με τον πιο ανώδυνο τρόπο και το χθεσινό αποτέλεσμα μπορεί να λειτουργήσει μόνο ευεργετικά για την Ένωση ενόψει του αγώνα του ΟΑΚΑ.

Κάποια στιγμή αυτό το εντυπωσιακό σερί αγώνων χωρίς ήττα που έτρεχε από τον Οκτώβρη η ΑΕΚ θα σταματούσε. Ευτυχώς, σταμάτησε με τον πιο ανώδυνο τρόπο. Στον πρώτο από τους δύο ημιτελικούς του κυπέλλου. Δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Ένωση να ρεφάρει αυτό το αποτέλεσμα στη ρεβάνς και το αποτέλεσμα του AEL FC ARENA να περάσει στο ντούκου. Διότι έτσι θα γίνει σε περίπτωση που η ΑΕΚ κάνει απλά τα… βασικά και κερδίσει στην Αθήνα μια ομάδα που βρίσκεται από τη μέση του πρωταθλήματος και κάτω.

Ωστόσο ο στόχος δεν είναι μόνο αυτός. Τα όσα προηγήθηκαν του αγώνα με τις απίθανες ανακοινώσεις της ομάδας του Αλέξη Κούγια αλλά και τα όσα έγιναν στο ματς, από τους παίκτες αλλά και τους… οπαδούς της Λάρισας, φέρνουν τη ρεβάνς σε μια άλλη βάση. Η ΑΕΚ δεν οφείλει απλά να προκριθεί, όπως θα κάνει παίζοντας με κανονική ενδεκάδα. Πρέπει να μην σηκώσει το πόδι από το γκάζι στιγμή και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου με νίκη… ρεκόρ. Φτάνοντας το σκορ όσο πιο ψηλά μπορεί. Όχι γιατί έχει να αποδείξει κάτι μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, αλλά γιατί έτσι πρέπει.

Στα του ματς, οι αναλύσεις αρχίζουν και τελειώνουν στο χωράφι που κλήθηκαν να… οργώσουν οι παίκτες των δύο ομάδων και στο ότι η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με σέντερ φορ τον Κλωναρίδη και το ολοκλήρωσε με τον… Μασούντ. Έχοντας παράλληλα για δίδυμο στον άξονα τους Μοράν και Αϊντάρεβιτς. Αν και ο πρώτος χθες ήταν καλύτερος από άλλες φορές. Βγάζοντας έναν δυναμισμό που δεν είχαμε δει. Ίσως βέβαια και σε υπερβολικό βαθμό, όπως στη φάση του 0-1, όπου έχει κάνει φάουλ στον αντίπαλό του που κακώς δεν δόθηκε. Όμως το θετικό είναι πως έδειξε ένα άλλο πρόσωπο σε σχέση με τον υποτονικό χαφ που είχαμε δει στα προηγούμενα ματς.

Η ΑΕΚ δεν έχει να κρατήσει τίποτα από χθες. Πέρα από το πείσμα που θα πρέπει να της δημιουργεί ο τρόπος που την αντιμετώπισαν οι παίκτες των γηπεδούχων, ειδικά σε σχέση με άλλους αντιπάλους, αλλά και τα όσα άκουσαν οι Κιτρινόμαυροι από την εξέδρα. Η οποία στο τέλος… μπήκε και στο γήπεδο, με έναν οπαδό της ΑΕΛ να επιτίθεται μάλιστα τον Λαμπρόπουλο. Συμβαίνουν αυτά στις επαρχίες και ειδικά σε ομάδες των οποίων τα συμπλέγματα της διοίκησης μεταφέρονται και στον κόσμο.

Η Ένωση στη ρεβάνς θα κάνει απλά τη δουλειά της και τα αυτονόητα. Τώρα το μυαλό έχει φύγει ήδη από εκεί. Μπροστά υπάρχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μια πραγματικά καλή ομάδα. Που δεν θα έρθει στο ΟΑΚΑ για να παραδοθεί έτσι απλά. Ο Πανιώνιος έχει ένα σύνολο ικανό να κάνει τη ζημιά και η ΑΕΚ θα πρέπει να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη και αποφασισμένη. Λίγες στροφές έμειναν ακόμα και περιθώρια για… στραβοτιμονιές δεν υπάρχουν. Κάτι που πρέπει να αντιληφθεί και ο κόσμος της Ένωσης, τον οποίο η ομάδα χρειάζεται την Κυριακή. Περισσότερο από τη ρεβάνς του κυπέλλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ