ΑΕΚ : Την Κυριακή «αεράτη» την Πέμπτη «θολωμένη»…

ΑΕΚ : Την Κυριακή «αεράτη» την Πέμπτη «θολωμένη»…

Ένα ματς που η ΑΕΛ είχε λόγους να το πάει στην δύναμη και τον τσαμπουκά, το πήγε η ΑΕΚ. Τότε ήταν που αντί να παίξει στο δικό της γήπεδο έπαιξε στο γήπεδο του αντίπαλου.

Δεν ήταν η ισοπαλία με την Ντιναμό. Η ισοπαλία με τον Ατρόμητο ήταν που στοίχισε και έκανε την Ενωση να λοξοδρομήσει. Οι κιτρινόμαυροι πήγαν στο Περιστέρι έχοντας κατά νου όσα έγιναν την Κυριακή στην Τούμπα. Πήγαν βλέποντας μπροστά τους την πρώτη θέση και το πρωτάθλημα.

Με άλλες συνθήκες είχαν ετοιμαστεί για το συγκεκριμένο ματς και με άλλες το έδωσαν τελικά. Ας αναλογιστούμε τις αντιδράσεις του Χιμένεθ μετά τη λήξη και θα το καταλάβουμε. Αντί να διατηρήσει την ψυχραιμία του δήλωσε ότι οι αντίπαλοι ήταν χαρούμενοι που ισοφάρισαν αφήνοντας σαφές υπονοούμενο ότι οι αντίπαλοι έπαιξαν και πανηγύρισαν για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Φαίνεται λοιπόν ότι η απώλεια ψυχραιμίας άρχισε να βγαίνει και μέσα στο γήπεδο. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να ρίξει καρπαζιά ο Μοράν στον Γουάλας, είναι γελοιότητα ο Μασούντ να πιάνει τα γεννητικά όργανα του αντιπάλου του. Ένα ματς που η ΑΕΛ είχε λόγους να το πάει στην δύναμη και τον τσαμπουκά, το πήγε η ΑΕΚ. Τότε ήταν που αντί να παίξει στο δικό της γήπεδο έπαιξε στο γήπεδο του αντίπαλου.

Είχε φροντίσει κι ο Κούγιας νωρίτερα για αυτό υιοθετώντας τους γελοίους ψιθύρους από την Θεσσαλονίκη ότι τάχα οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν δυνάμεις για τρέξιμο γιατί παίρνουν απαγορευμένες ουσίες. Το 2-1 με το οποίο νίκησε η ΑΕΛ δεν είναι καταστροφικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Χιμένεθ. Μπορεί να το γυρίσει η ΑΕΚ και να ξαναπάει στον τελικό του κυπέλλου. Απλά, όταν ο ΠΑΟΚ θα παίζει με τον Πανιώνιο έχοντας καθαρίσει το πιάτο του η Ενωση θα πρέπει να επιστρατεύει παίκτες και φυσικέ δυνάμεις που δεν της περισσεύουν για να το καταφέρει.

Κι είναι δείγμα έλλειψης δυνάμεων και καθαρού μυαλού να προηγείται και να ισοφαρίζεται στο Περιστέρι να προηγείται και να χάνει το ματς όπως έγινε στην Λάρισα. Ποια; Η ΑΕΚ που έμενε πίσω στο σκορ και επιτύγχανε μεγαλειώδεις ανατροπές. Εδώ είναι το μέγα πρόβλημα που έχει μπροστά του ο Χιμένεθ. Το μυαλό του που θολώνει ορισμένες φορές να μην μεταφέρει την θολούρα μέσα στο γήπεδο.

Η πορεία της ΑΕΚ στην συνέχεια κρέμεται από μια κλωστή. Η εσωστρέφεια και το σύνδρομο της καταδίωξης που εκφράζεται από τα δημοσιεύματα του πνεύματος «όλοι τους και μόνοι μας» λες και συνωμοτεί το σύμπαν για να μην το πάρει η ΑΕΚ είναι κακός σύμβουλος για προπονητή και αποδυτήρια. Η Λάρισα είναι σκληρό καρύδι από μόνη της. Είχε ευκαιρίες να καθαρίσει νωρίτερα το παιχνίδι όπως είχε και μάλιστα περισσότερες η ΑΕΚ.

Το πρόβλημα με το γκολ του Μασούντ δεν είναι ότι φεύγει από οριακή θέση οφσάιντ. Σε κάθε τέτοια περίπτωση είναι κανόνας η αμφιβολία του επόπτη να μετράει υπέρ του επιτιθέμενου. Το πρόβλημα είναι ότι ξεκινάει από αντιαθλητική συμπεριφορά του Μοράν που θα έπρεπε να τιμωρηθεί από τον διαιτητή όπως και η απρέπεια του Μασούντ προς το τέλος του αγώνα. Δύσκολη φάση είναι και η υπόδειξη πέναλτι στο μαρκάρισμα πάνω στον Ναζλίδη.

Το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ κάλπασε στη Νέα Σμύρνη ενώ η ΑΕΚ αποδιοργανώθηκε στην Λάρισα. Κι επειδή η σύγκριση είναι κάτι που δεν αποφεύγεται μέσα στα αποδυτήρια. Η ΑΕΚ εκεί που βρέθηκε να έχει αέρα στα πανιά της το βράδυ της Κυριακής βρίσκεται θολωμένη το βράδυ της Πέμπτης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ