Ποντάρισμα στο «μηδέν»!

Ποντάρισμα στο «μηδέν»!

Απαραίτητο ζητούμενο για τον Γκαρθία η «τακτοποίηση» της άμυνάς του!

Η στατιστική του Ολυμπιακού στα ντέρμπι είναι εξαιρετικά δυσάρεστη. Μία νίκη σε τέσσερα ματς μετράνε οι ερυθρόλευκοι, καθώς έχουν γνωρίσει δύο ήττες από την ΑΕΚ (και μάλιστα με «γυρίσματα») και μία από τον Παναθηναϊκό. Έχουν επικρατήσει μόνον του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη κι αυτό επειδή κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους. Και με σκόρερ μάλιστα τον στόπερ τους Μπιορν Ένγκελς, που είχε πετύχει το γκολ της νίκης.

Συνεπώς, δεν αποτελεί και κανένα ιδιαίτερο μυστικό ότι για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους στην Τούμπα θα πρέπει να βελτιώσουν την εικόνα τους στην άμυνα. Μέχρι τώρα μετράνε άλλωστε παθητικό 21 τερμάτων, ενώ ο αντίπαλός τους ΠΑΟΚ έχει δεχθεί μόλις οκτώ γκολ, άρα οι αριθμοί μας τα λένε όλα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Σε αυτήν την παράμετρο είχε στηριχτεί άλλωστε και το σερί με τις 10 νίκες που είχε επιτύχει ο Ολυμπιακός στη δύση του πρώτου γύρου και με το οποίο είχε επιστρέψει στην κορυφή. Αν δεν νιώσεις ασφάλεια στα μετόπισθεν, τότε δεν είναι καθόλου απλή η διαχείριση ενός αγώνα. Με την ΑΕΚ για παράδειγμα οι κόκκινοι προηγήθηκαν με 2-0 στο ΟΑΚΑ, αλλά το ματς έκλεισε στο 3-2. Και στο Καραϊσκάκη μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 81’και έφυγαν και πάλι χαμένοι από το γήπεδο.

Τι άλλο να σου πει και η μπάλα; Κι αυτό συμβαίνει σε μία συγκυρία όπου ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει σιγουριά κάτω από την εστία του με την παρουσία του έμπειρου Σίλβιο Προτό. Αυτό κι αν είναι οξύμωρο. Στο κέντρο της άμυνας όμως οι «φρουροί» αλλάζουν με χαρακτηριστική άνεση, χωρίς να έχει μονιμοποιηθεί κάποιο δίδυμο. Οκτώ παίκτες έχουν περάσει από τα συγκεκριμένα τετραγωνικά του γηπέδου. Ο Ρέτσος, ο Βούκοβιτς, ο Μποτία, ο Ένγκελς, ο Σισέ, ο Νικολάου, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί και ο Ρομαό με τον Ταχτσίδη.

Φανερό το πρόβλημα, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι και η άμυνα, όπως και η επίθεση αποτελεί τη δουλειά όλης της ομάδας και όχι μόνον των παικτών που χρησιμοποιούνται για τον σχηματισμό. Σωστό κι αυτό, άρα περιμένουμε από τον Γκαρθία να πείσει τους παίκτες του να μην αφήνουν τη «βρόμικη» δουλειά για τους… άλλους, πόσο μάλλον όταν ένας από τους πιο επικίνδυνους παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Μάτος, έρχεται από τη δεξιά πλευρά της άμυνάς του, ενώ ο φορμαρισμένος Πέλκας πατάει περιοχή ως «κρυφός» επιθετικός.  Ο Ολυμπιακός αρέσκεται στο να παίζει επιθετικά, όμως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να προσεγγίζει τους αγώνες με περισσότερο ρεαλισμό. Όπως το έκανε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ