ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Η πείρα που δεν αγοράζεται

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Η πείρα που δεν αγοράζεται

Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλές πιθανότητες απόψε στη Τούμπα. Πολύ καλύτερες από όσες πιστεύουν οι… στοιχηματικές εταιρίες και όσοι προσποιούνται πως δεν αγχώνονται στην ιδέα αυτού του ενενηντάλεπτου.

Ανισόρροπο ματς και όχι γιατί έτσι το αποφάσισαν οι «στοιχηματικές» εταιρίες που έχουν ανεβάσει την απόδοση της νίκης του Ολυμπιακού στο «6.00» δίνοντας την εντύπωση πως σε μερικές ώρες στην Τούμπα το μενού δεν θα έχει ντέρμπι, αλλά ποδοσφαιρικό μονόλογο των γηπεδούχων. Ανισόρροπο διότι με βάση τη σοβαρότητα της κατάστασης ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά στο πιο δύσκολο ενενηντάλεπτο που του έτυχε εδώ και δεκαετίες, έχοντας απέναντι τον λάθος αντίπαλο τη λάθος στιγμή. Την πιο πεπειραμένη ομάδα σε συνθήκες πρωταθλητισμού και μάλιστα σε μια συγκυρία που επί της ουσίας δεν έχει απολύτως τίποτα να χάσει καθώς ένας ολόκληρος μηχανισμός φρόντισε σχεδόν να την απενεργοποιήσει πριν φτάσει στην 23η στροφή του μαραθωνίου.

Το ματς που εν πολλοίς θα δείξει όχι αν μπορεί να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα ο Δικέφαλος του Βορρά, αλλά που θα αποκαλύψει αν μπορεί να το χάσει. Και σε αυτές τις περιπτώσεις εννέα φορές στις δέκα το… βάρος αποδεικνύεται ασήκωτο. Μένει να δούμε λοιπόν τι θα συμβεί απόψε με την ελπίδα ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα η κουβέντα θα αφορά αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο και όχι στις παραδοσιακές… ομορφιές της κερκίδας και στον πεθερό του Αρετόπουλου που ούτως ή άλλως πέραν τούδε θα πρέπει να τρώει τσάμπα στην ταβέρνα του «Τάκα» μιας και την έκανε διάσημη σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ήταν 1985 την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή. Τέτοιες ημέρες ο Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου εγκαινίαζε το ΣΕΦ, και γεννιόταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Πλανητάρχης ήταν ο Ρόναλντ Ρέιγκαν και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ δεν είχε καν αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Κομουνιστικού Κόμματος. Πάρα πολλά τα 33 χρόνια. Τόσα που δεν μπορεί κάποιος να μην τα βάλει στην εξίσωση τώρα που φτάνει η ώρα των αποδείξεων.

Η ομάδα του Λουτσέσκου τρέχει ένα μεγάλο σερί νικών, έχει καταλάβει πως φέτος είναι πολύ δύσκολο να τις στραβώσει ματς γενικώς, και βέβαια μέσα από διάφορες ζυμώσεις χτίζει τον «χαρακτήρα» της. Παρά ταύτα στις δύο επισκέψεις της στην Αθήνα για τα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο ήταν… αόρατη, ενώ τα ως εδώ πεπραγμένα αποκαλύπτουν πως τη μοναδική φορά που μπόρεσε να «ανατρέψει» σε βάρος της κατάσταση σε ματς Σούπερ Λιγκ, ήταν «εντός» με τον «μισό» Ατρόμητο. Και έγινε… έτσι

https://www.youtube.com/watch?v=CP81I7PNLfg

Φρόντισε ο Ιβάν Σαββίδης, ώστε ο ΠΑΟΚ να αγοράσει μπόλικα εξαρτήματα προκειμένου να δημιουργήσει μια ομάδα πρωταθλητισμού. Κομμάτια του παζλ που αφορούν στον αγωνιστικό χώρο, και άλλα που κάνουν επίδειξη δύναμης έξω από αυτόν. Η πείρα όμως δεν είναι διαθέσιμη στην… αγορά. Αυτή δηλαδή που ο Ολυμπιακός την έχει σε απόθεμα και την κέρδισε με τους τίτλους του. Την αποκτάς από ματς σαν το αποψινό. Δεν μπορείς όμως να παριστάνεις ότι την έχεις, όσο και αν προσπαθείς να δείχνεις «άνετος» σε δηλώσεις κλπ.
Τι να πει ακριβώς στους Ερυθρόλευκους η Τούμπα; Η φετινή εκδοχή αυτής της ομάδας, βρέθηκε να δοκιμάζεται στο «Καμπ Νου» απέναντι στη Μπαρτσελόνα, και στο Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους. Πως ακριβώς να νιώσει άβολα λοιπόν στη Θεσσαλονίκη, αν υποθέσουμε ότι όλα θα παραμείνουν σε ποδοσφαιρικό πλαίσιο και δεν θα έχουμε τίποτε ιστορικά αγκαλιάσματα σαν εκείνα που κάποιοι φρόντισαν να συμβούν στον Χαβιέρ Σαβιόλα και τους άλλους σε εκείνον τον περίφημο ημιτελικό;

Αν ο ΠΑΟΚ επικρατήσει απέναντι στην ομάδα που κατέκτησε 19 πρωτάθλημα τα τελευταία 21 χρόνια, τότε προφανώς θα αποκτήσει την δύναμη να τα καταφέρει και με την ΑΕΚ την οποία φιλοξενεί στην Τούμπα σε λίγες ημέρες, και που με τη σειρά της απέχει από τον τίτλο 24 χρόνια. Αν ο ΠΑΟΚ όμως απόψε δεν πάρει τους τρεις βαθμούς τότε πιθανότατα αλλάζουν τα χαρακτηριστικά για τη μάχη του τίτλου, στις αγωνιστικές που ακολουθούν. Όσο ο Δικέφαλος του Βορρά προσποιείται πως το αποψινό δεν είναι κάτι παραπάνω από τα προηγούμενα ή τα επόμενα, τόσο επιτρέπει σε έμπειρους παρατηρητές να διακρίνουν το άγχος του απέναντι σε μια ομάδα που με τη σειρά της έχει την ευκαιρία να αποδείξει πως τα πράγματα θα κυλούσαν και φέτος διαφορετικά αν ο «δικός μας είναι» Βαγγέλης Γραμμένος και οι φίλοι του στην ΚΕΔ, της επέτρεπαν να διεκδικήσει ότι δικαιούται.

Ο κύριος Αρετόπουλος για παράδειγμα φέτος δεν έχει πολλές συμμετοχές στην Σούπερ Λιγκ. Έπαιξε μεταξύ άλλων το Ολυμπιακός- (ολόκληρος) Ατρόμητος 0-1. Και εκεί δεν είδε αυτό. Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές αποφάσεις της σεζόν

https://www.youtube.com/watch?v=Xbx2Hvy9Eyo

Να γίνει ένα καλό ματς λοιπόν. Που θα ξεκινήσει κανονικά, και που θα τελειώσει κανονικά. Και τα υπόλοιπα μετά το φινάλε του… Όπως και να έχει πριν από τη σέντρα του το «διπλό» του Ολυμπιακού δεν είναι επιπέδου «6.00». Αντίθετα οι Ερυθρόλευκοι μοιάζουν να έχουν πολύ καλές πιθανότητες για ένα αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να βάλουν φωτιά στο φετινό πρωτάθλημα!

ΥΓ. Καλά κάνει ο ΠΑΟΚ και ζητάει την παρέμβαση –μεταξύ άλλων- του ΠΣΑΤ και της Ένωσης Συντακτών για την περίφημη ιστορία των Γρεβενών. Διότι δεν μπορεί Διευθυντής Επικοινωνίας μιας ΠΑΕ, να γράφει –έστω στο facebook- για «ανυπόστατα και ψευδή μυθεύματα». Εκτός αν ξέρει κάτι παραπάνω και τον αδικούμε. Αν υπάρχουν δηλαδή και άλλα μυθεύματα. Αληθινά και με… υπόσταση!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ