Ποιος «δικέφαλος» θα τραβήξει… 21;

Ποιος «δικέφαλος» θα τραβήξει… 21;

Τρεις εβδομάδες πριν το ντέρμπι στην Τούμπα η ΑΕΚ με πληθώρα πρωταγωνιστών -τον Βράνιες σήμερα- ανταποκρίνεται εμφατικά στις αγωνιστικές και πνευματικές απαιτήσεις της πίεσης των τριών διεκδικούμενων στόχων, ούσα σε εξαιρετική ΟΜΑΔΙΚΗ κατάσταση, μαζί με τον ΠΑΟΚ όπως αποδείχθηκε και χτες στη Λαμία.

Δεν έχει πρακτικό νόημα να προσθέσω κι εγώ (στη γενική τάση) ακόμα ένα αποθεωτικό κομμάτι για τον Βράνιες. Μου μοιάζει περιττό διότι ουδείς -νηφάλιος- αμφισβητεί την ποδοσφαιρική του αξία ως αμυντικού με χαρίσματα και ικανότητες άνω του μέσου όρου για τις απαιτήσεις της θέσης του: Εύστροφος, ταχύς, με άλμα και τεχνική στα πόδια!

Αυτά, άλλωστε, εκτίμησαν οι άλλες 10 ομάδες του πριν από την ΑΕΚ, αυτά εκτιμά και η Αντερλεχτ, που επιχείρησε να τον πάρει προ μηνών, ή όποια άλλη θα κάνει πρόταση το καλοκαίρι! Το θέμα με τον Βράνιες ήταν, είναι και θα είναι στον χαρακτήρα και στη νοοτροπία του, αλλά όσο στην Ενωση θα καταφέρνουν να τα τιθασεύουν, τόσο θα εξαργυρώνουν ακόμα και… χατ τρικ!

Στα «Πηγάδια», λοιπόν, στον α’ γύρο προσέφερε τον «χρυσό» βαθμό λίγο πριν από τη λήξη, ενώ το απόγευμα στο ΟΑΚΑ συνέβαλε ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό άγχος και ρίσκο για τους κιτρινόμαυρους (απελευθερωμένοι χάρισαν και θέαμα) σ’ αυτή την χωρίς ανάσα κούρσα από αγώνα σε αγώνα ανά τρεις ημέρες για την κούπα του πρωταθλητή, για το κύπελλο (νταμπλ) και για την Ευρώπη.

Αρκετοί θα σημειώσουν, βέβαια, ότι τόσο στη Θράκη, όσο και στην Καλογρέζα, ελέγχονται τα τέρματά του (τα τρία από τα τέσσερα) καθώς σκοράρει ξεγελώντας τους βοηθούς στην ταχύτητα κάθε φάσης, όντας οφσάιντ. Ομως, τούτο είναι το «δέντρο» (ομοίως και το πέναλτι στον Λιβάγια που μετατράπηκε σε φάουλ πριν το πρώτο γκολ του Βόσνιου) κι όχι το «δάσος».

Εξηγούμαι: Ο «δικέφαλος» ανταποκρίνεται εμφατικά αυτή την εποχή στις απαιτήσεις (αγωνιστικά και πνευματικά) της πίεσης των τριών διεκδικούμενων στόχων χωρίς να επηρεάζεται στο χορτάρι απ’ ότι κι αν δείχνουν ή δεν σημειώνουν οι διαιτητές. Ο ρυθμός του (ακόμα κι όταν τυχόν χάνει ένα ημίχρονο και φορτσάρει στο β’, κάτι που δεν συνέβη αυτή τη φορά) φαντάζει ανεξάρτητος από όσα διαδραματίζονται στο «περιβάλλον». Είναι σε εξαιρετική ΟΜΑΔΙΚΗ κατάσταση, μαζί με τον ΠΑΟΚ όπως αποδείχθηκε και χτες στη Λαμία.

Προφανώς και η εικόνα πιστώνεται στην (ποικίλη -όχι ξερά προπονητικά) δουλειά του Χιμένεθ. Η αυτοπεποίθηση ενός εκάστου στην Ενωση είναι στα ύψη και διαπιστώνεται σε κάθε ευκαιρία. Στα γκολ που βρίσκει στο φινάλε, στις ανατροπές που πιστεύει, στην ευχέρεια του (κάθε) Βράνιες να κινείται με ασφάλεια και σε θέσεις εντός γηπέδου, πέρα από τον χώρο ευθύνης του.

Κοντολογίς, τρεις εβδομάδες πια πριν από την μονομαχία στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έχει να υποδεχτεί τον Ολυμπιακό, να πάει Νέα Σμύρνη για το Κύπελλο και Τρίπολη για το πρωτάθλημα, ενώ η ΑΕΚ από το Κίεβο την προσεχή Πέμπτη θα βρεθεί κατόπιν στο Περιστέρι, μετά στη Λάρισα για το Κύπελλο και ακολούθως θα υποδεχτεί τον Πανιώνιο (κι αν έχει προκριθεί επί της Ντιναμό θα αγωνιστεί και για τους «16» του Γιουρόπα τρεις ημέρες προτού ανέβει στη Θεσσαλονίκη)! Ποιος «δικέφαλος», άραγε θα τραβήξει… 21;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ