Της κάθαρσης οι «άστεγοι»!

Της κάθαρσης οι «άστεγοι»!

Χρησιμοποιήθηκαν αρκετά «σλόγκαν», είναι αλήθεια, για να πειστεί το κοινό ότι δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο να κατακτά το πρωτάθλημα συνέχεια ο Ολυμπιακός. Ότι χάνει το ενδιαφέρον του το άθλημα και οι Κυριακές δεν έχουν κανένα νόημα. Κάποιοι πιο… προχωρημένοι λειτούργησαν και ως συνήγοροι των οπαδών του Ολυμπιακού υποστηρίζοντας την άποψη ότι ούτε κι […]

Χρησιμοποιήθηκαν αρκετά «σλόγκαν», είναι αλήθεια, για να πειστεί το κοινό ότι δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο να κατακτά το πρωτάθλημα συνέχεια ο Ολυμπιακός. Ότι χάνει το ενδιαφέρον του το άθλημα και οι Κυριακές δεν έχουν κανένα νόημα.

Κάποιοι πιο… προχωρημένοι λειτούργησαν και ως συνήγοροι των οπαδών του Ολυμπιακού υποστηρίζοντας την άποψη ότι ούτε κι αυτοί είναι πλέον ενθουσιασμένοι, αν και διαψεύστηκαν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, από τη στιγμή που η σεζόν ξεκίνησε με ρεκόρ στη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τους ερυθρόλευκους.

Το μεγαλύτερο οξύμωρο όμως της ιστορίας είναι ότι τώρα που το πρωτάθλημα έγινε το πιο συναρπαστικό, από τη στιγμή που το διεκδικούν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ με περισσότερες πιθανότητες από τον Ολυμπιακό, προκύπτει το τέλος της κεντρικής διαχείρισης από το συνδρομητικό κανάλι και το κλαμπ των «12» το φυσάει και δεν κρυώνει.

Πώς γίνεται όμως και υπάρχει αυτό το πρόβλημα την εποχή της κάθαρσης; Πάνω που απέκτησε δηλαδή ενδιαφέρον το πρωτάθλημα και θα μείνει χωρίς κεντρική διαχείριση από την επόμενη σεζόν; Γιατί δεν εκτιμούν αυτήν την άνοδο της ποιότητας οι αρμόδιοι του συνδρομητικού καναλιού; Ή μήπως δεν τους προκαλεί την παραμικρή συγκίνηση το γεγονός ότι οι δύο πρωτοπόροι βαδίζουν ακάθεκτοι και στο πέρασμά τους δεν μπορεί να αντισταθεί καμία άλλη ομάδα;

Και τι περίμεναν αλήθεια οι «μικρομεσαίοι»; Ότι θα την έβγαζαν μία ζωή με τα τηλεοπτικά έσοδα, για να… χάνουν από τους ισχυρούς ή μήπως θεωρούν ότι προκαλούν κάποιο ενδιαφέρον οι μεταξύ τους αναμετρήσεις; Σαφώς και δικαιούνται το δικό τους μερίδιο στην πίτα, αφού κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τη δική τους συνδρομή στο πρωτάθλημα, όμως από ένα σημείο και μετά την έχασαν την πυξίδα τους, σχετικά με το σκοπό τους σε αυτόν το μαραθώνιο και τώρα πια θα βαδίσουν στο πέλαγος με βάρκα την ελπίδα.

Είναι σαφές ότι άλλα τους έταξαν, προκειμένου να φύγει από τη μέση ο «κακός» της ιστορίας, ο Ολυμπιακός που το… χάλαγε επειδή ήταν κάθε χρόνο ο νικητής, όμως τώρα που διαφαίνεται στον ορίζοντα η «αλλαγή» στην εξουσία αρχίζουν να προκύπτουν και οι… συνέπειες. Όχι τόσο για τον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως για αυτούς που θα καταλάβουν τι εννοούν οι Κινέζοι όταν αναφέρουν το «πρόσεχε τι εύχεσαι».

Βεβαίως και το ιδανικό θα ήταν να βρεθεί η λύση και να μην υπάρξουν άλλες παρενέργειες, όμως για να συμβεί αυτό είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν οι «12» το σκοπό της παρουσίας τους σε αυτό το πρωτάθλημα. Θα το κάνουν πράγματι πιο ενδιαφέρον ή απλά θα αρκεστούν σε ρόλο… θεατή;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ