Ολυμπιακός : Και εγένετο… Piraeus Rockets!

Ολυμπιακός : Και εγένετο… Piraeus Rockets!

Η προσθήκη του Μπόμπι Μπράουν, τα στοιχεία που δεν διαθέτει ο Ρόμπερτς, το παρεάκι του Τέξας και το ματς με τη Βαλένθια.

Εννοείται πως ο τίτλος είναι κάπως παραπλανητικός, αλλά ορμώμενοι από την επικείμενη απόκτηση του Μπόμπι Μπράουν από τον Ολυμπιακό, πλέον ταιριάζει απόλυτα στους «ερυθρόλευκους».

Όχι επειδή θα διαθέτουν τέτοια δυναμική, αλλά επειδή από οι Σπανούλης, Παπανικολάου, Ουίλτζερ και πριν ένα μικρό χρονικό διάστημα, ο Μπράουν, έχουν περάσει από την ομάδα του Χιούστον.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα. Η προσθήκη του πάλαι ποτέ παίκτη της Σιένα σίγουρα δίνει το απρόβλεπτο που έλειπε από τον Ολυμπιακό. Παρότι δεν λέγεται ξεκάθαρα από τους «ερυθρόλευκους», βάσει ρόλων και στοιχείων, ο Μπράουν έρχεται στον Πειραιά για την θέση του Ρόμπερτς. Διαθέτει κοινά χαρακτηριστικά με τον Μπράιαν, είναι σαφώς ανώτερος επιθετικά, με τεράστια άνεση στο να δημιουργεί καταστάσεις για τον ίδιο, ενώ είναι ικανός στο να δημιουργεί και για τους συμπαίκτες του. Εννοείται ένας παίκτης με ηγετικές τάσεις, που αν είναι στα αγωνιστικά επίπεδα που πρέπει, θα βοηθήσει τα μέγιστα την καινούρια του ομάδα.

Ουσιαστικά είναι η αναβάθμιση των Πειραιωτών στην περιφέρειά τους, με τον Μπράουν να έχει στον αντίποδα κοινά αμυντικά χαρακτηριστικά με τον Ρόμπερτς. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο πρόσωπό του, θα βρει τον παίκτη που επιθετικά θα συμπληρώνει τον Σπανούλη. Απορίες υπάρχουν πολλές, όπως γιατί έφυγε ο Γκριν και ήρθε τώρα ο Μπράουν, όμως αυτά δεν είναι της παρούσης και ελάχιστα ενδιαφέρουν πια τους «ερυθρόλευκους».

Το ζητούμενο πια για τον Ολυμπιακό είναι, εκτός από το να επανακτήσει την ηρεμία του, να εγκλιματιστεί σιγά σιγά ο 33χρονος γκαρντ. Αυτό ενδέχεται να γίνει μέσω των αγώνων στην Α1 και από τις δυνατές προπονήσεις στο ΣΕΦ με τους νέους του συμπαίκτες. Τα υπόλοιπα στο παρκέ. Να δούμε και πως είναι σωματικά ο Αμερικανός, που σίγουρα είναι τεράστια προσθήκη για την ομάδα του Πειραιά καθώς ποιοτικά είναι παίκτης από το πάνω ράφι.

ΥΓ1. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μέσα στις δηλώσεις του πριν το παιχνίδι με τη Βαλένθια, άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να γίνει κι άλλη προσθήκη. Περισσότερο ως καμπανάκι για τους υπόλοιπους προσωπικά μου φάνηκε. Για να είναι όλοι σε εγρήγορση για τη συνέχεια.

ΥΓ2 Πολύ ύπουλο παιχνίδι το σημερινό για τον Ολυμπιακό. Η Βαλένθια είναι η ομάδα με τα περισσότερα up n down της Ευρωλίγκας. Οι τραυματισμοί την κάνουν να θυμίζει ολίγη από Ολυμπιακό, αν και το ρόστερ της δεν έχει την ποιότητα των «ερυθρόλευκων». Ο Γκρν είναι ο παίκτης κλειδί, αν και η αλήθεια είναι πως μόνο από αυτόν δεν μπορεί να χάσει η ομάδα του Πειραιά.

ΥΓ3 Επιστροφή Τιλί απέναντι με την Βαλένθια. Μαζί και με την απόκτηση του Μπράουν, φτάνουμε στους 8 ξένους. Πρωτόγνωρο για τους «ερυθρόλευκους», όπως και για τον Σφαιρόπουλο, ο οποίος δεν αρέσκεται στο να προπονεί δύο ομάδες. Πάντως αυτό που κερδίζει πόντους είναι Ρόμπερτς και Τόμπσον να μείνουν εκτός Α1. Γιατί ο Ουίλτζερ είναι μία μηχανή τριπόντων που αν και έχει αμυντικές αδυναμίες, καλύπτει τα προβλήματα στην επίθεση.

ΥΓ4 Ο πρώτος από τους 5 τελικούς απόψε. Κάνει το 1/1 και συνεχίζει… Δεν σβήνεται έτσι η πίκρα του χαμένου τελικού από την ΑΕΚ, όμως κακά τα ψέματα η χρονιά δεν έχει χαθεί. Συνεχίζεται με μπόλικο ενδιαφέρον..

ΥΓ5 Οποιος πάει σήμερα στο ΣΕΦ, ας χειροκροτήσει. Προσπαθεί όλος ο οργανισμός να ορθώσει ανάστημα. Past is past…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ