Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Ο Κώστας Καίσαρης, αφού ανατρέχει στο αφήγημα της Συμμαχίας που θα έφτιαχνε το ποδόσφαιρο, γράφει για τη τελική αναμέτρηση Ρωσικής Αρκούδας-Τίγρεως. Και το αίμα που θα χυθεί.

ΚΥΡΙΑΚΗ και Δευτέρα κληρώνει το λαχείο. Σε δύο δόσεις. Κυριακή στην Τούμπα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, Δευτέρα στο Περιστέρι, Ατρόμητος-ΑΕΚ. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ και φρακάρει η ΑΕΚ, ο γάμος θ αρχίσει σιγά σιγά να σχολάει. Η απόδοση του ΠΑΟΚ για κατάκτηση, που είναι σήμερα στο 1.35, θα πέσει στο 1.10. Με τη διαφορά να πηγαίνει στο +4 ή στο +5, το Γιωργάκη θα αρχίσει τις παραγγελίες για βεγγαλικά και πυροτεχνήματα. Για τη φιέστα στην Τούμπα. Αν συμβεί το αντίθετο, φρακάρει ο ΠΑΟΚ και κάτσει το ματς στο Περιστέρι στο διπλό, είναι η ΑΕΚ που θα καβατζάρει πρώτη. Το Κυριακοδεύτερο ωστόσο, έπεται. Προηγείται, αύριο Τετάρτη, ο ορισμός των διαιτητών. Έτσι πάει. Στην Ελλάδα, παίζονται δύο πρωταθλήματα. Ένα μέσα στα γήπεδα κι ένα έξω. Με το δεύτερο, να είναι ίσως πιο σημαντικό. Πόσοι είναι αυτοί, που θα ψιθυρίσουν το μυστικό στο αυτί του Βίτορ Περέιρα; Και ποιόν τελικά θα ακούσει για τους ορισμούς;

ΕΔΩ όμως, να κάνουμε ένα διάλειμμα για να γυρίσουμε τρία χρόνια πίσω. Στις 16 Ιανουαρίου 2015, όταν είχε ξεκινήσει στη Μεγάλη Βρετάνια, η περιβόητη Συμμαχία των τριών. Όταν είχανε μαζευτεί Σαββίδης, Αλαφούζος, Μελισσανίδης με πρωτοβουλία του πρώτου. Για να ανατρέψουν την ποδοσφαιρική καθεστηκυία τάξη. Κι όταν τα σχετικά ρεπορτάζ, ανέφεραν, ότι «οι δυο άνδρες (Μελισσανίδης-Σαββίδης) που τους συνδέουν ισχυροί δεσμοί φιλίας και αλληλοεκτίμησης έφυγαν αγκαλιασμένοι», ο δύσπιστος Καίσαρης, είχε επιφυλάξεις: «Τι άλλο έχουν μοιράσει (στις δραστηριότητές τους) οι τρεις επιχειρηματίες, για να μοιράσουν σε τρία ίσα μερίδια, την ποδοσφαιρική εξουσία»; Ακολούθησαν, μέρες κρασιού και λουλουδιών. Σαββίδης-Μελισσανίδης, αγκαλιά στη σουίτα του πρώτου, στο γήπεδο της Τούμπας. Αλαφούζος-Σαββίδης, αγκαλιά στο γήπεδο της Λεωφόρου. Όταν ακόμα έκαναν κουμάντο στο ποδόσφαιρο οι γκρανκάσες.

ΜΕ το που έσκασε μύτη, η (υπό τον Γ. Δρόσο) περιβόητη, Επιτροπή Εξομάλυνσης στην ΕΠΟ, βγήκαν τα μαχαίρια. Η Ρωσική Αρκούδα τους έκανε και τους δύο μία μπουκιά. Κύζας στον ημιτελικό, ανάσκελα ο Αλαφούζος. Καλφόγλου στον τελικό, παρ’ τον κάτω τον Μελισσανίδη. Κι έμειναν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα: «Εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο θα το φτιάξουμε». Με τον Καίσαρη να σημειώνει: «Η ιστορία διδάσκει. Στον πρώτο Βαλκανικό πόλεμο, Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι, συμμάχησαν εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Με το που τελείωσε ο πόλεμος με ήττα των Τούρκων, σε δεκαπέντε μέρες άρχισε ο Β’ Βαλκανικός. Μεταξύ των νικητών για τη διανομή των πρώην Οθωμανικών εδαφών. Στην προκειμένη περίπτωση, ο εμφύλιος των «Συμμάχων», άρχισε πριν επικρατήσουν στον πόλεμο εναντίον του προηγούμενου καθεστώτος. Πριν διεξαχθούν οι εκλογές στην ΕΠΟ».

Ο Αλαφούζος αποχώρησε και οι εναπομείναντες δύο, έκαναν την ανάγκη φιλότιμο. Ο ένας είχε ανάγκη τις Ενώσεις του άλλου, για τις εκλογές. Ο γάμος δεν λύθηκε και επιλέχθηκε η συμβατική συμβίωση. Σαν τα ζευγάρια. Είμαστε μαζί, αλλά ο καθένας κάνει τη ζωή του. Είμαστε μαζί στην ΕΠΟ, αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με τη Διαιτησία, όποιος προλάβει πρώτος. Βάτσιο ο ένας, Καλφάκη ο άλλος. Κάπως έτσι φτάσαμε στο δια ταύτα. Σε τρεις αγωνιστικές, η Ρωσική Αρκούδα, παίζει τα ρέστα της: Ολυμπιακό, Τρίπολη, ΑΕΚ. Τι θα κάνει; Θα κάτσει φρόνιμα ή θα δείξει τα δόντια της; Αρκούδα που να λέει, «να γίνει ένας καλός αγώνας και να κερδίσει ο καλύτερος», δεν έχουν συναντήσει οι ιχνηλάτες της ζούγκλας. Εξ ου και ο φόβος της Τίγρεως. Με τις επισκέψεις στην ΕΠΟ και τα tweet από το τέταρτο λεπτό στο ματς με την Ξάνθη, αλά Αλαφούζος. Ενώ αντιθέτως η Αρκούδα, δείχνει ψύχραιμη και δυνατή. Κι αν ο Τίγρης κάνει ρελάνς και βγάλει τώρα που σφίξανε τα γάλατα, κανένα Βάτσιο Νο2 από το καπέλο; Οψόμεθα. Η συνέχεια, σε κάθε περίπτωση, προβλέπεται συναρπαστική. Για να βγουν αυτές οι τελευταίες αγωνιστικές αναίμακτα κομμάτι δύσκολο. Δεν φτάνεις κάθε φορά, τόσο κοντά στον στόχο. Είναι δεδομένο, ότι ακονίζονται τα μαχαίρια.

(Στη μουσική επιλογή Joe Cocker & Tony Joe White-Rainy Night in Georgia)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ