Παναθηναϊκός : Μία εικόνα, πολλά χαμόγελα

Παναθηναϊκός : Μία εικόνα, πολλά χαμόγελα

Στην ιστορία του ΠΑΟ θα μείνουν όσοι έκαναν φέτος εγκλήματα, αλλά κι ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τους μαχητές του.

Νίκησε ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας. Στα social media στήθηκε πάρτι. Με ατάκες του στυλ «φωταγωγήστε την Αθήνα», «έχει ιό το κινητό μου. Βγάζει ότι νικήσαμε εκτός έδρας», οι οπαδοί του «τριφυλλιού», αντιμετώπισαν με σαρκασμό και χιούμορ το γεγονός.

Το «τριφύλλι» νίκησε εκτός έδρας έπειτα από 264 μέρες (τον ΠΑΟΚ στις 31 Μαϊου στα play offs). Σε επαρχιακό γήπεδο είχε να πανηγυρίσει έναν χρόνο από τις 18/2/17 και το 0-5 επί του Αστέρα Τρίπολης. Έσπασε, λοιπόν, μία κατάρα και ο Παναθηναϊκός απέφυγε ένα ντροπιαστικό ρεκόρ. Εναν λεκέ, που θα τον συνόδευε αιωνίως.

Αυτό το πέτυχε γιατί έπαιξε ως Παναθηναϊκός. Για ένα ημίχρονο η ΑΕΛ δεν πέρασε τη σέντρα. Δεν μπορούσε να αλλάξει τρίτη πάσα, εξαιτίας της πίεσης που ασκούσαν οι τρομεροί Λουντ, Δώνης, ενώ και οι Τζανδάρης, Κάτσε ήταν θετικοί ανασταλτικά. Από τα πόδια του Τζανδάρη, παράλληλα, ξεκίνησε και το νικητήριο γκολ. Ο Λουντ, λοιπόν, ήταν συγκλονιστικός, ο Δώνης έπαιξε σαν να γνωρίζει τη θέση του φορ χρόνια και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ήταν μαχητές. Διαχειρίστηκαν άψογα το ματς, απέφυγαν τα λάθη και ήρθε το πρώτο διπλό.

Οι παρόντες γράφουν ιστορία κι αυτά τα παιδιά έχουν μείνει να παλεύουν με έναν τεχνικό που είναι έντονη προσωπικότητα και έχει Παναθηναϊκή νοοτροπία. Πολλοί ποδοσφαιριστές μπορεί να είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και σαφώς να μην είχαν θέση σε έναν Παναθηναϊκό όπως τον ονειρεύονται οι οπαδοί του. Αλλά αξίζουν κάθε στήριξη και κατανόηση για ό,τι αποτέλεσμα κι αν φέρνουν. Αδιαφορία, άλλωστε, δεν μπορεί να τους καταλογίσει κανείς. Οτιδήποτε άλλο, ναι. Αλλά όχι αδιαφορία. Όπως φυσικά στην ιστορία θα μείνουν και όσοι έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν εγκλήματα κατά του Παναθηναϊκού.

Μία εικόνα από το ματς στη Λάρισα αποδεικνύει πολλά πράγματα. Ότι στον Παναθηναϊκό όσοι είναι στα αποδυτήρια -καλοί, μέτριοι ή κακοί- τουλάχιστον σέβονται τον σύλλογο,. Στον πάγκο έξαλλα πανηγύρια στο γκολ. Οσο για τον αγωνιστικό χώρο. Ο Λούντ φεύγει να πανηγυρίσει και 5-6 παίκτες επιχειρούν σπριντ για να τον αγκαλιάσουν. Πρώτος; Ο Κάτσε. Ο παίκτης που ήρθε δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Κανείς δεν μπορεί ν’ αντιληφθεί τι ψυχικά αποθέματα χρειάστηκε αυτό το παιδί για να κάνει μία τέτοια μετακίνηση. Και φυσικά είναι άγνωστο αν θα παραμείνει και μετά το καλοκαίρι.

Την ίδια στιγμή ο Αυλωνίτης δεν πάει στον Λουντ, αλλά στον Τζανδάρη, ο οποίος έκανε τη μπαλιά στον Δώνη. Τον αγκαλιάζει τον φιλάει και τότε ο Τζανδάρης του φωνάζει «έλα, πάμε» για να προστεθούν στο γκρουπ 6-7 παικτών που πανηγύριζαν με τον Λουντ… Μία παλικαρίσια νίκη, από μία ομάδα. Που θα πάει στα ματς με Ολυμπιακό και ΑΕΛ να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Και ίσως αυτά τα παιχνίδια να είναι πιο… εύκολα σε σχέση μ’ αυτό που ακολουθεί στη Λεωφόρο εναντίον της Λαμίας.

ΥΓ.: Ο Κούγιας φώναξε ότι θα παίξει λυσσασμένα κατά του Παναθηναϊκού και φωτογράφισε στελέχη της ομάδας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Η πρώτη απάντηση ήρθε από τον Ουζουνίδη και τους παίκτες του. Οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν σε παθητικό ρόλο. Κι εκεί πρέπει να δίνονται οι απαντήσεις. Μέσα στο γήπεδο. Εμείς, όμως, απλώς να προσθέσουμε ότι «χτύπησε» άσχημα ο ασπασμός του προέδρου Βασίλη Κωνσταντίνου με τον Κούγια και το πηγαδάκι νωρίτερα των δύο, παρουσία και του αντιπροέδρου Στράτου Σωπήλη. Δεν λέμε ότι έπρεπε να μην του μιλούν. Πολιτισμός πάνω απ’ όλα. Αλλά έπρεπε να στείλουν και το μήνυμα ότι «τον Παναθηναϊκό πρέπει τον σέβεσαι. Διαφορετικά θα τον φοβάσαι». Αλλά ποιος και πώς να στείλει αυτό το μήνυμα;

ΥΓ1.: Ο Δώνης δεν είναι φορ, αλλά όσο περνούν τα παιχνίδια παίζει τη θέση πολύ καλά. Ασίστ στον Λουντ, ενώ το ίδιο πράγμα με το κεφάλι έκανε και στη Ριζούπολη, αλλά τότε ο Αλτμαν αστόχησε στο τετ α τετ. Και στα Γιάννινα ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο και ήταν στις φάσεις που έχασε ο Μυστακίδης. Αυτό το παιδί θα κάνει καριέρα για δύο λόγους. Γιατί μαθαίνει γρήγορα και είναι εγκεφαλικός παίκτης. Μπορεί να του λείπει ταχύτητα κι αρκετά ακόμα στοιχεία, όμως, θα έχει τη δική του αξιοσέβαστη σταδιοδρομία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ