Υπάρχει και Καρδιτσιώτης «Γιάνναρος»!

Υπάρχει και Καρδιτσιώτης «Γιάνναρος»!

Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε οπωσδήποτε ένα, από τους τρεις υπέροχους (Μπουρούσης, Αθηναίου, Βασιλόπουλος), που απέτρεψαν την πρώτη εντός έδρα της Εθνικής, αυτός θα ήταν, χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Καρδιτσιώτης … «Γιάνναρος».

Γιάννης Μπουρούσης– Παναγιώτης Βασιλόπουλος- Γιάννης Αθηναίου αποτέλεσαν τις κολώνες πάνω στις οποίες στηρίχτηκε η «ειδικής σύνθεσης» Εθνική μπάσκετ και νίκησε την «εκνευριστικά» τρίποντη εύστοχη Μεγάλη Βρετανία, με 75-70. Οπότε με αυτό το «4χ4 νίκες» η ελληνική ομάδα προκρίθηκε αήττητη για την επόμενη φάση των προκριματικών του Παγκόσμιου 2019, που θα γίνει στην Ιαπωνία.

ΤΡΕΙΣ άσοι, που πέτυχαν συνολικά 15+15+14 =44 πόντους κι εξουδετέρωσαν την ευστοχία της αντίπαλης ομάδας, η οποία χρειαζόταν οπωσδήποτε τη νίκη, για να εξυπηρετήσει τη μεγάλη ανάγκη της για πρόκριση. Οι Ηρακλειώτες φίλαθλοι, που είχαν πιο πυκνή παρουσία στο γήπεδο «Δύο Αοράκια», από εκείνη της Παρασκευής, στο νικηφόρο ματς με την Εσθονία, πέρασαν από πολλές φάσεις, άλλοτε αγωνίας και άγχους, άλλοτε αισιοδοξίας κι ενθουσιασμού. Τελικά ανακουφίστηκαν – κάτι που το πίστωσαν στην τριάδα των πολύ έμπειρων και πραγματικών ηγετών της ομάδας.

ΑΠΟ τα οποία … «Τρία Α(γ)οράκια» της Εθνικής, οι Μπουρούσης- Βασιλόπουλος ήταν οι κορυφαίοι και στην συνάντηση της Παρασκευής. Ενώ για τον Αθηναίου η υπενθύμιση, ότι χάρη σε αυτόν η συγκεκριμένη Εθνική στάθηκε όρθια στον αντίστοιχο αγώνα στο Λέστερ (24 Νοεμβρίου 2017), κατέκτησε το ροζ φύλλο, μετά από παράταση και με σκορ το 95-92. Χωρίς να έχει υποληφθεί, σε διάκριση, ο Μπορούσης, που κατέρριψε το ατομικό του ρεκόρ πόντων, από 27 (εναντίον της Σερβίας το 2011) σε 32!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ στοιχείο, για τους πρωτεργάτες του «75-70», ότι έχουν φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά και της ΑΕΚ. Με τον Μπουρούση, που αγωνίστηκε αυτή την σεζόν στην Κίνα (με συμβόλαιο ως και αυτό τον μήνα), να ξεχωρίζει και ως ο μοναδικός, από τους τωρινούς της Εθνικής, που έχει παίξει, κατά σειρά, σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Στους τρεις μεγάλους της πρωτεύουσας. Ο Βασιλόπουλος ανήκει στην Κυπελλούχο 2018. Ο Αθηναίου παίζει στον Άρη και ως πριν από λίγες εβδομάδες «ήταν δωμάτιο», στο Αλεξάνδρειο, με τον Βασιλόπουλο.

ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεχωρίσουμε οπωσδήποτε ένα, από τους τρεις υπέροχους, που απέτρεψαν την πρώτη εντός έδρα της Εθνικής, αυτός θα ήταν, χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Καρδιτσιώτης … «Γιάνναρος». Με τον υπερθετικό στο Γιάννης να το δανειζόμαστε από τους μπασκετικούς της ΕΡΤ, που έχουν μονιμοποιήσει το «Γιάνναρος», προκειμένου για τον Αντεντοκούμπο!

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, πως δεν επιχειρούμε συγκρίσεις, ανάμεσα στον ΝΒΑϊερ των Μπακς και στον βασικό σέντερ φορ της Εθνικής – αναντικατάστατο ακόμη και όταν αυτή είναι υπό την κανονική σύνθεση της, δηλαδή με παρόντες τους Ευρωλιγκάτους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

ΠΑΙΚΤΙΚΑ δεν υπάρχει καμία ομοιότητα ανάμεσα στον ένα και στον άλλο «Γιάνναρο». Όπως και η παραμικρή σχέση στην προσφορά τους, προς την Εθνική. Ο Καρδιτσιώτης είναι από τους «Όλ Σταρς της Εθνικής», ο ομογενής έχει να επικαλεστεί μόνο τα πρώτα βήματα του κι αυτά με τα ακροδάκτυλα των ποδιών του. Μακάρι να φτάσει κάποτε, ο τωρινός του Μιλγουόκι, στα μισά, από τα όσα έχει καταθέσει και με την ψυχή του, στην Εθνική, ο «Μπουρού».

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ του Καρδιτσιώτη «Γιάνναρου» και στο κυριακάτικο παιχνίδι, στην Κρήτη, είχε έντονα στοιχεία αυταπάρνησης. Στα καθοριστικά τελευταία λεπτά του 4ου δεκαλέπτου ήλθαν στιγμές, που ήταν «όλη η 5άδα», χωρίς ποτέ να υποτιμάται η παρουσία των συμπαικτών του, ούτε το κοουτσάρισμα του Θανάση Σκουρτόπουλου.

ΕΙΧΕ ιδιαίτερη σημασία και αυτή η θαυμάσια εμφάνιση του «ψηλού των 2.15», γιατί μετά την αποτυχία της Εθνικής για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό, είχε παραδεχτεί λεβέντικα, προς τους Κώστα Μίσσα- Θανάση Σκουρτόπουλο, πως δεν βοήθησε την ομάδα. Είχε στην σκέψη του ακόμη και την πιθανότητα, να αποσυρόταν από την Εθνική. Πείστηκε, από την ηγεσία της ΕΟΚ και παρέμεινε, αφού εκτίμησε και την διοικητική απόφαση να αποκλειστεί ο Νίκος Παππάς, με τον οποίο έχει ανταλλάξει γροθιές.

ΑΠΟ τους παρεξηγημένους παίκτες του ελληνικού μπάσκετ ο Καρδιτσιώτης. Στο παθητικό του και ο τρόπος, που ανάγκασε τους Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλους να λύσουν την συνεργασία τους, στον Ολυμπιακό. Δεν είχε φύγει ομαλά και από την ΑΕΚ, στην οποία έβαλε τις βάσεις για την επαγγελματική καριέρα του, μετά από την εκκίνηση, που είχε κάνει στον Γ.Σ. Καρδίτσας. Γενικά δεν ήταν από «τα κολλεγιόπαιδα», ούτε από τους σούπερ σταρς, αναστήματος Διαμαντίδη, Σπανούλη, Πρίντεζη.

ΟΜΩΣ, σιγά-σιγά και με πολύ μεγάλη βοήθεια το πετυχημένο πέρασμα του από τα ισπανικά αγωνιστικά παρκέ, αξιοποίησε τις κλήσεις του στην Εθνική και αποκαταστάθηκε. Έτσι, όταν επέστρεψε, για να φορέσει την φανέλα του Εξάστερου, είχε την ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκε άριστα. Αύξησε τις αγωνιστικές διακρίσεις του κι έφυγε φιλικότατα , από το ΟΑΚΑ, ακόμη και με εκείνους τους «πράσινους» οπαδούς, που είχαν διαφωνήσει με την απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για συνεργασία με ένα «πρώην του Ολυμπιακού».

ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ του Σιλωάμ, για τον Γιάννη Μπουρούση, η Εθνική. Κι αυτός το αναγνωρίζει, το ανταποδίδει, δίνει τον καλύτερο εαυτό του, για να μη βρεθεί ένας να τον πει αχάριστο. Αλλά και για να μη του στείλει διαδικτυακό μήνυμα κανένας από τους σημαντικούς συμπαίκτες του ( π.χ. Γιώργο Πρίντεζη, Νικ Καλάθη, Κώστα Παπανικολάου), για …να τον πειράξει, πως δεν τους κάλυψε έως ότου επιστρέψουν … αφού «ανοίξουν τα παράθυρα», τα οποία κράτησε κλειστά ο «δικτάτορας» Μπαρτομέου, λόγω των αγωνιστικών της Ευρωλίγκας.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ προς μίμηση, ο Καρδιτσιώτης «Γιάνναρος», για όλους. Προπάντων τους νεότερους από τους διεθνείς, που εμπιστεύεται ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Υ.Γ.: Τέλειος οικογενειάρχης, ο «Γιάνναρος». Με σύζυγο του την καλλιεπέστατη Χριστίνα, την θυγατέρα της Λένας και του συγχωρεμένου Μάκη Ψωμιάδη, με τον οποίο τον είχε φέρει πάρα πολύ κοντά η βαθιά πίστη τους στον Θεό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ