Δεδικασμένα ισχύουν, μόνο για παρόμοια περιστατικά

Δεδικασμένα ισχύουν, μόνο για παρόμοια περιστατικά

Όταν πέφτει κάποιος με το παπάκι ακούς να φωνάζουν «ένα γιατρό ρε παιδιά», όταν χαλάει το αυτοκίνητο του Όσκαρ, με το που βλέπει οδική βοήθεια της ζητά να αποχωρήσει.

Μην περιμένετε να κάνω σημαία το σημερινό φασούλι περί εκπρόθεσμης δήλωσης του Γκαρσία στο φύλλο αγώνα, αδυνατώ να σταθώ σε κανονισμούς που αγνοώ, δεν είμαι και νομικός άλλωστε.

Από το να παπαγαλίζω κάτι που συμφέρει στην ομάδα μου, ενώ στην πραγματικότητα αγνοώ τη βαρύτητά και τη σημασία του, προτιμώ πάντα τη δύναμη της λογικής και όσα μπορώ να κατανοήσω με αυτήν ως άξονα. Για να είμαι σε θέση να τα υποστηρίξω άλλωστε.

Σε πλήρη αντίθεση με την πλειοψηφία των ΜΜΕ κοκκινοπρασινοκίτρινης απόχρωσης, που από χθες επιδόθηκαν σε μπαράζ δημοσιευμάτων που συσχέτιζαν τις περιπτώσεις ίβιτς και Γκαρσία, μιλώντας μάλιστα για δεδικασμένο (!!!), επιβεβαιώνοντας έτσι τα περί σύμπραξής χωρίς καμουφλάζ πλέον.

Το δεδικασμένο ως έννοια, αφορά πάντα ίδιες περιπτώσεις, υπάρχει πχ δεδικασμένο για αντικανονική συμμετοχή ενός αθλητή και η ταρίφα είναι αφαίρεση βαθμών, μηδενισμός ή ότι άλλο.

Στην περίπτωσή αυτή υπάρχει το ίδιο ακριβώς παράπτωμα, οπότε μπορεί να γίνει επίκληση του δεδικασμένου, που με ελάχιστες αποκλίσεις προϊδεάζει για την ποινή.

Οι διαφορές στην περίπτωση Ίβιτς-Γκαρσία δεν έχουν να κάνουν με λεπτομέρειες, αλλά με την ουσία της υπόθεσης, το γεγονός καθεαυτό δηλαδή που προκάλεσε τις δυο διακοπές.

Κι αυτό, είναι ο τραυματισμός.

Στην περίπτωση του ίβιτς είναι ξεκάθαρο πως τον βρίσκει κουτί μπύρας στο κεφάλι, το ίδιο ξεκάθαρο είναι πως το κουτί είναι γεμάτο. Μπορεί να το τεστάρει ο καθένας πετώντας ένα άδειο κουτάκι που θα μοιάζει με φτερό στον άνεμο και λόγω βάρους δε θα αποκτήσει ποτέ παράλληλη τροχιά με το έδαφος, κι ένα γεμάτο που μπορεί να διαγράψει ευθεία πορεία κάνοντας θρύψαλα παρμπρίζ αυτοκινήτου, ακόμα κι αν εκτοξευτεί με μέτρια δύναμη.

Τον Γκαρσία τον χτυπά ρολό ταμειακής μηχανής, πονάει και αυτό, μη λέμε ότι θέλουμε. Τα περισσότερα θύματα από εκτόξευση ρολών χαρτιού στα γήπεδα είναι οι ίδιοι οι φίλαθλοι, συνήθως αυτοί που κάθονται χαμηλά, ρωτήστε τους να μάθετε αν πονάει.

Κανένας από αυτούς όμως δεν είπε «αμάν πεθαίνω, ένα ασθενοφόρο γρήγορα, μπας και κρατηθώ στη ζωή».

Για το κουτί μπύρας μπορεί ο καθένας να κάνει ένα απλό τεστ, να βάλει ένα φίλο του να του πετάξει από μερικά μέτρα δυο κουτιά μπύρας, ένα άδειο κι ένα γεμάτο και να ανεβάσει το βίντεο με την πορεία που αυτά θα διαγράψουν, να δούμε στην πράξη. Βάζω στοίχημα πάντως πως μόλις γίνει το τεστ με το άδειο, θα ψάχνει κασκαντέρ για να δοκιμάσει το γεμάτο σε ξένο κεφάλι.

Ο ίβιτς επίσης εξετάστηκε επί τόπου από το γιατρό του αγώνα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του έγιναν ράμματα. στην όλη διαδικασία μάλιστα παρόντες ήταν και άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Σε περίπτωση που δε χρειαζόταν ράμματα ή του έραψαν δέρμα που δεν είχε σκιστεί, θα το μαθαίναμε επί τόπου με έκτακτο δελτίο από τον Πορτοσάλτε.

Ο Γκαρσία αρνήθηκε να εξεταστεί από το γιατρό του αγώνα, κάτι που συνέβη με καθυστέρηση, προφανώς έπρεπε να τον δασκαλέψουν όπως το φαντάρο που θέλει να πάρει μούφα αναρρωτική!

Περίεργα πράγματα πάντως, έχω την εντύπωση πως όταν κάποιος πέφτει με το παπάκι που οδηγάει ή ένας ηλικιωμένος γλιστρά στο βρεγμένο πεζοδρόμιο, το πρώτο πράγμα που ακούς και από τους αυτόπτες μάρτυρες και από τους παθόντες, είναι να φωνάζουν «ένα γιατρό ρε παιδιά, γρήγορα ένα γιατρό». Κι αν βρεθεί ο γιατρός, όλοι οι περίεργοι απομακρύνονται από τον τραυματία για να τον εξετάσει ο ειδικός και να του προσφέρει τις πιο απαραίτητες και βασικές βοήθειες.

Στην περίπτωση Γκαρσία είναι σα να κραυγάζει το θύμα «να φύγει ο γιατρός, ας επιστρέψουν όλοι οι περίεργοι πάνω μου να με χαζεύουν, φωνάξτε και τη Σούλα από το διπλανό κομμωτήριο».

Είμαι πεπεισμένος πλέον πως όταν χαλάει το αυτοκίνητο του Όσκαρ, με το που βλέπει την οδική βοήθεια, αρνείται να ελέγξουν τη βλάβη και τους ζητά να αποχωρήσουν.

Μια ακόμα διαφορά που καταργεί τις φαντασιώσεις περί δεδικασμένου, είναι πως ο Ίβιτς κατευθύνθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο που του υπέδειξαν, δεν επέλεξε ο ίδιος ιδιωτικό με ότι αυτό συνεπάγεται.

Και όπως προείπα, παρόντες ήταν και στελέχη του Παναθηναϊκού, ο χώρος δεν αποκλείστηκε λες και φυλασσόταν προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, όπως συνέβη χθες.

Αυτά τα ολίγα για την ώρα, με την απαραίτητη υπενθύμιση πως η υπόθεση θα εκδικαστεί από κανονικούς δικαστές, που θα έχουν σίγουρα τις απορίες που γεννήθηκαν σε όλους μας είτε ακούγοντας τον κυρ Σάββα να προαναγγέλλει αποχώρηση πριν ακόμα εισέλθει στη φυσούνα, είτε βλέποντας τον Γκαρσία που υποτίθεται πως αδυνατούσε να κοουτσάρει, να κατευθύνεται στο ασθενοφόρο λες και πήγαινε σε οδοντίατρο

Όπως και το πως γίνεται το τραύμα στο μάτι όπως υποστήριξαν εξ’ αρχής οι άνθρωποι του Ολυμπιακού -ο ρεπόρτερ της NOVA το είπε σε ζωντανή σύνδεση-, να μεταφέρεται στο χείλος.

Έχω ακούσει για μεταφερόμενη μεραρχία, οικία, μπασκέτα, πρώτη φορά όμως για μεταφερόμενο τραύμα.

Περίεργα πράγματα αν μην τι άλλο, όχι τόσο όμως αν αναλογιστείς πως για μερικά κιλά γαύρο η ίδια ομάδα, έμεινε κρυμμένη 3 ώρες στα αποδυτήρια.

Είναι καλό χαρτί αυτό, για την υπερασπιστική γραμμή των ερυθρόλευκων…

ΥΓ. Από μόνη της η επίκληση της περίπτωσης Ίβιτς, μαρτυρά έλλειψη επιχειρημάτων, εκτός κι αν η λογική τους είναι «αφού θέλουμε να πιστεύουμε πως ο Ίβιτς έκανε θέατρο, κάνουμε κι εμείς για να μάθετε». Το θέμα είναι μη μάθετε εσείς στο τέλος, πως για να παίξεις θέατρο, χρειάζονται πρόβες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ