Ένας είναι ο υπόλογος για τη μη τέλεση του αγώνα

Ένας είναι ο υπόλογος για τη μη τέλεση του αγώνα

Οι πολύπλοκες υποθέσεις σαν αυτήν που συζητάμε, καθαρίζουν πάντα σε δεύτερο βαθμό. γι αυτό και οι δικηγόροι συνηθίζουν να λένε «φέτα-φέτα το σαλάμι».

Εκείνοι που είναι για λύπηση αυτές τις μέρες είναι οι παράγοντες τα στελέχη, οι νομικοί ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που προετοιμάζονται για τον αθλητικό δικαστή, αλλά δεν είναι οι μοναδικοί. Είμαστε κι εμείς από τα ΜΜΕ που υποτίθεται ότι ξέρουμε κάτι παραπάνω, μόνο τη Δευτέρα που είχαν γίνει ελάχιστα γνωστά για τις εκθέσεις των αξιωματούχων, έλαβα αμέτρητα μηνύματα του τύπου «τι γίνεται, τι μαθαίνεις, πως το βλέπεις, τι ακούς τι ξέρεις».

Ούτε ο αθλητικός δικαστής γνωρίζει, γίνεται να ξέρουν οι υπόλοιποι ;

Αυτό που συμπέρανα ερμηνεύοντας το σκεπτικό όλων κι όταν λέω όλων αναφέρομαι και στα κοκκινικιτρινοπράσινα ΜΜΕ που πριν καλά καλά ο Γκσρσία συνέλθει από το άγρυπνο κώμα, άρχισαν να ταυτίζουν την περίπτωση του με την αντίστοιχη του Ίβιτς πέρσι στη Λεωφόρο, είναι ότι το βασικό που δεν έχουν καταλάβει είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι υπόλογος για τη μη διεξαγωγή του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν απολογούμενος για τα επεισόδια στον τελικό κυπέλλου στο Βόλο, για τη διακοπή στον ημιτελικό του 2016 τότε με το Μακ και τον Παπά, για τον αντίστοιχο του 2014 για μερικά κιλά γαύρο, όπως και πολλές φορές κατά το παρελθόν, βάσει των εκθέσεων που συνέταξαν οι αξιωματούχοι των αγώνων, διαιτητές, παρατηρητές, αστυνομία.

Για την αναμέτρηση της Κυριακής ο ΠΑΟΚ δε χρεώνεται τη μη διεξαγωγή του αγώνα, παρά μόνο από τον κυρ Σάββα και ερυθρόλευκης απόχρωσης ΜΜΕ, που δεν έχουν όμως θεσμικό ρόλο…

Στην υπόθεση Ίβιτς πχ που εσχάτως βολεύει πολλούς να ενθυμούνται, τα πράγματα έγιναν όπως προβλέπονται, ο προπονητής του ΠΑΟΚ εξετάστηκε από το γιατρό του αγώνα (που επελέγη με την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε με τον συνάδελφό του της Κυριακής στην Τούμπα ) και μετέβη μαζί με αυτόν και συνοδεία ανθρώπων του Παναθηναϊκού, σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ο εν λόγω αγώνας διεκόπη, ο αγώνας της Κυριακής δεν ξεκίνησε ποτέ, διότι ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το γήπεδο, επικαλούμενος σοβαρό τραυματισμό του προπονητή του, ο οποίος δεν πιστοποιείται από κανέναν εντεταλμένο αξιωματούχο της αναμέτρησης.

Όσοι διακρίνουν ομοιότητες να προσέλθουν για εγκεφαλογράφημα στο Διαβαλκανικό, η σουίτα του Γκαρσία είναι ακόμα πληρωμένη μια και ο σοβαρά τραυματισμένος προπονητής, αποχώρησε νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Σε απλά Ελληνικά, ο Ολυμπιακός έκανε κάτι εντελώς αυθαίρετο, που δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό, υποκατέστησε το γιατρό, τον διαιτητή, τον παρατηρητή κι έκανε ότι θεωρούσε εκείνος σωστό, για να μην πω βολικό και παρεξηγηθώ.

Παραθέτω στην κρίση του καθενός το ενδεχόμενο να λειτουργούσαν όλοι κατ’ αυτόν τον τρόπο, την Κυριακή που ο ΠΑΟΚ θα πάει στην Τρίπολη για παράδειγμα, να φάει στην πλάτη ένα ποτήρι καφέ ο Πασχαλάκης και να αποχωρήσει ο ΠΑΟΚ επειδή ο παίκτης υπέστη κάκωση σπονδυλικής στήλης και γιατί όχι και σκολίωση. Αν μας τη δώσει, να ισχυριστούμε πως ο καφές ήταν ζεστός και υπέστη έγκαυμα Γ βαθμού. Εν ανάγκη, τον ξαπλώνουμε σε σιδερώστρα, τον τραβάμε ένα χέρι και τον βάζουμε να ποζάρει, χωρίς να επιτρέπουμε τη είσοδο στο γιατρό!

Καπάκι αποχωρούμε, ενημερώνοντας τον διαιτητή για την απόφασή μας, με sms…

Είτε αρέσει είτε όχι, υπάρχουν κάποιοι διορισμένοι ως οι άρχοντες των αγώνων, τα δικά τους γραφόμενα και συμπεράσματα ισχύουν και λαμβάνονται υπόψιν και σύμφωνα με αυτά, ο Ολυμπιακός συμπεριφέρθηκε όπως σε προπόνηση στου Ρέντη..

Σα να έρχεται η ώρα να υπηρετήσεις τη θητεία σου και να εμφανίζεσαι στο κέντρο νεοσύλλεκτων, λέγοντας «γεια σας με λένε έτσι, είμαι τυφλός, κουτσός, μουγκός, κουφός, ίσως να κανελώνω και το ρυζόγαλο, οπότε είμαι I 5 και παίρνω απαλλαγή, σας χαιρετώ».

Αυτό ακριβώς έκανε ο Ολυμπιακός κι όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας ο νεοσύλλεκτος του παραδείγματος κηρύσσεται λιποτάκτης, διότι δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία, που επιβάλλει εξετάσεις από στρατιωτικούς γιατρούς, επιτροπές που κρίνουν την ικανότητα ή μη του καθενός να υπηρετήσει τη θητεία του.

Δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε, ακόμα κι αν προσκομίσει χαρτιά από ιδιώτες γιατρούς πως κουβαλάει όλα τα προαναφερθέντα «κουσούρια», θεωρείται λιποτάκτης!

Ελπίζω να αντιληφθήκατε πως υπόλογος της υπόθεσης είναι ο Ολυμπιακός, αυτός θα πρέπει να στοιχειοθετήσει σε πρώτη φάση την αυθαίρετη αποχώρησή του από την Τούμπα και μετά τη σοβαρότητα του τραυματισμού του προπονητή του!

Ο ΠΑΟΚ εμπλέκεται στον τραυματισμό του Γκαρσία  κανένα θεσμικό όργανο όμως δεν τον συνδέει με τη μη διεξαγωγή του αγώνα, αν καταφέρει ο Ολυμπιακός και τεκμηριώσει πως η σοβαρότητα της κατάστασης του Ισπανού δεν του επέτρεπε να καθίσει στον πάγκο, τότε ο ΠΑΟΚ θα γίνει αυτεπάγγελτα κατηγορούμενος για τη μη τέλεση του αγώνα.

Μόνο τότε όμως, κι αφού καταφέρει ενδιάμεσα ο Ολυμπιακός, να τεκμηριώσει την προαναγγελία αποχώρησης από τον κυρ Σάββα, την άρνησή του να εξεταστεί ο προπονητής από το γιατρό του αγώνα, την επιλογή ιδιωτικού νοσοκομείου αντί για δημόσιο κλπ …

ΥΓ. Η πάλαι ποτέ συχνή παρουσία μου σε δικαστήρια, μου έχει διδάξει πως οι πολύπλοκες υποθέσεις σαν αυτήν που συζητάμε, καθαρίζουν πάντα σε δεύτερο βαθμό. Οι δικαστές χάνουν τη μπάλα από τις μαρτυρίες και την αντιφατικότητα πολλών καταθέσεων, το ίδιο συμβαίνει και με τις αντιμαχόμενες πλευρές, που η κάθε μια μπορεί να παρουσιάσει ένα ντοκουμέντο αιφνιδιάζοντας την άλλη που δε θα έχει τη δυνατότητα να το αποκρούσει εκείνη τη στιγμή.

Μέχρι να γίνει το Εφετείο όμως, έχει το χρόνο να βρει την κατάλληλη απάντηση και να το ανατρέψει, γι’ αυτό και οι δικηγόροι συνηθίζουν να λένε «φέτα-φέτα το σαλάμι», αν πχ από τα 10 ζουμερά σημεία καθαρίσεις τα 7 και καταδικαστείς, στο δεύτερο βαθμό το έργο σου θα είναι πιο ξεκάθαρο και στοχοποιημένο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ