ΑΕΚ : Μπορεί και με τρία καρπούζια στη μασχάλη

ΑΕΚ : Μπορεί και με τρία καρπούζια στη μασχάλη

Η ΑΕΚ δεν πάει στο Κίεβο για να ολοκληρώσει με το κεφάλι ψηλά την ευρωπαϊκή της πορείας, αλλά για να προκριθεί.

Απέναντι στην Ξάνθη η ΑΕΚ σημείωσε την πιο εντυπωσιακή νίκη της μέσα στο 2018, βρίσκοντας σε σχέση με τα προηγούμενα ματς περισσότερα γκολ. Το μοναδικό στοιχείο στο οποίο προβλημάτιζε δηλαδή, αφού φάσεις και μάλιστα πολλές δημιούργησε και στα παιχνίδια που προηγήθηκαν. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δείχνει να έχει κάνει το «κλικ» που χρειαζόταν για να ανέβει ένα σκαλί πάνω στην απόδοσή της και να πείσει πως μπαίνει στο φινάλε της σεζόν «αγριεμένη». Όπως πρέπει να είναι δηλαδή για να φτάσει στο νταμπλ, που αποτελεί τον βασικό και μεγάλο στόχο της σεζόν.

Είναι δεδομένο πως εντός ομάδας αλλά και στις τάξεις του κόσμου, ο τίτλος του πρωταθλητή αποτελεί το βασικό ζητούμενο για φέτος. Ειδικά από τη στιγμή που φτάσαμε σε αυτό το κομμάτι της σεζόν, με την ΑΕΚ να έχει πετάξει εκτός διεκδίκησης τον Ολυμπιακό και να βρίσκεται στο κατόπι του ΠΑΟΚ. Με τον οποίο έχει μάλιστα και παιχνίδι που ακολουθεί.

Η Ένωση έχει αποδείξει πως διαθέτει τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται για να κόψει πρώτη το νήμα. Να τερματίσει πρώτη στη σεζόν και να επιστρέψει στην κορυφή μετά από 24 χρόνια. Είναι πιο ομάδα από τον ΠΑΟΚ, δείχνει να διαθέτει περισσότερες λύσεις και από τη στιγμή που το πρόγραμμα περιλαμβάνει ματς με τους Θεσσαλονικείς, ο τίτλος είναι στα χέρια της. Αφού αν κλείσει τη σεζόν μόνο με νίκες, θα στεφθεί αυτόματα πρωταθλήτρια. Ότι κι αν συμβεί στα άλλα παιχνίδια.

Όμως για την ΑΕΚ, η χρονιά περιλαμβάνει ακόμα κι άλλες υποχρεώσεις. Η πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου, για 3η σερί χρονιά, είναι ορθάνοικτη, την ίδια στιγμή που μπροστά υπάρχει και η πρόκληση της Ευρώπης. Εκεί όπου η Ένωση θα κυνηγήσει την Πέμπτη το όνειρο στο «Ολιμπίνσκι», επιδιώκοντας να αφήσει εκτός Europa League την Ντιναμό Κιέβου. Μια ομάδα με εμπειρία και βαριά φανέλα, που όμως δεν υπερτερεί σε τίποτα από τους Κιτρινόμαυρους.

Η ΑΕΚ έδειξε στο ματς της Αθήνας πως τους «έχει» τους Ουκρανούς. Μπορεί να τους βάλει δύσκολα και φυσικά να τους αποκλείσει. Κάτι, για το οποίο θα παλέψει το βράδυ της Πέμπτης. Η ΑΕΚ δεν πηγαίνει στο Κίεβο για να ολοκληρώσει με το κεφάλι ψηλά την ευρωπαϊκή της πορείας, αλλά για να προκριθεί. Φτάνοντας μέχρι τους «16» του θεσμού και συνεχίζοντας τουλάχιστον μέχρι και την άνοιξη, σε τρεις διοργανώσεις.

Σίγουρα, η παραπάνω συνθήκη δεν είναι απλή και ενδεχομένως να επηρεάσει την κατάληξη της σεζόν όσον αφορά στις εγχώριες διοργανώσεις. Όμως η ΑΕΚ έχει δείξει πως μπορεί να αντέξει με τρία καρπούζια κάτω από τη μασχάλη της. Ήδη μέχρι τώρα έχει δώσει τα περισσότερα ματς στη σεζόν από οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα και… συνεχίζει. Ότι κι αν γίνει το βράδυ της Πέμπτης στο «Ολιμπίνσκι», η ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ κρίνεται ως απόλυτα πετυχημένη. Ωστόσο εντός ομάδας δεν υπάρχει κανείς που να σκέφτεται πως το φετινό ταξίδι θα σταματήσει στην Ουκρανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ