Στον λάκκο που έσκαβες για τον άλλο…

Στον λάκκο που έσκαβες για τον άλλο…

Το να καταριέσαι τον Ολυμπιακό ότι ήρθε προετοιμασμένος να «κατασκευάσει» πρόβλημα είναι τουλάχιστον αφελές. Το σκηνικό θυμίζει τον μεθυσμένο που βλέπει μπροστά του την μπανανόφλουδα και μονολογεί «αμάν την πάτησα» βαδίζοντας κατά πάνω της!

Αν και μου είναι δύσκολο, οφείλω να παραδεχτώ ότι αυτή τη φορά η αστυνομία έκανε τη δουλειά της. Ο οπαδός που πέταξε το ρολό ταμειακής μηχανής στον Όσκαρ Γκαρθία συνελήφθη και τώρα θα ακολουθήσουν τα περαιτέρω. Έγινε μάλιστα γνωστό ότι ο νέος αυτός (27 ετών) έχει παρελθόν στις ρίψεις. Παλιότερα είχε πετάξει φωτοβολίδα. Ηταν λοιπόν σε θέση βολής απέναντι στον πάγκο του Ολυμπιακού και ευστόχησε. Ένας από τους ελάχιστους μέχρι εκείνη την ώρα που αγνόησε τις απανωτές εκκλήσεις της ΠΑΕ όλη την εβδομάδα ώστε να αποφευχθούν ενέργειες που επισύρουν τιμωρία της αγαπημένης τους ομάδας. Αυτές τις εκκλήσεις αγνόησε ο συγκεκριμένος οπαδός και καταδίκασε τον ΠΑΟΚ. Διότι περί καταδίκης πρόκειται όταν είσαι πρώτος στην βαθμολογία και έχεις στην έδρα σου τα ντέρμπι με τους δυο διεκδικητές του τίτλου. Στον ΠΑΟΚ έχουν ανάμεσα σε άλλους έμπειρα στελέχη από τον χώρο της διαιτησίας τους κυρίους Τεβεκέλη και Σαραϊδάρη. Αποκλείεται να μην ήταν ενημερωμένοι για τις συνέπειες ενός τέτοιου περιστατικού.

Οι ίδιοι έλεγαν επίσης ότι ο Ολυμπιακός θα έψαχνε να βρει αφορμή ώστε να δημιουργήσει θέμα στο συγκεκριμένο ματς. Κατά συνέπεια Το να καταριέσαι τον Ολυμπιακό ότι ήρθε προετοιμασμένος να «κατασκευάσει» πρόβλημα είναι τουλάχιστον αφελές. Όσα εκ των υστέρων ειπώθηκαν από τους υπεύθυνους για την επικοινωνία στον ΠΑΟΚ δεν διαμορφώνουν σαφή υπερασπιστική γραμμή. Το σκηνικό θυμίζει τον μεθυσμένο που βλέπει μπροστά του την μπανανόφλουδα και μονολογεί «αμάν την πάτησα» βαδίζοντας κατά πάνω της! Πρόβλημα δεν υπήρχε μέχρι την στιγμή που ο άφρονας τον πέτυχε με το ρολό. Το να ζυγίζεις το ρολό, να μετράς την απόσταση βολής και να συγκρίνεις με το κουτί της μπύρας στην Λεωφόρο είναι ήδη ένδειξη του ότι και εσύ ο ίδιος αντιλαμβάνεσαι ποια κατεύθυνση θα πάρουν τα πράγματα. Ο κανονισμός έχει αλλάξει και πρώτος το πλήρωσε ο Παναθηναϊκός πέρσι και επωφελήθηκε ο ΠΑΟΚ. Όλα τα άλλα είναι για την δημιουργία εντυπώσεων.

Η ολιγόλογη δήλωση του Ιβάν Σαββίδη «συγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ» είναι πιο κοντά στην αλήθεια άσχετα ποιο νόημα θα επιχειρηθεί να της δοθεί στη συνέχεια. Τέτοια επεισόδια έχουν γίνει πολλές φορές και από όλες τις ομάδες στα ελληνικά γήπεδα. Το πιθανότερο είναι πως θα γίνουν κι άλλα. Κανένας δεν είναι αναμάρτητος και κανείς δεν είναι μόνο θύμα. Αφήστε που τα ρημάδια τα γραπτά αλλά και οι δηλώσεις μένουν. Οσοι μιλούν για εξυγίανση και ισονομία είτε είναι παράγοντες είτε είναι δημοσιογράφοι ας είναι προσεχτικοί γιατί η ζωή σκαρώνει τέτοια σενάρια που τους γελοιοποιεί. Την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να υπερασπιστεί τον εαυτό του ώστε να αποφύγει τις χειρότερες συνέπειες την καταλαβαίνω και την θεωρώ αυτονόητη. Αν θέλουμε όμως να μιλάμε για νέο ήθος πρέπει να παραδεχόμαστε το προφανές και να το καταδικάζουμε. Κι ο Ολυμπιακός έχει στην πλάτη του τιμωρία αφαίρεσης βαθμών μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Τότε, ο Μαρινάκης μιλώντας στα κανάλια παραδέχτηκε το γεγονός και το καταδίκασε. Ας κάνουν το ίδιο στον ΠΑΟΚ και μετά ας υπερασπιστούν με κάθε νόμιμο μέσο την ομάδα τους. Όλα τα άλλα είναι μόνο για οπαδική κατανάλωση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ