ΠΑΟΚ : Βοηθοί διαιτητές – Μάτος – Πέλκας των άκρων

ΠΑΟΚ : Βοηθοί διαιτητές – Μάτος – Πέλκας των άκρων

Η επικοινωνιακή γραμμή του ΠΑΟΚ, ενόψει του «Νο 1 Τελικού Τίτλου»- όπως θεωρεί τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, έχει επιλέξει δύο-τρία πρόσωπα, από την ποδοσφαιρική ομάδα, στα οποία δίνει έμφαση για τις ικανότητες, που διαθέτουν και από τις οποίες μπορεί να επηρεαστεί το αποτέλεσμα. Αυτός είναι ένας από τους βραχίονες, που βασίζεται  η «ασπρόμαυρη» προπαγάνδα, […]

Η επικοινωνιακή γραμμή του ΠΑΟΚ, ενόψει του «Νο 1 Τελικού Τίτλου»- όπως θεωρεί τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, έχει επιλέξει δύο-τρία πρόσωπα, από την ποδοσφαιρική ομάδα, στα οποία δίνει έμφαση για τις ικανότητες, που διαθέτουν και από τις οποίες μπορεί να επηρεαστεί το αποτέλεσμα. Αυτός είναι ένας από τους βραχίονες, που βασίζεται  η «ασπρόμαυρη» προπαγάνδα, για την οποία έχουμε  κάνει λόγο κι άλλες φορές, αναφορικά με  το  πόσο μεθοδευμένα επιχειρεί «την πλύση εγκεφάλου» της κοινής γνώμης , για να επιβάλλει το «εμείς ή κανείς».

ΕΝΑΣ άλλος βραχίονας  είναι η χρησιμοποίηση των παλαίμαχων παικτών, για να επιβεβαιώνουν ή δήθεν πως είναι δικά τους, αυθόρμητα, τα επιχειρήματα, με τα οποία καταλήγουν, ότι «Το πρωτάθλημα είναι του ΠΑΟΚ, γιατί το δικαιούται, ως η καλύτερη ελληνική ομάδα , με την άτρωτη άμυνα και το καταπληκτικό σερί αήττητων αγώνων».  Οι Άγγελος Αναστασιάδης, Γιώργος Τουρσουνίδης και Αμίρ Μπεχακέντ  είναι  οι τελευταίοι, από τον «συρμό» των παλαίμαχων, που αντιγράφουν την δουλειά των εκπροσώπων Τύπου των πολιτικών Κομμάτων και κυρίως του κυβερνητικού…

ΑΛΛΑ ας αφήσουμε τους παλαίμαχους, με τους καθ΄ υπαγόρευση και  παπαγαλιστί ισχυρισμούς, ότι «Η υπόθεση «τίτλος» έχει κριθεί», για να ασχοληθούμε με ένα  από τους «προσκρουστήρες»,  που έχουν τοποθετηθεί στην πρόσοψη της Τούμπας  και προβάλλονται ως ακαταμάχητοι στο είδος τους.

ΕΥΛΟΓΑ θα προτρέξετε, ότι το κείμενο εννοεί, για τον πρωτεύοντα ρόλο τους , προκειμένου ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται στην τωρινή βαθμολογική θέση του , τους βοηθούς διαιτητών!  Τους «αντάξιους» διαδόχους του Θεσπρωτού Καλφόγλου, που αποσύρθηκε από την διαιτησία, με «κατόρθωμα» του, ότι αυτός, όσο κανένας άλλος μέσα από τον θεσσαλικό αγωνιστικό χώρο, έκρινε ολόκληρο τρόπαιο. Οι διάδοχοι του Καλφόγλου  στριμώχνονται στην ουρά, περισσότερο  και από τους «ασπρόμαυρους» οπαδούς, οι οποίοι στήθηκαν με τις ώρες έξω από τα ταμεία για να προμηθευτούν εισιτήριο του κυριακάτικου αγώνα. Είναι πολλοί. Δεκτό, πως οι πιο αποτελεσματικοί, ως την ώρα,  ήταν οι Καλφάκης, Ευθυμιάδης, Κούλα Χασάν, Σίπκας, Πετρόπουλος, ενώ και άλλοι, που ακολουθούν, έχουν την μεγάλη ικανοποίηση, ότι δεν στενοχώρησαν ούτε κατ΄ ελάχιστο  την τριάδα ομοούσιο των Μίχελ- Τεβεκέλη- Σαραϊδάρη.

ΑΚΡΑΙΟΙ αυτή την Κυριακή είναι ο Πολυχρόνης Κωσταράς, από την Αιτωλοακαρνανία και ο Ηλίας Αλεξέας, από την Μεσσηνία. Ο πρώτος είχε παρουσία στα δύο πρωταθληματικά ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (5η και 20ή αγωνιστικές), δηλαδή σε ήττες της πειραϊκής ομάδας. Ο Μεσσήνιος στις συναντήσεις Λαμίας- Ολυμπιακού 0-1 (2η αγων.),  ΠΑΟΚ- Παναιτωλικού 1-0 (4η αγων.),  Πανιωνίου-ΠΑΟΚ 2-2  (12η αγων.) και ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3 (20ή αγων.).

ΜΕ ΤΗΝ ευκαιρία των πιο πάνω στοιχείων για τους δύο , από τους ακραίους, που θα παίξουν στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής, ότι ο πρώτος διαιτητής Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)  έχει σφυρίξει στο Ολυμπιακός- Ατρόμητος (6η αγων.) και ΑΕΚ- ΠΑΟΚ (10η αγων.), ενώ ήταν 4ος  στο Λεβαδειακός- ΠΑΟΚ (4η αγων.), ΑΕΚ – ΟΣΦΠ (5η αγων.) και Λαμία- ΠΑΟΚ (22η αγων). Ο δε 4ος της ερχόμενης Κυριακής, ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας), ως 1ος στο  Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ (8η αγων.) και 4ος στο Γιάννινα- ΠΑΟΚ (20ή αγων.).

ΠΕΡΝΑΜΕ τώρα και στους άλλους ακραίους , στους οποίους στηρίζεται σε μεγάλο  βαθμό ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Και είναι  δύο, από τις προσωπικότητες της ομάδας, που προβάλλονται ιδιαίτερα και προπαγανδίζονται ως ικανοί για  να κάνουν  την ζημιά στον Ολυμπιακό. Είναι ο Δημήτρης Πέλκας και ο Λεονάρντο Μάτος.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ παίζει κατά κανόνα στην αριστερή μεσοεπιθετική πτέρυγα. Ο Βραζιλιάνος έχει όλη την δεξιά φτερούγα, με αφετηρία του την οπισθοφυλακή και φτάνοντας ως το αντίστοιχο δοκάρι της αντίπαλης εστίας!  Ο 31χρονος είναι , κατά το πλείστον, ο αποδέκτης της μπάλας , όταν ο Πέλκας εκτελεί κυρίως τα φάουλ από την αριστερή πλευρά. Είναι άριστος γνώστης  και του χώρου μέσα στην αντίπαλη περιοχή, γιατί πριν από το «δεξί μπακ» στον ΠΑΟΚ , έχει αγωνιστεί εκεί σε προηγούμενες ομάδες του. Ο Μάτος συνηθίζει «τα …ματ γκολ» σε στιγμές , που η αντίπαλη άμυνα είναι ανυποψίαστη. Έχει υψηλή τεχνική,  εξαιρετικά αυξημένη αντίληψη, είναι αθλητικός τύπος  , παθιασμένος αγωνιστικής και όλα αυτά μαζί, πακέτο,  τον καθιστούν  μάλλον τον πιο πλήρη και σημαντικό παίκτη του πρωτοπόρου.

Ο ΠΕΛΚΑΣ από την άλλη πλευρά ανταποκρίνεται πλήρως στον ρόλο, που «έχτισε» ειδικά γι΄αυτόν, ο Λουτσέσκου. Ότι  είχε βασική τακτική του να κλίνει από αριστερά, προς τον άξονα και όταν φτάνει προ της αντίπαλης περιοχής να επιλέγει την τελική ενέργεια του, ήταν κάτι το γνωστό. Εκείνο, που του  προσέθεσε ο γιός του Μιρτσέα  είναι  να διεισδύει, από αριστερά, όσο πιο βαθιά στην άμυνα, να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής το αντίστοιχο δοκάρι και από εκεί  «να κλέβει δόξα» από τον βασικό σκόρερ της ομάδας, τον Αλεξάνταρ  Πρίγιοβιτς.

ΑΥΤΟ, το όσο πιο πολύ πλησίασμα της αντίπαλης εστίας, από τον Πέλκα , είναι εκτεθειμένο στο οφσάϊντ… Εδώ, όμως, έρχεται το ένα από τα άλλα άκρα, που ευεργετούν, που παράγουν αποτέλεσμα, υπέρ του εφετινού ΠΑΟΚ, και δίνει τη  λύση… Είναι  ο εκάστοτε αρμόδιος  βοηθός διαιτητής, που «τιμάει και δοξάζει» το έργο του Καλφόγλου στο Πανθεσσαλικό!  Ο Πέλκας  έχει συσχετιστεί με τον χαρακτηρισμό «μίστερ οφσάϊντ»!  Εφόσον η ομάδα του πάρει  τελικά το πρωτάθλημα ή και το ντάμπλ, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός  θα έχει αποσπάσει το βραβείο- «βατόμουρο» του «αρχισκόρερ των γκολ οφσάϊντς»!  Θα είναι ο παίκτης, που περισσότερο από κάθε άλλο … «θα έχει αγιάσει  τον σκοπό των  μέσων του ΠΑΟΚ»!

  • Υ.Γ.: Βοηθοί διαιτητών – Μάτος- Πέλκας , ακραία πρόσωπα και καταστάσεις  της αμίμητης  Τούμπας!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ