Ο Ρουμάνος Μακεδονομάχος και το χαρτάκι για τον Πρίγιοβιτς

Ο Ρουμάνος Μακεδονομάχος και το χαρτάκι για τον Πρίγιοβιτς

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον Λουτσέσκου. Την ατάκα του για «δειλούς», την τηλεδιάσκεψη για τον Πρίγιοβιτς και τις 14 σερί νίκες του ΠΑΟΚ.

Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ μπορεί να λέει ότι θέλει. Γι αυτό κι ο νομοθέτης έχει προβλέψει να μην ορκίζεται, όταν απολογείται στο δικαστήριο. Πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται για ποδόσφαιρο. Να ερωτάται δηλαδή ο Κ.Κυριάκος για τον τραυματισμό του Γκαρθία κι αυτός, να μιλάει, για «τον βασιλιά που είναι γυμνός, γι αυτά που έχει ανεχτεί ο ΠΑΟΚ επί 20 χρόνια, ότι έχουμε καθαρό πρωτάθλημα με ισονομία, ότι δεν θα σκύψουμε το κεφάλι για όσα συνέβαιναν εδώ και 30 χρόνια» κλπ κλπ. Θεμιτά είναι αυτά και κατανοητά. Η ομάδα του βρίσκεται σε δύσκολη θέση και πρέπει να την υπερασπιστεί. Η δουλειά του, είναι αυτή. Το αν δεν την κάνει καλά, όταν αντί να αναφέρεται στο γεγονός, ανατρέχει είκοσι και τριάντα χρόνια πίσω, δεν με αφορά. Κατανοώ επίσης την επιστράτευση των ξένων ποδοσφαιριστών. Τη μεταμεσονύκτια ανάρτηση του Βαρέλα, «τώρα καταλαβαίνω πως παίρνουν τα πρωταθλήματα». Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι στριμωγμένος άσχημα. Δεν είναι και το πιο εύκολο να το διαχειριστείς. Εκεί, που σχεδόν έχεις το πρωτάθλημα δικό σου, χάνεις τον κόσμο κάτω από τα πόδια σου.

ΑΥΤΟ που ενοχλεί, σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, είναι όταν εμφανίζονται οι προπονητές, βασιλικότεροι του βασιλέως. Ο Ιβάν Σαββίδης, που άλλες φορές μιλάει και ξεχνάει να τελειώσει,το βράδυ της Κυριακής, περιορίστηκε να ζητήσει συγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Σιωπή ο λαλίστατος Γιωργάκης. Κι ο Λουτσέσκου, που θεωρητικά είναι ένας επαγγελματίας, το παίζει Παύλος Μελάς. Κι ακόμα χειρότερα μάλιστα από Μακεδονομάχος, λέγοντας, «είναι δειλοί». Βρίζοντας δηλαδή και απαξιώνοντας, τον συνάδελφό του προπονητή και τους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας. Όλα τα είχαμε δει, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είδαμε και Ρουμάνο Μακεδονομάχο.

ΚΙ αν ο Όσκαρ Γκαρθία κι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι δειλοί, ποιος είναι ο γενναίος; Μία γειτονιά είναι η Θεσσαλονίκη και όλα μαθαίνονται. Τι έκανε δηλαδή ο γενναίος, όταν μετά το παιχνίδι στην Κέρκυρα, πήρε φωτιά το Skype. Όταν ο Πρίγιοβιτς που στο προηγούμενο ματς με τον Λεβαδειακό είχε σκοράρει δύο φορές, βρέθηκε στο πάγκο. Παλιά ο πρόεδρος, έδινε τη σύνθεση στον προπονητή με το περιβόητο «χαρτάκι». Σήμερα, η τεχνολογία έχει προχωρήσει. Από τη παρέμβαση λοιπόν μέσω της τηλεδιάσκεψης και μετά, η θέση του σέντερ φορ στον ΠΑΟΚ, που ήταν σαν τα μονά-ζυγά, ανάμεσα στον Σέρβο και τον Κουλούρη, κατοχυρώθηκε στον Πρίγιοβιτς. Εντελώς τυχαία και συμπτωματικά, δεν ξαναβγήκε από την αρχική ενδεκάδα.

Η δουλειά του προπονητή είναι ζόρικια. Αυτά που λέει ο Γιώργος Μήνος για το σερί του ΠΑΟΚ κι αυτά που γράφουν οι ρεπόρτερς για «τη καλοκουρδισμένη μηχανή του Ράζβαν Λουτσέσκου», είναι για λαϊκή κατανάλωση. Ο Λουτσέσκου ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Ξέρει πολύ καλά, τι ακριβώς του αναλογεί, σ αυτό το παγκόσμιο σερί,των 14 νικών. Τι πιστώνεται δηλαδή αυτός, για τα δίπλα στη Κέρκυρα, στο Αγρίνιο, στα Γιάννενα και στη Λαμία. Και τι στη δυναμική της ομάδας. Με τη φόρα που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ και χωρίς προπονητή στο πάγκο, αυτά τα παιχνίδια θα τα έπαιρνε. Γι αυτό και είναι ανασφαλής. Γι αυτό και φόρεσε τη στολή του Μακεδονομάχου. Γι αυτό τους είπε, «δειλούς». Είπε, αυτό που ήθελαν να ακούσουν ο λαός του ΠΑΟΚ και ο πρόεδρος. Επειδή αυτές, οι 14 νίκες δεν είναι αρκετές για να αισθάνεται ασφαλής.

Στη μουσική επιλογή, ο Samuel Jackson παίζει μπλουζ.

https://www.youtube.com/watch?v=HEbqm5Y1Tro&app=desktop

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ