Η μεγάλη βραδιά της ΑΕΚ

Η μεγάλη βραδιά της ΑΕΚ

Η Ένωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να πετάξει στα σκουπίδια μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία που της παρουσιάζεται απόψε στο παγωμένο Κίεβο.

Διαβάζοντας τον τίτλο πολλοί, ειδικά αν είναι φίλαθλοι της ΑΕΚ, θα πουν ποιος νοιάζεται για την Ευρώπη όταν την προσεχή Δευτέρα στο Περιστέρι, κόντρα στον εξαιρετικό φετινό Ατρόμητο, παίζεται κάτι παραπάνω από το μισό πρωτάθλημα; Θα πουν είναι δυνατόν, όταν μπροστά μας υπάρχει η προοπτική του τίτλου μετά από τόσα χρόνια, να ασχολούμαστε με μια ευρωπαϊκή πρόκριση ακόμα και αν αυτή αφορά την παρουσία της ομάδας στους 16 του Europa League; Θα αναρωτηθούν – και με το δίκιο τους θα πω εγώ- ανάμεσα στα δύο τι είναι προτιμότερο με την πλάστιγγα να γέρνει σαφέστατα προς την πλευρά του πρωταθλήματος.

Όλα καλά και λογικά τα παραπάνω, όμως υπάρχει και ένα μεγάλο αλλά. Μια πρόκριση σε νοκ – άουτ ευρωπαϊκό ζευγάρι δεν είναι ποτέ αμελητέα ποσότητα. Αποτελεί πάντα ξεχωριστή επιτυχία για τον σύλλογο, κυρίως στην περίπτωση που μιλάμε, όταν δηλαδή αφορά πρόκριση στους 16 του δεύτερου τη τάξει ευρωπαϊκού κυπέλλου. Η Ένωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να πετάξει στα σκουπίδια μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία που της παρουσιάζεται απόψε στο παγωμένο Κίεβο. Τουλάχιστον όχι χωρίς να παλέψει μέχρι τέλους. Το να βρεθεί η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ στην επόμενη φάση μοιάζει με όνειρο και αποτελεί πραγματική υπέρβαση για έναν σύλλογο που μόλις πριν από λίγα χρόνια βολόδερνε στις μικρές κατηγορίες.

Πάμε τώρα να δούμε γιατί αποτελεί ευκαιρία το αποψινό. Πρώτον, γιατί το αποτέλεσμα του πρώτου ματς αφήνει ορθάνοιχτους τους λογαριασμούς μεταξύ των δύο αντιπάλων. Δεύτερον, γιατί η εικόνα του πρώτου παιχνιδιού πριν μια εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, έδειξε πως η ουκρανική ομάδα δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που συχνά αποκαλείται ανυπέρβλητο εμπόδιο ή grande φαβορί. Τρίτον, γιατί στην παρούσα φάση της σεζόν που διανύουμε, οι γηπεδούχοι στερούνται αγωνιστικού ρυθμού γεγονός που τους κάνει πιο ευάλωτους όσο ο αγώνας προχωρά. Πέρα από όλα τα παραπάνω όμως υπάρχει και κάτι ακόμα. Σε μια σεζόν πολύ κακή για τα ελληνικά χρώματα στην Ευρώπη η ΑΕΚ καλείται να προσπαθήσει μέχρι τέλους για τη χώρα μας στον αγώνα που δίνει για βελτίωση της θέσης μας στη γενική κατάταξη.

Για το τέλος άφησα το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Ισπανός κόουτς έχει αρκετά προβλήματα για τον καταρτισμό της καλύτερης δυνατής ενδεκάδας. Η απουσία του Βράνιες δημιουργεί θέμα στην αμυντική γραμμή κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του Μποκανί, που τόσο έλειψε από τους Ουκρανούς στο πρώτο ματς. Η απουσία του Λιβάγια, ο έτερος τιμωρημένος σε σχέση με την Αθήνα, δυσκολεύει την επιθετική λειτουργία του συνόλου αλλά κάπως μανατζάρεται με την επιστροφή του Μασούντ, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το κράτημα της μπάλας και το πάγωμα του ρυθμού.

Η πιθανή παρουσία του Κλωναρίδη στην ενδεκάδα λογικά θα είναι πιο χρήσιμη σήμερα παρά πριν από μια εβδομάδα. Αν οι παίκτες του Χιμένεθ δεν δεχτούν κάποιο τέρμα πρώτοι και πάνε βαθιά μέσα στο ματς με το σκορ στο μηδέν θα βρουν τον τρόπο να κλέψουν τη νίκη και την πρόκριση. Αν μάλιστα ο κόουτς των γηπεδούχων πέσει στην παγίδα να περιμένει και να στηριχθεί στο εκτός έδρας γκολ θα την πατήσει δίνοντας στην ελληνική ομάδα τη δυνατότητα να κάνει το παιχνίδι της. Ίδωμεν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ