Τους επιτρέπει ν’ αλωνίζουν

Τους επιτρέπει ν’ αλωνίζουν

Το ακούσαμε κι αυτό. Ο Ηλίας Φυντάνης, ο οποίος πριν μερικές μέρες αντάλλαξε ύβρεις με οπαδούς της ομάδας του στο facebook, δήλωσε μετά το ματς στη Λάρισα, ότι ήταν αναπάντεχο το αποτέλεσμα για την ομάδα του! Λίγοι ενδεχομένως έδωσαν σημασία, αλλά η δήλωση είναι ένα σοκ για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Σε όποια κατάσταση κι […]

Το ακούσαμε κι αυτό. Ο Ηλίας Φυντάνης, ο οποίος πριν μερικές μέρες αντάλλαξε ύβρεις με οπαδούς της ομάδας του στο facebook, δήλωσε μετά το ματς στη Λάρισα, ότι ήταν αναπάντεχο το αποτέλεσμα για την ομάδα του!

Λίγοι ενδεχομένως έδωσαν σημασία, αλλά η δήλωση είναι ένα σοκ για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Σε όποια κατάσταση κι αν είναι το «τριφύλλι», αναπάντεχο ίσως είναι να νικάει εκτός έδρας τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν, Σίτι, Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Παρί Σ.Ζ. και γενικά τα μεγαθήρια της Ευρώπης. Στην Ελλάδα με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ αντίπαλο η νίκη του κρίνεται φυσιολογική.

Είναι ένα από τα κατορθώματα του Γιάννη Αλαφούζου και των συνεργατών του. Κάθε ομάδα στην Ελλάδα, κάθε προπονητής πετυχημένος ή αποτυχημένος θεωρεί ότι με μία μικρομεσαία ομάδα μπορεί να πάρει αποτέλεσμα με το «τριφύλλι». Σαφώς και είναι καλό για τη δική του ομάδα να πιστεύει. Να είναι αισιόδοξος. Να έχει νοοτροπία νικητή. Αλλά όχι και να το θεωρεί και έκπληξη αν χάσει. Αυτό πάει πολύ.

Το θέμα, μάλιστα, είναι ότι οι αντίπαλοι στην Ελλάδα δεν πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα μόνο στην έδρα τους. Το πιστεύουν και στη Λεωφόρο. Ο τεχνικός της Λαμίας Μπάμπης Τεννές μόλις ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ δήλωσε «πάμε να πάρουμε αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκό». Όταν τον έχει αποκλείσει με νίκη 4-1 εντός (έστω σε ματς παρωδία), έχει χάσει δύσκολα στη ρεβάνς 1-0 και έχει πάριε 1-1 εντός με έναν Παναθηναϊκό με περισσότερες λύσεις (Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Μολίνς, Κουρμπέλη, Καμπέσας, Κουτρουμπής, Χουλτ, είχαν αγωνιστεί στον πρώτο γύρο), πώς να μην το πιστεύει. Ο μεγαλομέτοχος πέτυχε το ακατόρθωτο. Να μην είναι φόβητρο στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός. Και το 2012-13 που δεν βγήκε Ευρώπη ο Παναθηναϊκός ήταν κακός, αλλά ένιωθες τον φόβο των αντιπάλων. Τώρα πάει κι αυτό.

Ενδεικτικό του πως αλωνίζουν όλοι γύρω από τον Παναθηναϊκό, πως μιλούν και σχεδιάζουν γι’ αυτόν χωρίς αυτόν, είναι οι δηλώσεις του Κούγια. Εντάξει, του αρέσει πάντα να είναι στην επικαιρότητα. Δεν βαριέται να μιλάει. Υπάρχουν τρόποι, όμως, να τους στείλεις μηνύματα. Κι αυτός δεν είναι σίγουρα ο ασπασμός του προέδρου του Παναθηναϊκού Βασίλη Κωνσταντίνου. Αν βαδίζεις με σκεπτικό «που να τρέχω τώρα να απαντάω», δείχνεις ότι επιτρέπεις στον άλλον, όποιος και να είναι αυτός, να πάρει μέτρα… Να πιστέψει ότι μπορεί να τα βάλει με ένα μεγαθήριο. Και τότε οι πιθανότητες να πληγείς αυξάνονται.

Ο Κούγιας μίλησε και για τον Πατέρα. Για παράκεντρα με οργανωμένους και σχέδια. Αυτό που θα ήθελε ο κάθε φίλος του Παναθηναϊκού είναι να κληθεί και να αποδείξει όσα λέει. Αλλά θα βγει νόημα; Το οξύμωρο με τον Κούγια είναι ότι συνεχώς φωνάζει κι ελάχιστοι πλέον ασχολούνται. Ο Πατέρας σίγουρα δεν θα επιδιώξει ούτε επιθυμεί δημόσια αντιπαράθεση μαζί του. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν παράκεντρα, σχέδια και διάφορα άλλα. Δηλαδή, τι κάνουν οι οργανωμένοι και οι ανοργάνωτοι; Λένε στον Ταυλαρίδη και τον Βέμερ «μην υπογράφετε διακανονισμούς για να πέσουμε»; Ή, πήγαν στην Κιέβο Βερόνα και της είπαν «τράβα στη ΦΙΦΑ»;.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλομέτοχο. Πληρώνει; Τελειώνουν τα παραμύθια και τα σχέδια και όλα. Έχει επιτρέψει ο Αλαφούζος στον καθένα ν’ αλωνίζει. Δεν θέλει να πληρώσει άλλα πλην της εφορίας; Δικαίωμά του να μην βάλει άλλα. Ας εγγυηθεί, όμως, όπως μπορεί μία ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα. Αυτή έχει σημασία. Κι αφού έρθει αυτή η μέρα, θ’ αναφέρουμε σύντομα ένα μεγάλο καλό που θα μπορούσε να κάνει στον σύλλογο. Αλλά θα το τολμήσει;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ