Θα αυτοσκοτωθεί σαν τον Μιμίκο και τη Μαίρη

Θα αυτοσκοτωθεί σαν τον Μιμίκο και τη Μαίρη

Ο Κώστας Καίσαρης αφήνει στην άκρη τη μίζερη και πεζή ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Κι ασχολείται με τα σπουδαία και τα σοβαρά. Την υπόθεση Novartis.

ΝΑ τα λέμε όλα. Η συμπαθής τάξη των πολιτικών βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση, θα έλεγα. Ο συναγωνισμός είναι σκληρός. Αδυσώπητος. Που να φτουρίσει η Novartis μπροστά στο Survivor; Που να φτουρίσει ο Άδωνις μπροστά,στη Κωνσταντίνα Σπυροπούλου; Οι αριθμοί είναι σκληροί. Αδυσώπητοι. Στο 2.6 η τηλεθέαση της συζήτησης στη Βουλή για τη Novartis. Στο 45.6 την ίδια ώρα το Survivor στο 29 το Master Chef. Που πάει να πει, στ’ αρχίδι@ του κοσμάκη το μέγα σκάνδαλο. Και δύο αβγά Τουρκίας. Δεν τους βλέπει κανένας. Ουδείς ασχολείται. Η προσπάθεια που καταβάλουν είναι τεράστια. Ηρωική μπορείς να πεις. Έχουν θυσιάσει τα πάντα, για τη δημοσιότητα. Δεν σταμάνε για να πάρουνε μία ανάσα.

Ο Άδωνις, ένας μορφωμένος άνθρωπος, ένας επιστήμονας, να έχει απέναντί του, στο άλλο κανάλι τη κάθε πιτσιρίκα, που μοστράρει το κώλο της. Να παλεύει με άνισους όρους, αλλά να μην το βάζει κάτω με τίποτα. Να μην υποχωρεί. Να μην εγκαταλείπει. Να είναι πιο μαχητικός κι απ τους «μαχητές». Τη τελευταία φορά, αφηνίασε. Μόνο αφρούς, δεν έβγαλε από το στόμα:
-Θέλω να δικαστώ.
-Να έρθουν με κουκούλες.
-Κυτάω Τον ελληνικό λαό στα μάτια.
-Άμφισβητουν τη τιμιότητα μου. Θα τους γδάρω. Δεν θα μου γλυτώσει κανενας απ αυτους. Ειδικά ο Τσίπρας, που ειναι διεφθαρμένους μέχρι το μεδούλι. Ο άθλιος, ο αχρείος. Ένα παλιόπαιδο. Λέτε να μην ξέρω εγώ, αν τα παιρνει ο Τσίπρας. Δεν χρωστώ σε κανένα.
-Εγω ειμαι ο Αδωνις και δεν φοράω κουκούλα.
-Ο τελευταίος στην Ελλάδα που μπορεί να το παίζει καθαρός ειναι ο Τσιπρας

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως, ουδείς τον ακούει. Ουδείς ασχολείται μαζί του. Όπως και με τον άλλον ερίφη. Τον αντίπαλο δέος. Τον Κρητίκαρο Πολάκη. Που τρώγονται δήθεν, ότι ο ένας είναι δεξιός κι ο άλλος αριστερός. Μπας και ψήσουνε κανένα κορόιδο. Ενώ είναι ίδιοι και απαράλλαχτοι. Και το μόνο τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία. Παρά τις φιλότιμες όμως προσπάθειες των ΜΜΕ γενικότερα και των πολιτικών συντακτών ειδικότερα που σιγοντάρουν και αβαντάρουν, ουδείς ασχολείται. Ουδείς τσιμπάει από τα πρωτοσέλιδα, ουδείς λαμβάνει σοβαρά υπόψη του, τις πολιτικές εκπομπές της τηλεόρασης. Τίποτα. Τζάμπα καίει η λάμπα. Τζάμπα οι κοκορομαχίες, Αλέξη και Κυριάκου στη Βουλή. Τζάμπα τα μαλλιοτραβήγματα, Πολάκη και Αδώνιδος.

ΠΑΡΑ ταύτα, είμαι βέβαιος, ότι ο Άδωνις τη τελευταία λέξη δεν την έχει πει. Έχει πολλά να κάνει ακόμα, για να αντιπαρέλθει αυτή τη σκευωρία. Και μπορεί να κάνει τα πάντα. Να επιχειρήσει να αυτοπυρποληθεί, έξω από τη Βουλή. Να κάνει απεργία πείνας, όπως ο σύντροφος Μιχελογιαννάκης, που είχε κλειστεί σε αντίσκηνο στη πλατεία Συντάγματος. Και πήγαινε ζούλα απέναντι στα Μακ Ντόναλτς και ντερλίκωνε. Να ανέβει στο λόφο του Φιλοππάπου και να απειλεί ότι θα πέσει και θα αυτοσκοτωθεί σαν τον Μιμίκο και τη Μαίρη. Να πάει στον ΟΗΕ έξω από την υπηρεσία ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να ράψει το στόμα του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας σαν τους Κούρδους. Ο Άδωνις τη τελευταία λέξη δεν τη έχει πει ακόμα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Απαξάπαντες, γελοιοποιούν, ένα υπαρκτό σκάνδαλο.

Στη μουσική επιλογή, John Lee Hooker & Bonnie Raitt- In The Mood

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ