Ο Αλέξης Κούγιας υπέρ… του 0-0, όχι του 2-1!

Ο Αλέξης Κούγιας υπέρ… του 0-0, όχι του 2-1!

Ήταν 6.05μ.μ. , μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη του κυπελλικού αγώνα Λάρισας – ΑΕΚ 2-1, και ο Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3, στην εκπομπή «Κόσμος των σπορ», δήλωσε: «Προτιμάω το μηδέν-μηδέν ακόμη και από το νικήσουμε με δύο-ένα ή με τρία-δύο»! Για γούρι αυτή η δήλωση; Πάντως, το 0-0 διατηρήθηκε μόνο στο […]

Ήταν 6.05μ.μ. , μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη του κυπελλικού αγώνα Λάρισας – ΑΕΚ 2-1, και ο Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3, στην εκπομπή «Κόσμος των σπορ», δήλωσε: «Προτιμάω το μηδέν-μηδέν ακόμη και από το νικήσουμε με δύο-ένα ή με τρία-δύο»!

Για γούρι αυτή η δήλωση; Πάντως, το 0-0 διατηρήθηκε μόνο στο α΄ ημίχρονο, αλλά άγνωστο, αν ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ  ήταν ικανοποιημένος, παρά τη μετριότητα  του αγώνα, και με κυριότερα στατιστικά : από 4 επιθετικές ενέργειες των δύο ομάδων,  51-49% κατοχή μπάλας,  10-12 φάουλ,  1-2 αποκρούσεις ( συνολικά στον αγώνα ήταν: 8(6)-9(4), αποκρούσεις 3-4,δοκάρια 1-1, κόρνερ 3-1, οφσάιντ 0-4, φάουλ 18-24, κατοχή μπάλας 48-52%)

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ότι μετά το γκολ της ΑΕΚ, στο 51΄από τον Σοτζέι Μασούντ, ο «βυσσινί» ηγέτης θα σκεφτόταν… «καλύτερα να δάγκωνα την γλώσσα μου, όταν το απόγευμα  δήλωνα, πως δεν θα μου άρεσε νίκη με δύο-ένα»! Γιατί τελικά το τραχύ ματς στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του «Arena» έληξε με 2-1, με ανατροπή και τα δύο γκολ σε στιγμές – μαχαιριές για την ελλιπέστατη ΑΕΚ, που δεν πρέπει να της  έχει  συμβεί ξανά  η κατάρα με την απώλεια των χαφ να κτυπάει  σε τόσο βαθμό και την επίθεση!

ΟΥΤΕ ένα (!) από τα τρία σέντερ φορ της δεν ήταν στην διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ. Μετά τους  Μάρκο Λιβάγια και Γιώργο Γιακουμάκη, τελευταίες ώρες βγήκε νοκ άουτ και ο Σέρτζιο Αραούχο, που δήλωσε άρρωστος. Αναγκαστικά έπαιξαν στην κορυφή πρώτα ο εντελώς «άκαπνος» Βίκτωρ  Κλωναρίδης (δεν χαμπαριάζει όσες τονωτικές ενέσεις κι αν του έκανε ο Τάσος Μπακασέτας) και ο ξανά μοιραίος Σοτζέι Μασούντ. Γιατί ναι μεν ο Ιρανός άνοιξε το σκορ, αλλά στο 75΄ κι ενώ το ματς ήταν στο 1-1, η μπάλα έπεσε μπροστά του, από το οριζόντιο δοκάρι (σε σουτ του πάρα πολύ εγωιστή  Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που προφανώς επιδίωξε «απάντηση» στον Κούγια). Ο Σοτζέι  …με την κοιλιά(!) , από ελάχιστη απόσταση, νόμισε, πως θα την  έστελνε στα δίκτυα της αντίπαλης εστίας. Ο Ιρανός «ξανάζησε» τον εφιάλτη του Κιέβο, έστω σε όχι ακριβώς ισόποσο βαθμό.

ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΜΕ «μαχαιριές», για την ΑΕΚ, τα δύο γκολ της γηπεδούχου, για το 1-1 έγινε μόλις τέσσερα λεπτά  μετά το 0-1 και με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο (αντικαταστάτη του Ντιμίτρι Τσιγκρίνσκι, που ο Μανόλο τον κράτησε στον πάγκο) να χρεώνεται πέναλτι κατά του Θωμά Ναζλίδη.

ΠΑΡΑ πολύ γρήγορα η ισοφάριση κι αποκαταστάθηκε το ηθικό των γηπεδούχων. Και όσο πιο αργά  το γκολ της ήττας, στο 93΄. Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης είχε αποφασίσει +3΄, για επί πλέον χρόνο, αλλά ο Σάντο Κρίζμαν παραβίασε την εστία του Βασίλη Μπάρκα στο 92’ και κάποια δευτερόλεπτα, ενώ το τελευταίο σφύριγμα ακούστηκε στο 94΄και κάτι, διακόπτοντας αθηναϊκή επίθεση από δεξιά.

Η ΚΑΜΠΑΝΑ για την ήττα της ΑΕΚ κτύπησε  δευτερόλεπτα πριν από το 92, για όσους ξέρουν να ερμηνεύουν  τους ήχους, που βγαίνουν, από  εναντίον της εκτέλεση φάουλ ή κόρνερ (η αχίλλειος πτέρνα της  «κιτρινόμαυρης» οπισθοφυλακής, με τα γνωστά  εναρκτήρια εκκωφαντικά μηνύματα, από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, εντός κι εκτός έδρας). Η μπάλα αποκρούστηκε προσωρινά, έφτασε έξω από την περιοχή στον Λεοζίνιο, που αντικατάστησε, στο 80΄, τον Αντνάν  Αγκάνοβιτς (τραυματίστηκε από μόνος του).

Ο ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ γυρολόγος, όπως ο Ουάρντα την Δεύτερα, μπροστά από τους «θεατές» Μοράν (προπάντων) – Χουλτ, έκανε το σουτ και πέτυχε το γκολ της οδυνηρής (για την ΑΕΚ)  ισοφάρισης, στο Περιστέρι, έτσι κι αυτός έμεινε αμαρκάριστος από τα ανύπαρκτα αμυντικά χαφ της «Ένωσης» (Γαλανόπουλο, που μπήκε στο 69΄, αντί για τον εκτός τόπου και χρόνου Κλωναρίδη, Μοράν, Αϊντάρεβιτς). Ο Λεοζίνιο με το αριστερό «φτυάρισε» μπαλιά στην πλάτη του αμυντικά αργόστροφου Γκάλο, εκεί  ξεπετάχτηκε, ο 28χρονος  Κρίζμαν, και με πλάγιο σουτ, κέντημα με υψηλή τεχνική, αντιπροσωπευτική της κροατικής σχολής, σημείωσε το νικητήριο γκολ, σπάζοντας και το μακρόσυρτο αήττητο σερί, που είχε ο δικέφαλος αετός.

Η ΛΑΡΙΣΑ νίκησε την ΑΕΚ, όπως είχε κάνει κανόνα της η «κιτρινόμαυρη» ομάδα, ως πριν από την συνάντηση με τον Ατρόμητο. Με ανατροπές. Και στα τελευταία λεπτά. ΄Όμως, σε δύο συνεχόμενα ματς  η «Ένωση» προηγήθηκε, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το 0-1. Γιατί τώρα, όσο ποτέ άλλοτε φαίνεται το πόσο  άξιζε η τριάδα Γιόχανσον- Σιμόες- Μάνταλος και με τους αντικαταστάτες τους να είναι επιπέδου Φούτμπολ Λιγκ (αν όχι και πιο κάτω προκειμένου για την σκανδαλώδη «εφεύρεση» του Χιμένεθ, που ονομάζεται  Ερίκ Μοράν) . Εξαιρούμε από την  κάθετη απαξίωση τον Παναγιώτη Κονέ, αλλά αυτός έχει επιστρέψει στην Ελλάδα «με καμένα πόδια», από την βαρυχειμωνιά, που πλήττει , κατά κανόνα, τα ιταλικά  γήπεδα και το χιόνι «γίνεται τσιμέντο».

Ο ΡΑΤΚΟ Ντόστενιτς, που σε όλη την διάρκεια του αγώνα αντιδρούσε  (σαν άλτερ έγκο του Αλέξη) , ακόμη κι όταν «απευθυνόταν» στην μακεδονικής σύνθεσης  διαιτησία (και με παρατηρητή  τον Γιώργο Μπίκα, κάτοικο περιοχής Τούμπας) , πόνταρε  στην κόπωση των «Ενωσιτών».  Προγραμμάτισε τις αλλαγές του περί το τέλος, ώστε με φρέσκους»  επιθετικογενείς να πετύχει διάνα. Στο  80΄τον μπαλαδόρο Λεοζίνιο, αντί για τον (έστω αναγκαστική αλλαγή) Αγκάνοβιτς. Στο 86΄ τον Χούμπτσεφ (απόκτημα του Γενάρη, από τη Ντούναβ 2010), αντί για τον αεικίνητο  Ναζλίδη  και  στο 91΄τον Γκοϊγκοβιτς (από Ράντνικ Σουρντούλιτσα), αντί για τον Μιλοσάβλιεβιτς (Λουγκάνο).

ΜΕ ΔΥΟ «χειμερινές μεταγραφές»  πέτυχε «την Άνοιξη του 93΄», που σφραγίστηκε , από μπαλιά ενός Βραζιλιάνου και σουτ από  ένα Κροάτη!  Κατά σύμπτωση, αυτή η σπουδαία επιτυχία, κατά την 1η του Μάρτη, με την  επίσημη είσοδο της εποχής , κατά  την οποία ανθίζει η Φύση, αλλά σίγουρα …εξαιρουμένου αυτού του κάκιστου αγωνιστικού χώρου- από τα αποκαλούμενα «χωράφια» (…εγκαταλελειμμένο από τον Κώστα Πηλαδάκη, βέβαια με τον άνθρωπο να έχει στραφεί σε άλλα περιουσιακά του πολύ πιο σημαντικά και που  έχουν μπει στο μάτι των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών»)!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ο Αλέξης Κούγιας; Υπάρχει περίπτωση… να στενοχωρήθηκε, γιατί η ομάδα του νίκησε  με σκορ, που αυτός… δεν ήθελε; Γιατί δεν έμεινε, έστω, το  «λευκό» 0-0 του α΄ ημιχρόνου; Αν απαντήσει καταφατικά, τότε  θα πρέπει να περιμένουμε για … φραστική έκρηξη του, κατά  Κακουργιοδικείου, που θα έχει βγάλει  αθωωτική απόφαση, για πελάτη του!

  • Υ.Γ.: Αυτή η νίκη, που  δικαιούται να έχει  στοιχεία αισιοδοξίας, για εξασφάλιση, κατά τη ρεβάνς του Απριλίου, πρόκρισης στον Τελικό με τον ΠΑΟΚ, «είναι του Αλέξη Κούγια» ; Αν ναι, τότε να του αναγνωριστεί, ότι:  α) Άλλαξε τον Ηλία Φυντάνη με τον Ράτκο Ντόστανιτς και β) «Έσπασε τα νεύρα» της ΑΕΚ και την αποπροσανατόλισε, με το αίτημα του, για «από τέσσερις παίκτες να περάσουν από έλεγχο  αντιντόπινγκ» και με πολύ βαριά υπονοούμενα (ίδια πολιτική με κύκλους της Θεσσαλονίκης), για «πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς παικτών της αθηναϊκής ομάδας»;
  • Αυτός, που έπεσε χειρότερα, από όλους,  στην παγίδα- Κούγια ήταν ο Λάζαρος. Ναι μεν ο πιο δραστήριος «Ενωσίτης», αλλά στα τετράλεπτο 72-75  βαρύνεται βαρέως γιατί δεν μεταβίβασε τη μπάλα στον Βράνιες και στους Μασούντ- Μπακασέτα και «πετάχτηκαν  στον Πηνειό, με τα τωρινά φουσκωμένα νερά», δύο τεράστιες ευκαιρίες, ώστε η ΑΕΚ να έπαιρνε ξανά κεφάλι στο σκορ (οπότε ας ισοφαριζόταν στο 93′).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ