Στα δικαστήρια  ή στα γήπεδα;

Στα δικαστήρια ή στα γήπεδα;

Ποια θα είναι, τελικά, η «έδρα» που θα δηλώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Μόνο που για τη συγκεκριμένη περίπτωση το άρωμά της σε απωθεί. Εδώ και κάμποσο καιρό ασχολούμαστε οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι με οτιδήποτε άλλο εκτός από το πραγματικό ποδόσφαιρο.

Κι εντάξει, οι διαιτητές ήταν ανέκαθεν στην ημερήσια διάταξη, αφού σε αυτή τη χώρα το συνηθίζουμε να βάζουμε σε δεύτερη μοίρα τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, που είναι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές, όμως τον τελευταίο καιρό, πέρα από τα ριπλέι των «επίμαχων φάσεων»  βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τα λουκέτα στα γήπεδα, οι εκθέσεις της αστυνομίας και οτιδήποτε άλλο που δεν έχει άμεση σχέση με το άθλημα.

Ας αποφασίσουμε λοιπόν όλοι μας για την… έδρα που θα δηλώσει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Θα είναι στα γήπεδα ή στα δικαστήρια;  Θα κρίνονται οι αγώνες και οι τίτλοι «εξωθεσμικά» ή θα εξαρτώνται από την κατάληξη της προσπάθειας των ποδοσφαιριστών και των επιλογών του προπονητή;

Ο κάθε λαός έχει βέβαια αυτό που του αξίζει και δεν μπορεί να αποτελέσει το ποδόσφαιρο την εξαίρεση του κανόνα, συνεπώς και οι οπαδοί- πελάτες θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα «θέλω τους», γιατί είναι και οι μόνοι που μπορούν να τα επιβάλουν.

Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να μας συγκινούν τα (έστω και λίγα) σημαντικά παιχνίδια που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά και αυτά που έχουμε μπροστά μας. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε εγκλωβισμένοι στις εκτός μπάλας ιστορίες σε τέτοιο ποσοστό, ώστε να ξεχνάμε το κανονικό ποδόσφαιρο.

Βγάζει πουθενά αυτή η ιστορία; Το συνδρομητικό κανάλι στέλνει το μήνυμα και αλίμονο σε αυτούς που δεν θα το ερμηνεύσουν σωστά. Μέχρι τώρα το «πρόβλημα» ήταν ο Ολυμπιακός, γιατί κατακτούσε συνέχεια το πρωτάθλημα, αλλά κανείς δεν ελάμβανε υπόψη του ότι διέθετε και το ακριβότερο ρόστερ στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη παράμετρος δεν θεωρούνταν-για κάποιους- ιδιαίτερα σημαντική αλλά και τώρα που φτάσαμε στο σημείο να βρίσκονται στην τρίτη θέση οι ερυθρόλευκοι, αν και πάλι είναι υπέρ τους οι αριθμοί, ποια είναι η πρόοδος που έχει γίνει;

Βεβαίως, και δεν παίζουν μπάλα τα νούμερα. Καμία αντίρρηση. Το τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο το καταλαβαίνουμε όλοι μας, όμως θα έχει ενδιαφέρον το τέλος της ιστορίας, από τη στιγμή που η κόντρα θα γίνει, όπως διαφαίνεται – χωρίς να είναι και τελεσίδικο- ανάμεσα σε δύο «συμμάχους».

Όσο πλησιάζει η ώρα της κρίσης για τον τίτλο, τόσο θα αφήνεται κατά μέρος η… κάθαρση, όπως βαφτίστηκε το όλο εγχείρημα. Το πώς και το γιατί θα το δούμε στην πορεία, όμως αν μη τι άλλο θα ήταν κέρδος αν στο τέλος της διαδρομής θα έχουμε να θυμόμαστε κάποιον παίκτη ή έναν προπονητή περισσότερο από τον διαιτητή και τον επόπτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ