Παναθηναϊκός : Η ασέβεια τιμωρείται με διπλό

Παναθηναϊκός : Η ασέβεια τιμωρείται με διπλό

Σε ένα εχθρικό περιβάλλον, εξαιτίας της στάσης του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, οι πράσινοι «έσπασαν» το ρόδι για φέτος και έτσι δεν θα τελειώσουν τη χρονιά χωρίς νίκη μακριά από την Λεωφόρο

Έπρεπε να φθάσουμε στην εικοστή δεύτερη αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος για να πανηγυρίσει ο Παναθηναϊκός την πρώτη του εκτός έδρας νίκη. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πέρασε νικηφόρα από την Λάρισα σε ένα παιχνίδι που ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του. Οι παίκτες του Έλληνα κόουτς έδειξαν σοβαρότητα, αμυντική σταθερότητα και τακτική προσήλωση. Πέτυχαν το γκολ μετά από οργανωμένη προσπάθεια και μπόρεσαν να το κρατήσουν μέχρι το τέλος χωρίς να κινδυνέψουν ιδιαίτερα.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό, δεν απείλησαν τον Βλαχοδήμο και οι όποιες διαμαρτυρίες για την διαιτησία του Στυλιαρά αγγίζουν τα όρια της αστειότητας. Σε ένα εχθρικό, για να μην πω πολεμικό περιβάλλον, εξαιτίας της στάσης του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, οι πράσινοι «έσπασαν» το ρόδι για φέτος και έτσι δεν θα τελειώσουν τη χρονιά χωρίς νίκη μακριά από την Λεωφόρο. Στα δικά μου τα μάτια μοιάζει σαν να τιμώρησαν την ασέβεια με τον τρόπο που έπρεπε, κλείνοντας στόματα δηλαδή.

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που περνά τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μοιάζει με ήρωα αρχαίας τραγωδίας μόνο που δεν γνωρίζει πότε θα έρθει η δική του κάθαρση. Η διοίκηση είναι εξαφανισμένη, παίκτες φεύγουν, όσοι έχουν απομείνει είναι στα κόκκινα από πλευράς υπομονής, ο σύλλογος χρωστά παντού, οι προσφυγές και οι υποχρεώσεις πιέζουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο και άλλα πολλά. Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο αλλά.

Ο Παναθηναϊκός είναι ένα τεράστιο μέγεθος, που απαιτεί σεβασμό από φίλους και αντιπάλους. Δεν έχει δικαίωμα κανένας, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται οι πράσινοι, να ειρωνεύεται ή να μιλά με ασέβεια για μια τόσο ιστορική ομάδα. Ο Αλέξης Κούγιας, λαλίστατος όπως πάντα, μίλησε για το ματς του πρώτου γύρου όπου η αλήθεια είναι ότι δικαιούται να έχει παράπονα από την διαιτησία. Οι δηλώσεις περί κλεψιάς όμως και οι μομφές εναντίον του προπονητή των πρασίνων ήταν τουλάχιστον άστοχες για να μην πω κάτι άλλο.

Η αποψινή νίκη δεν αλλάζει τίποτα για τον Παναθηναϊκό σε ότι έχει να κάνει με τους στόχους ή τις προοπτικές του για την τρέχουσα σεζόν. Μπορεί να μειώθηκε η απόσταση από την πέμπτη, εν δυνάμει, προνομιούχο θέση στους τέσσερις πόντους, αλλά πρακτικά το τωρινό ρόστερ δεν μπορεί να την καλύψει. Αυτό που μπορεί να πει κανείς με σιγουριά είναι ότι πλέον δεν τίθεται θέμα παραμονής. Η ήττα του Απόλλωνα στην Κέρκυρα κράτησε την γραμμή της σωτηρίας αρκετά κάτω από τους είκοσι πόντους και αυτή την αγωνιστική.

Με τους τρεις βαθμούς που πήραν οι πράσινοι στη θεσσαλική πόλη αύξησαν την απόσταση τους από αυτή στους έντεκα. Μοιάζει – και είναι επί της ουσίας – απίθανο να βρει έντεκα βαθμούς παραπάνω, δώδεκα λόγω της θετικής για τους πράσινους ισοβαθμίας, η ομάδα της Ριζούπολης στα εναπομείναντα οκτώ ματς. Μοναδικό ζητούμενο από δω και στο εξής για τους παίκτες του Έλληνα τεχνικού είναι το πρόσωπο που θα παρουσιάσουν στα τρία ντέρμπι που έχουν μέχρι το φινάλε και του φετινού μαραθωνίου. Με παιχνίδια σε Φάληρο και ΟΑΚΑ, αλλά και στην έδρα τους την προτελευταία αγωνιστική κόντρα στον διεκδικητή ΠΑΟΚ, πρέπει να δείξουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα και να παλέψουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Αν τα πιτσιρίκια του Ουζουνίδη, μαζί με όσους έχουν απομείνει από το αρχικό ρόστερ, καταφέρουν να πάρουν βαθμό ή βαθμούς σε κάποιο ή σε όλα από αυτά τα ματς θα έχουν κάνει μια μεγάλη υπέρβαση. Το αύριο δεν το γνωρίζει κανείς, η ιστορία όμως γράφει κάθε αγωνιστική τα πεπραγμένα όλων. Κανείς δεν θέλει να αφήσει αποτύπωμα στην ιστορία του συλλόγου που θα θυμίζει μια συντριβή, έναν διασυρμό από έναν αντίπαλο, πολύ περισσότερο αν αυτός είναι ένας από τους λεγόμενους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ