Η ανακοίνωση είναι συνέχεια του «ή εμείς ή κανείς»…

Η ανακοίνωση είναι συνέχεια του «ή εμείς ή κανείς»…

Ο εκβιασμός δεν απευθύνεται στους αθλητικούς δικαστές. Εχει αποδέκτη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που σε ανύποπτο χρόνο είχε διατυπώσει την πρόβλεψη ότι φέτος το πρωτάθλημα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ.

Tελειώνει το ματς Κυπέλου στη Νέα Σμύρνη με μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ και ο αρχηγός της ομάδας Βιεϊρίνια, δηλώνει πως η ομάδα του είναι η καλύτερη στην Ελλάδα. Δικαιούται και να το λέει και να το πιστεύει. Παίρνει το δικαίωμα από την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο που στέλνει από τώρα τον ΠΑΟΚ στο τελικό του Κυπέλλου.

Δικαιούται να το λέει και επειδή το πιστεύει έχοντας εμπιστοσύνη στα δικά του πόδια και σε αυτά των συμπαικτών του. Η δήλωσή του είναι ποδοσφαιρική και αντικειμενικά αντικρίζοντάς την κανείς, είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ πάει τραίνο εδώ και δυόμιση μήνες. Οποιος βρίσκεται στον δρόμο του φεύγει ηττημένος. Η ομάδα έχει εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά. Δεν είναι μόνο ότι δέχεται ελάχιστα γκολ. Απειλείται και ελάχιστα κατά τη διάρκεια του κάθε παιχνιδιού.

Από όλα τα παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ το πιο δύσκολο θεωρητικά ήταν αυτό για το κύπελλο στη Νέα Σμύρνη. Θα ήταν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα αλλά δεν έγινε για τους λόγους που γνωρίζουμε έστω κι αν οι ερμηνείες για την ματαίωσή του έφτασαν να ποικίλλουν. Με τον Πανιώνιο λοιπόν, οι παίκτες του Λουτσέσκου πάτησαν γκάζι και τον κατάπιαν κυριολεκτικά.

Ούτε που προλάβαιναν στο πρώτο ημίχρονο οι κυανέρυθροι να πιάσουν την μπάλα στα πόδια τους και την παρέδιδαν με συνοπτικές διαδικασίες στον αντίπαλο. Οποιος τυχόν δεν είναι οπαδός του ΠΑΟΚ, αλλά δεν αντιλαμβάνεται ότι μιλάμε για μια καλοκουρδισμένη ομάδα, κεφάτη με παίκτες ποιότητας και δυνάμεις αρκετές τότε κάνει λάθος και αφήνει τον οπαδισμό να του θολώνει την κρίση.

Αυτός ο ΠΑΟΚ είχε λοιπόν είχε ένα κρίσιμο τεστ μπροστά του για το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν το πέρασε γιατί δεν το έδωσε. Η πίκρα των χιλιάδων οπαδών του που πήγαν στην Τούμπα για να δουν το ντέρμπι και να βοηθήσουν την ομάδα τους να νικήσει, δικαιολογημένη.

Δεν κρίνω τις εκατοντάδες αυτών που έκαναν επεισόδια έξω από την Τούμπα πάνω στον εκνευρισμό τους. Δεν κρίνω καν αυτούς που πέρασαν το μηχανάκι και το κρέμασαν ως λάφυρο της ακατανίκητης μαγκιάς τους στις εξέδρες. Δεν κρίνω καν τον κρετίνο που πέταξε το ρολό της ταμειακής και πέτυχε τον Γκαρθία. Δεν έπεσα δα και από τα σύννεφα. Γίνονται αυτά στην Τούμπα, όπως γίνονται και σε όλα τα άλλα γήπεδα.

«Μωρές παρθένες» δεν υπάρχουν πουθενά κι όταν ο Ολυμπιακός έλεγε από τις συσκέψεις για την ασφάλεια του ματς ότι με το παραμικρό που θα γίνει εις βάρος της ομάδας του θα την πάρει και θα φύγει το εννοούσε. Και ο τραυματισμός του Γκαρθία «ήρθε και κούμπωσε». Αυτή είναι η αλήθεια.

Μοιραία, το πράγμα μετά θα έφτανε στα αθλητικά δικαστήρια που θα αναλάβουν να κρίνουν την υπόθεση. Κάποτε που οι οπαδοί εκσφενδόνιζαν τα καθίσματα μέσα στο γήπεδο οι νομικοί της υπεράσπισης έλεγαν ότι δεν τα πέταξαν οι οπαδοί, αλλά τα ξήλωσε ο δυνατός αέρας και τα πέταξε μέσα στο γήπεδο. Υπήρχαν μάλιστα τότε αθλητικοί δικαστές που τους πίστευαν και αθώωναν τις ομάδες.

Τώρα το πράγμα έχει αλλάξει. Οι κανονισμοί είναι πιο αυστηροί και  οι αθλητικοί δικαστές δεν είναι δικηγόροι αλλά εν ενεργεία δικαστικοί. Θα χρειαστεί κάτι πιο πειστικό για να της βγάλουν καθαρή οι ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν παραπέμπεται με βάση εκείνο το άρθρο που προβλέπει ανάμεσα σε άλλες και την ποινή του μηδενισμού και της αφαίρεσης τριών βαθμών που πάνε πακέτο.  Καλά κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και δηλώνει ότι θα επιχειρήσει να αποδείξει την αθωότητά της. Καλά κάνει που θα επιχειρήσει να πείσει ότι φταίει ο Ολυμπιακός θέλοντας να βγει κι από πάνω. Να βγάζει όμως ανακοίνωση και να λέει ότι αν δεν αθωωθεί από την αθλητική δικαιοσύνη θα είναι σκάνδαλο, δεν επιτρέπεται.

Δεν έχει δικαίωμα να υπαγορεύει αποφάσεις και να τις αξιολογεί πριν καν εκδοθούν. Αυτό είναι η ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και είναι απαράδεκτο. Από πότε νόμος είναι το «δίκιο» του ΠΑΟΚ. Αυτό είναι εφαρμογή στην πράξη του δόγματος που κυριαρχεί φέτος στον «Δικέφαλο» με τον γενικό τίτλο «ή εμείς ή αυτοί».

Πρόκειται για έναν ιδιότυπο εκβιασμό που επιχειρείται  και που έχει ως βάση την έμμεση προειδοποίηση ότι αν βγει «σκανδαλώδης» απόφαση οι οπαδοί του «εμείς ή κανείς» δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο στην Θεσσαλονίκη.

Ο εκβιασμός δεν απευθύνεται στους αθλητικούς δικαστές. Εχει αποδέκτη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, που σε ανύποπτο χρόνο είχε διατυπώσει την πρόβλεψη ότι φέτος το πρωτάθλημα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ  δεν έχει  προηγούμενο. Συνιστά ευθεία απειλή και απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που παρείχαν την πολιτική και κάθε είδους κάλυψη όχι στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ αλλά στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Το θέμα επομένως δεν είναι αθλητικό αλλά πολιτικό.

Οσοι -και θα είναι πολλοί- βγουν να διαμαρτυρηθούν για ενδεχόμενη καταδίκη του ΠΑΟΚ θα είναι εκείνοι που στήριζαν μέχρι τώρα την κυβέρνηση στην Θεσσαλονίκη και  στο εξής θα φωνάζουν ότι αποσύρουν την στήριξη και την ψήφο τους. Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ είναι μια ξεκάθαρη πολιτική απειλή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ