Η υποχρέωση πριν τις αποδράσεις

Η υποχρέωση πριν τις αποδράσεις

Ο ΠΑΟ οφείλει να νικήσει τη Λαμία πριν πάει στα ντέρμπι για να αποδείξει πόσο υπέρβαρη είναι η φανέλα του.

Μία νίκη σε τρία ματς μετράει φέτος με τη Λαμία ο Παναθηναϊκός. Μόνο που η νίκη του ήταν άνευ ουσίας, αφού με το 1-0 στη Λεωφόρο δεν κατάφερε να ανατρέψει το 4-1 του πρώτου αγώνα κι αποκλείστηκε από το κύπελλο.

Το αποψινό  παιχνίδι είναι το τέταρτο και τελευταίο φετινό μεταξύ των δύο ομάδων. Στον πρώτο γύρο στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο τέλος σε 1-1. Τότε είχε στη σύνθεσή του τους Κουρμπέλη, Μολίνς (τραυματίες) Βιγιαφάνιες. Χίλιεμαρκ, Μολίνς, Χουλτ, Κουτρουμπή, Ρέις, Κουλιμπαλί (τιμωρημένος). Επειτα από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο κατάφερε στο δεύτερο μέρος να βρει ένα γκολ και ν’ αποφύγει την ήττα. Η αντίπαλος των «πρασίνων» στηρίζεται σαφώς στην αμυντική της λειτουργία. Με κανέναν από τους μεγάλος, όμως, δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν. Με όλους δέχθηκε γκολ, αλλά μόνο από τον Παναθηναϊκό δεν ηττήθηκε.

Εχασε δύσκολα 1-0 στο Περιστέρι από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, γνώρισε τη συντριβή στην Τούμπα με 4-0 και στον δεύτερο γύρο ηττήθηκε στο ρελαντί 2-0 από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και πρόσφατα και τον ΠΑΟΚ. Για τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη η νίκη σε ένα ματς με τη Λαμία στη Λεωφόρο αποτελεί υποχρέωση, καθήκον. Σε μία ομάδα που οι προσωπικότητες σπανίζουν και η ποιότητα δεν είναι μεγάλη, τότε η πίεση για μία νίκη που είναι μονόδρομος, αυξάνει τον βαθμό της δυσκολίας.

Ειδικά μετά την κατάκτηση των τριών βαθμών στη Λάρισα, όλοι περιμένουν σήμερα να δοθεί συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός θα βγάλει την υποχρέωση εφόσον κάνει το απλό. Να κρατήσει το μηδέν. Σε περίπτωση που δεν παραβιαστεί η εστία του, τότε ένα γκολ στη Λεωφόρο (με εξαίρεση τα ματς με τον Παναιτωλικό και τον Λεβαδειακό, όπου έπαιξε βέβαια σχεδόν ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες) μπορεί να το βρει. Το αποψινό παιχνίδι είναι από τα πλέον δύσκολα που ακολουθούν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Να θυμίσουμε ότι μετά τη Λαμία, οι επόμενοι επτά αντίπαλοι που θ’ αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός, είναι όλοι πιο ψηλά στη βαθμολογία. Είναι το πιο δύσκολο γιατί δεν υπάρχει συγχωροχάρτι. Ακόμα και στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός αυτά τα ματς είναι απλά τρεις βαθμοί και ψυχολογία. Τίποτα άλλο.

Αφού φύγει η Λαμία από το πρόγραμμα, ο Ουζουνίδης και τα παιδιά του έχουν την ευκαιρία, σε μία τόσο δύσκολη συνθήκη για τον σύλλογο ν’ αναζωογονηθούν… Τι εννοούμε; Οι ποδοσφαιριστές ζουν για τα δύσκολα κι έχουν μπροστά τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Τα ντέρμπι που έρχονται, αλλά και δύσκολες μάχες όπως με Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Πανιώνιο, Ξάνθη μπορούν να κρατήσουν ενωμένους τους παίκτες, οι οποίοι έχουν στο μυαλό τους την αποχή ή την απεργία αν δεν πληρωθούν. Παιχνίδια όπως αυτά, ωστόσο, όταν πατάς στον αγωνιστικό χώρο σε κάνουν να ξεχνάς τα πάντα για 90 λεπτά. Την επόμενη Κυριακή ο Παναθηναϊκός έχει τον Ολυμπιακό στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης». Η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη, αλλά οι «πράσινοι» δεν έχουν να χάσουν και πολλά. Εκτός κι αν διασυρθούν. Που δεν το βλέπω να συμβαίνει.

Στον Πειραιά και στο ΟΑΚΑ δεν θα υπάρχει η πίεση της νίκης και οι παίκτες του Ουζουνίδη δεδομένα θα δώσουν το 100%. Αν αποδράσουν με ισοπαλία και πολύ περισσότερο με νίκη, θα είναι για όλους στα αποδυτήρια μία τεράστια ικανοποίηση. Κι ένα ακόμα μήνυμα στη διοίκηση ότι αν είχε εξασφαλίσει την ομαλότητα και μία κανονική ομάδα που στήθηκε το καλοκαίρι (παρά τις απώλειες των Μπεργκ, Ζέκα) τώρα ο Παναθηναϊκός θα ήταν άνετα στην πεντάδα. Το σε ποια θέση άγνωστο, αλλά πάλι δεν θα βιώναμε τόση μιζέρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ