Η θέληση και το δίκιο

Η θέληση και το δίκιο

Ο Παναθηναϊκός «καίγεται» για τη νίκη, που αν την πάρει θα είναι και γοήτρου, ο Ολυμπιακός είναι -βαθμολογικά- πιο άνετος, του δίνει κίνητρο όμως το να πάρει ένα ματς επί των «πρασίνων» μετά από πολύ καιρό.

Το ντέρμπι ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός είναι πάντα μια αναμέτρηση που προκαλεί ένταση, αυξάνει την αδρεναλίνη και ανεξάρτητα από την βαθμολογική κατάσταση των δυο ομάδων έχει τις δικές του σταθερές.

Έτσι λοιπόν και το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ έχει τους δικούς του νόμους. Ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος που «καίγεται» για να πάρει τη νίκη και από βαθμολογικής πλευράς, αλλά και φυσικά για το γόητρο.

Αντίθετα ο Ολυμπιακό είναι πιο άνετος τουλάχιστον βαθμολογικά. Θέλει όμως πάση θυσία να πάρει το πρώτο του ματς επί των «πρασίνων» μετά από πολύ καιρό και αυτό του δίνει έξτρα κίνητρο.

Ο Τσάβι Πασκουάλ θα πρέπει να διαχειριστεί τις δυο προσθήκες που έγιναν πρόσφατα στην ομάδα του και ειδικότερα αυτή του Μάϊκ Τζέιμς.

Η πρώτη παρουσία του Αμερικανού στην πεντάδα του Παναθηναϊκού, στη Μόσχα έδειξε πως δεν θα είναι εύκολη η επιστροφή του ή τουλάχιστον δεν θα προκαλέσει αναταράξεις στους ρόλους, τους χρόνους και την πνευματική ετοιμότητα των υπολοίπων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι μια σημαντική «ένεση ποιότητας» στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, ένας παίκτης με προσωπικότητα και αυτοπεποίθηση, που μπορεί να δώσει αξιόπιστες λύσεις σε κρίσιμα σημεία, να πιέσει τη μπάλα και να «τρέξει» το παιχνίδι αν χρειαστεί.

Θα χρειαστεί όμως και «χαλινάρι» από τον προπονητή του, να ακολουθήσει το πλάνο και να μην αφήσει έκθετη την άμυνα.

Το βασικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό λοιπόν είναι η άμυνα, μέσω της οποίας θα καταφέρει να επιβάλει το δικό του ρυθμό στο παιχνίδι και θα βάλει στις παραμέτρους του αγώνα και τον κόσμο που θα κατακλύσει το ΟΑΚΑ.

Από εκεί θα ξεκινήσει για να μπορέσει να νικήσει το άγχος του, να βρει ανοργάνωτο τον Ολυμπιακό, να πάρει αυτοπεποίθηση και να συγκεντρώσει τις περισσότερες πιθανότητες για να πάρει τη νίκη.

Οσο για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Είναι σαφές πως η απόφαση της Ευρωλίγκας στην έφεση που είχε καταθέσει, είναι άλλη μια ένδειξη πως θέλει να του δείξει εκδικητικά και με ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτή έχει τον έλεγχο.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι ο Γιαννακόπουλος θα τελεί υπό τιμωρία για διάστημα στο οποίο η διοργάνωση θα έχει ολοκληρωθεί.

Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαϊου. Δηλαδή στις 21 Μαϊου σε ποιό γήπεδο θα μπει ο Γιαννακόπουλος; Να κάνει τι;

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα πρέπει να καταπατήσει την απόφαση και να μπαίνει στα γήπεδα αν και είναι τιμωρημένος.

Αν θεωρεί πως είναι άδικη η απόφαση, να επιδιώξει να την προσβάλει σε ανώτερο επίπεδο. Να πάει στο CAS, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπου θεωρεί ότι μπορεί να βρει το δίκιο του.

Εάν τελικά μπει στο ΟΑΚΑ αύριο θα χάσει το δίκιο που θεωρεί ότι έχει, διότι καλώς ή κακώς αυτή είναι η απόφαση και όσο είναι σε ισχύ οφείλει να τη σεβαστεί.

Από το καλοκαίρι ας πάρει τις αποφάσεις του, ας μείνει ή ας φύγει από τη διοργάνωση. Αν και αυτή η συζήτηση είναι άλλης τάξης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ