Ο ΠΑΟΚ τρέμει τους… οπαδούς και τους παίκτες του!

Ο ΠΑΟΚ τρέμει τους… οπαδούς και τους παίκτες του!

Το άγχος των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η ανησυχία για τους βαθμούς, τα... κίνητρα που προσπαθεί να δώσει ο Γ. Σαββίδη στους παίκτες και η προετοιμασία του Ολυμπιακού!

Η φετινή επίσκεψη του Ολυμπιακού στην Τούμπα είναι διαφορετική από τις άλλες. Για πολλούς λόγους. Και βαθμολογικούς, αλλά και από άποψη… καθεστηκυίας τάξης. Ο Ολυμπιακός δεν είναι πρωτοπόρος. Και βάσει βαθμολογικού πίνακα, δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει τον τίτλο. Αυτό, όμως, αντί να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του ΠΑΟΚ, την καθιστά πολύ πιο δύσκολη. Και αγχωτική. Με το ολόκληρο σύστημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης να κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες να διαχειριστεί έναν τελικό που κάτι μπορεί να δώσει στον ΠΑΟΚ.

Τα άγχη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι εμφανή. Και η ανησυχία τους έκδηλη. Για αυτό και δεν κρύβουν την αγωνία τους αναφορικά με τη συμπεριφορά των οπαδών τους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι ΠΑΟΚτζήδες γνωρίζουν τους… ΠΑΟΚτζήδες. Εχουν πλήρη εικόνα τι μπορεί να γίνει εάν, για παράδειγμα, προηγηθεί ο Ολυμπιακός ή θεωρήσουν ότι δόθηκε ένα ανάποδο σφύριγμα ή απλά έτσι τους ήρθε. Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να περιφρουρήσουν την ανοησία του θερμοκέφαλου. Και τρέμουν. Το άρθρο του Λευτέρη Δούκα στο to10.gr είναι ενδεικτικό του πώς σκέφτεται ένας ΠΑΟΚτζής αυτή την εποχή. Θεωρεί ότι κάνοντας ζούγκλα την Τούμπα, όπως τις δεκαετίες του ’70, του ’80 και του ’90 θα κερδίσει κάτι. Και αυτή η νοοτροπία είναι που τρέμει η διοίκηση Σαββίδη. Λογικό.

Τα περί προβοκάτσιας είναι απλώς για λαϊκή κατανάλωση, αλλά και για να υπάρξει… εγρήγορση και κινητοποίηση στους οπαδούς. Ο ΠΑΟΚ επιλέγει να βάλει τους οπαδούς του να κοιτούν ο ένας τον άλλον με… μισό μάτι, μην τυχόν γίνει τίποτα στραβό. Διότι υπάρχει η άποψη ότι εάν βρίσκονται στην… τσίτα για τον διπλανό τους, θα μπορέσουν να γλιτώσουν κάτι. Μια δυσάρεστη κατάσταση. Είναι κι αυτό μια άποψη.

Επίσης, στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν ότι εάν γίνει το παραμικρό, η τιμωρία της έδρας και της αφαίρεσης βαθμών είναι προ των πυλών. Γνωρίζουν, δε, ότι ακόμη και η υπόθεση των Ιωαννίνων μπορεί να φέρει μεγάλα μπλεξίματα (λέγε με αφαίρεση βαθμών)! Διότι (ασχέτως του τι υποστηρίζουν επίσημα κι ανεπίσημα) από τη στιγμή που ζητήθηκε η έκθεση ζημιών στους Ζωσιμάδες, δεν είναι διόλου απίθανη η αλλαγή της κλήσης. Αρα και το ύψος της (δεδομένης) ποινής. Αρα, και η βαθμολογική θέση. Εάν, μάλιστα, στο μεσοδιάστημα έχουν γίνει οι «ομορφιές» των προηγούμενων χρόνων και στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής ότι η καρδάρα με το γάλα θα έχει χυθεί με εκ των έσω κλοτσιά.

Πάμε παρακάτω, όμως. Στον ΠΑΟΚ φαίνεται ότι δεν ανησυχούν μόνο για τον κόσμο τους. Αλλά δείχνουν ξεκάθαρα ότι έχουν αγωνία και για τους ποδοσφαιριστές τους. Για το κατά πόσο θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην πίεση ενός τόσο σημαντικού και κρίσιμου αγώνα. Η αγωνία του οργανισμού του Δικεφάλου φαίνεται από τις διαδικτυακές προτροπές του Γιώργου Σαββίδη προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του (και προς τον κόσμο). Αρχής γενομένης με τους Ρόμπερτ Μακ και Βαρέλα. Ο ίδιος φέρεται να έχει στείλει προσωπικά μηνύματα σε όλους τους παίκτες, ζητώντας τους να τα δώσουν όλα και να μην φοβούνται. Ενώ το ίδιο γίνεται σε καθημερινή βάση από όλα τα μέλη της διοίκησης πέριξ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή ο Λουτσέσκου προσπαθεί με τη σειρά του να ρίξει τους τόνους. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, προσπαθεί να αποβάλλει το άγχος από τους ποδοσφαιριστές του, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών, μπορεί να έχουν σημαντική καριέρα πίσω τους, αλλά δεν έχουν βρεθεί πολλές φορές σε συνθήκες τόσο υψηλής πίεσης και με το «πρέπει» να κρέμεται σαν… γκιλοτίνα πάνω από τα κεφάλια τους. Ο Ρουμάνος φοβάται μήπως το άγχος κάνει κάποιους από τους παίκτες του να λυγίσουν. Και αυτό είναι πιθανό να παίξει ρόλο και στις επιλογές του για την 11άδα. Διότι θέλει παίκτες με καθαρό μυαλό και όχι παρασυρμένους από τη γενικότερη ατμόσφαιρα.

Οσο για τον Ολυμπιακό; Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Βρίσκεται σε μειονεκτική θέση. Θεωρητικά είναι ο τρίτος πόλος της κούρσας του τίτλου αυτή τη στιγμή. Αλλά αυτά είναι πράγματα που αλλάζουν κι ας υπάρχει λίγος χρόνος. Οι ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών και συνολικά ο οργανισμός της ομάδας του Πειραιά είναι έτοιμος για όλα. Και κυρίως για να νικήσει στην Τούμπα. Και να κάνει το απόλυτο έως το τέλος της χρονιάς.

Τέλος, επειδή κάποιες συμπεριφορές δεν ξεχνιούνται, καλό θα είναι να έχουν στο μυαλό τους οι αρμόδιοι ότι φέτος δεν θα γίνει ανεκτό ή αποδεκτό οτιδήποτε ξεφεύγει του αθλητικού πλαισίου. Είτε αυτό έχει να κάνει με τραμπουκισμούς στα αποδυτήρια, είτε με… βόλτες οπαδών στον περίγυρο, είτε με μπουνιές και κλοτσιές στους παίκτες και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου του Ολυμπιακού.

ΥΓ. Το κορυφαίο ανέκδοτο της εβδομάδας προέκυψε από την αντίδραση του ΠΑΟΚ για την πρόσθεση παρέμβαση του Ολυμπιακού στην υπόθεση των επεισοδίων στα Ιωάννινα. Η ομάδα που πέρυσι έκανε πρόσθετη παρέμβαση μέρα παρά μέρα εναντίον του Ολυμπιακού, εξανέστη και μίλησε για γελοιότητα. Αμα έχεις χιούμορ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ