Ο Όσκαρ έχει το όνομα και ο Πάμπλο τη χάρη

Ο Όσκαρ έχει το όνομα και ο Πάμπλο τη χάρη

Ο Όσκαρ έλυσε σε όλους την απορία γιατί τα βραβεία υποκριτικής στο Χόλιγουντ, φέρουν το όνομά του.

Στον ΠΑΟΚ είχαμε έναν ποδοσφαιριστή που λατρέψαμε όσο κανένας. Ο πρώτος και βασικός λόγος αφορούσε την αξία του, ο άνθρωπος ήταν παικταράς.

Παικταράδες υπήρξαν κι άλλοι βέβαια, ειδικά η φουρνιά που ήρθε μαζί με τον Ουρουγουανό είχε μπόλικους. Εκείνο που μας έκανε να τον αγαπήσουμε περισσότερο από το κανονικό και να τον ξεχωρίσουμε από τους υπόλοιπους, ήταν το αυθεντικό αντριλίκι του.

Τα πιο πολλά από τα χαρακτηριστικά του τα εξήγησε στις κατά καιρούς συνεντεύξεις που έδωσε, το θέμα είναι όμως πως τα εφάρμοζε πιστά και πάνω στο χορτάρι. Εκεί που συνήθιζε να παίζει πάντα όρθιος, ακόμα κι αν τον κλωτσούσαν, τον χτυπούσαν, τον μάρκαραν με βρώμικο τρόπο, εκείνος δεν έπεφτε ποτέ.

Το σύστημα που διαφεντεύει τη χώρα της λαδιάς και της απατεωνιάς προσπάθησε να τον περάσει ως έναν αληταρά που του άρεσε να χτυπά και να μετατρέπει τους αγώνες ποδοσφαίρου σε πυγμαχικούς , η αλήθεια είναι όμως πως δεν υπάρχει φάση που να χτύπησε κάποιον αντίπαλο του χωρίς εκείνος να τον έχει προκαλέσει πρώτος.

Για τους γαύρους ήταν κόκκινο πανί, είχαν μάθει άλλωστε να κερδίζουν αγώνες ξαπλωμένοι. Έχοντας συνηθίσει λοιπόν να αποθεώνουν ποδοσφαιριστές τους επειδή έπεφταν με τα χάδια του ανέμου, κάποιος που δεν έπεφτε ποτέ ίσως τους έμοιαζε εξωγήινος.

Το όνομά του Πάμπλο και το επίθετο Γκαρσία, συνεπώνυμος δηλαδή του προπονητή του Ολυμπιακού που απολαύσαμε σήμερα να πέφτει στα γόνατα, χτυπημένος βάναυσα από ένα ρολό χαρτιού, λύνοντας σε όλους μας την απορία γιατί τα βραβεία υποκριτικής στο Χόλιγουντ, ονομάζονται Όσκαρ.

Το πρώτο που εύχομαι στο δεύτερο Γκαρσία είναι να καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια του κι αν καταφέρει κάποια στιγμή να συνέλθει, να μπορέσει να αντικρίσει και πάλι το φως του ήλιου. Κατά τα λοιπά δεν έχω να προσθέσω κάτι, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και στους γιατρούς που θα κάνουν τις σχετικές γνωματεύσεις και στους δικαστές, που θα δικάσουν την υπόθεση.

Μια βασική διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια άλλωστε είναι πως οι υποθέσεις δικάζονται από τακτικούς δικαστές, όχι όπως παλιά, που τη δικαιοσύνη απένειμαν συνταξιούχοι δικαστές μαζί με δικηγόρους που διορίζονταν από την ΕΠΟ για να βγάλουν κάνα εξτραδάκι.

Ότι είναι να αποφασιστεί λοιπόν θα γίνει από τη δική μου πλευρά πλήρως αποδεκτό, οι γαύροι να δούμε πως θα προσαρμόσουν τη ρητορική τους στα νέα δεδομένα, γιατί μέχρι τώρα επέμεναν πως το πρωτάθλημα το έχει ταγμένο το Μαξίμου.

ΥΓ. Όποιος προσπαθήσει αν συνδέσει το σημερινό με την περίπτωση Ίβιτς που έφαγε εξ επαφής γεμάτο κουτί μπύρας στο κεφάλι, είναι σα να συγκρίνει σύγκρουση με πατίνι και μετωπική με νταλίκα.

Πριν από τρία χρόνια ο Γλύκος είχε φάει πυρσό αλλά αγωνίστηκε κανονικά, όπως κι ο Τζόρβας τον οποίον σημάδευαν με αεροβόλο από την κερκίδα…

ΥΓ 1. Από μένα δεν πρέπει να έχετε παράπονο πάντως, σας το είχα γράψει 48 ώρες πριν πως ο Ολυμπιακός θα κατέβει με στόχο να διακόψει το παιγνίδι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ