ΑΕΚ : Πατημένα γκάζια κι ο Βράνιες που «καθάρισε»… μαγικά

ΑΕΚ : Πατημένα γκάζια κι ο Βράνιες που «καθάρισε»… μαγικά

Αποφασισμένη να πηγαίνει από νίκη σε νίκη μέχρι… την τελική νίκη είναι -επιτέλους!- η ΑΕΚ. Ή, τέλος πάντων, ΑΕΚ είσαι, μπορεί στο τέλος να φέρεις καμιά λευκή με τον Απόλλωνα Σμύρνης και να χάσεις το όνειρο του πρωταθλήματος, αλλά και πάλι. Χθες έπαιξε με αέρα πρωταθλητή απέναντι στην Ξάνθη. Και ο Βράνιες έγραψε ιστορία: Έγινε […]

Αποφασισμένη να πηγαίνει από νίκη σε νίκη μέχρι… την τελική νίκη είναι -επιτέλους!- η ΑΕΚ. Ή, τέλος πάντων, ΑΕΚ είσαι, μπορεί στο τέλος να φέρεις καμιά λευκή με τον Απόλλωνα Σμύρνης και να χάσεις το όνειρο του πρωταθλήματος, αλλά και πάλι. Χθες έπαιξε με αέρα πρωταθλητή απέναντι στην Ξάνθη.

Και ο Βράνιες έγραψε ιστορία: Έγινε ο πρώτος στόπερ που κατάφερε χατ τρικ στην ιστορία της Α’ Εθνικής, έγινε το πρώτο χατ τρικ της ΑΕΚ μετά από 11 χρόνια και μας… επιτέθηκε από το πουθενά. Μέσα σε 33 λεπτά.

Άντε τώρα να μπεις στο μυαλό του τύπου. Μπορεί μετά από όλο αυτό το διάστημα της «φαγούρας» (μένω-δε μένω, πούλα με – δε με πουλάς) με τα κασκαντεριλίκια και τα νεύρα του και τα πείσματα, να αποφάσισε να αποδείξει πως όσο μένει θα κάνει την δουλειά του. Και την δουλειά του σέντερ φορ και μην τον δούμε στη συνέχεια ν’ αρπάζει από τον Τσιντώτα φανέλα και γάντια και να κάθεται στο τέρμα.

Μπορεί και να ελπίζει σε μία δελεαστικότερη μεταγραφική πρόταση, κάποια που να μην μπορεί να αρνηθεί η ΠΑΕ. Πάντως, έχει ανεβάσει ταχύτητες (ήταν ήδη MVP στην ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ) και όσο πάει γίνεται και καλύτερο(ς). Και κλείνει τα στόματα που βιάστηκαν να τον χαρακτηρίσουν μέτριο παίκτη -τότε, που περιμέναμε να δούμε αν θα μείνει ή αν θα φύγει.

Αλλά σημασία πλέον έχει το πρωτάθλημα. Οπότε, είτε γύρισε για να μείνει, είτε για να φύγει με καλύτερους όρους, άμα είναι να σκοράρει κι όλας καλώς επέστρεψε και δίκαιη η αποθέωση από τον κόσμο της ΑΕΚ.

Κατά τα λοιπά, να μην ξεχνάμε και τον Μπακασέτα, ο οποίος σημείωσε το 4ο τέρμα για την Ένωση και -ακόμα κι αν δεν είναι σούπερ σταρ κι ούτε κι έχει τα μαλλιά του Billy Idol, σαν τον Βόσνιο- καταφέρνει να φέρει εις πέρας αυτά που του έχουν ζητηθεί: Ασίστ και γκολ όποτε και όπως μπορεί.

Τα επόμενα κρίσιμα ματς (η ΑΕΚ συναντάει τον Ατρόμητο στο εκτός έδρας και ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον Ολυμπιακό) θα είναι οπωσδήποτε με το μαχαίρι στα δόντια: Όλα ή τίποτα. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να κερδίσει και ο ΠΑΟΚ χάσει από τον Ολυμπιακό, αλλάζει αυτομάτως το σκηνικό του πρωταθλήματος και πλέον ο αγώνας δρόμου θα αρχίσει να μοιράζει κι εγκεφαλικά.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, η φετινή ΑΕΚ έχει ήδη καταφέρει τα καταπληκτικά. Χωρίς ηχηρές μεταγραφές με βαρβάτο μπάτζετ, χωρίς να αλλάξει τρεις προπονητές σε μία χρονιά. Γιατί πρόκειται περί ωραίας ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ