Παναθηναϊκός : Διπλό στη Μόσχα σημαίνει τετράδα

Παναθηναϊκός : Διπλό στη Μόσχα σημαίνει τετράδα

Μεγάλο ματς απόψε στη Μόσχα. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην παγωμένη πρωτεύουσα της Ρωσίας για να αντιμετωπίσει την Χίμκι του Έλληνα προπονητή Γιώργου Μπαρτζώκα. Στην επανέναρξη της Euroleague, μετά από παύση μιας εβδομάδας λόγω των εγχώριων Κυπέλλων, οι πράσινοι δίνουν ίσως το σημαντικότερο παιχνίδι τους μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου για την κατάκτηση του πολυπόθητου […]

Μεγάλο ματς απόψε στη Μόσχα. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην παγωμένη πρωτεύουσα της Ρωσίας για να αντιμετωπίσει την Χίμκι του Έλληνα προπονητή Γιώργου Μπαρτζώκα. Στην επανέναρξη της Euroleague, μετά από παύση μιας εβδομάδας λόγω των εγχώριων Κυπέλλων, οι πράσινοι δίνουν ίσως το σημαντικότερο παιχνίδι τους μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου για την κατάκτηση του πολυπόθητου πλεονεκτήματος. Καλά θα μου πείτε με τόσα ματς να απομένουν πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο;

Η απάντηση είναι απλή αρκεί να ανατρέξει κανείς στη βαθμολογία της διοργάνωσης. Αυτή τη στιγμή το τριφύλλι κλείνει την πρώτη προνομιούχο τετράδα με ρεκόρ 14-8. Ακριβώς από πίσω και σε απόσταση μόλις μιας νίκης, ακολουθούν η Ρεάλ και η σημερινή αντίπαλος του η Χίμκι. Αν επομένως απόψε ο Παναθηναϊκός επικρατήσει των Ρώσων θα τους βάλει για τα καλά από κάτω, αφού πέρα από την απόσταση των δύο νικών, θα τους έχει και σε πιθανή ισοβαθμία ανεβάζοντας έτσι την διαφορά τους πρακτικά στις τρεις.

Πέρα από την ομάδα του Έλληνα τεχνικού όμως θα συνεχίσει να διατηρεί και μια διαφορά από την Ρεάλ, η οποία την τρέχουσα αγωνιστική δοκιμάζεται στην Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα σε ένα classico της Ισπανίας. Αν μάλιστα οι παίκτες του Λάσο ηττηθούν από την αναγεννημένη Μπάρτσα του Πέσιτς, τότε το διπλό στη Μόσχα θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Θα μου πει κανείς στο ίδιο ρεκόρ υπάρχει, εκτός των δύο αυτών ομάδων και η Ζαλγκίρις του Σάρας. Σύμφωνοι απλά δεν νομίζω ότι θα μείνει μέχρι το τέλος στη διεκδίκηση του εισιτηρίου για την τετράδα.

Αγωνιστικά τα πράγματα είναι αρκετά μπερδεμένα. Πρώτον γιατί οι γηπεδούχοι ενδέχεται να παρουσιαστούν χωρίς τον φυσικό τους ηγέτη Αλεξέι Σβεντ. Αν συμβεί αυτό μιλάμε για άλλη ομάδα. Δεν είναι μόνο οι σχεδόν είκοσι πόντοι και οι κοντά πέντε ασίστ του Ρώσου γκαρντ που θα λείψουν, αλλά κυρίως η ασφάλεια που παρέχει στους συμπαίκτες του με την παρουσία του στα δύσκολα. Δεύτερον γιατί οι φιλοξενούμενοι από την τελευταία αγωνιστική έχουν προσθέσει στο δυναμικό τους δύο παίκτες, που με βάση την μέχρι τώρα εικόνα τους, τους έλειπαν. Έναν αθλητικό ψηλό για να δίνει ανάσες σε Γκιστ και Σίνγκλετον, τον Πέιν και έναν γκαρντ – σκόρερ, τον γνώριμο από πέρυσι Τζέιμς. Οι δύο αυτές προσθήκες θα βοηθήσουν αποφασιστικά την ομάδα του Πασκουάλ βάζοντας του έναν επιπλέον πονοκέφαλο για το πως θα τους εντάξει στο σύνολο. Το θετικό για τον προπονητή των πρασίνων είναι ότι είχε μια εβδομάδα να δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Χίμκι, ειδικά στην έδρα της, είναι ομάδα ρυθμού τον οποίο και βρίσκει μέσα από τα σουτ. Αν η ελληνική ομάδα δυσκολέψει το περιφερειακό σουτ και τους χαλάσει τα ποσοστά εκεί θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την τελική επικράτηση. Πολύ σημαντικό στοιχείο και ο έλεγχος των αιθέρων. Πολύ αθλητική ομάδα οι γηπεδούχοι, με έφεση στα ριμπάουντ, αλλά και το γρήγορο transition. Το καλό για το σύνολο του Ισπανού τεχνικού είναι ότι και οι ίδιοι σφύζουν από αθλητικότητα. Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε με απουσίες στη Μόσχα, αλλά πλέον διαθέτει το απαιτούμενο βάθος για να τις καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα υπόλοιπα σε λίγες ώρες στο παρκέ της Αρένα της Χίμκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ