ΑΕΚ : Nτόκτορ Ογκνιέν και Μίστερ Βράνιες

ΑΕΚ : Nτόκτορ Ογκνιέν και Μίστερ Βράνιες

Ο… περίεργος τύπος με το πλατινέ μαλλί που εκτός από κορυφαίος στόπερ του πρωταθλήματος, μπορεί να γίνει και «εκτελεστής» όταν χρειαστεί, κατάφερε κόντρα στην Ξάνθη να ακούσει για πρώτη φορά το όνομά του από την εξέδρα και να λάβει την πιο ζεστή αγκαλιά από τον Χιμένεθ.

Το κιτρινόμαυρο τρένο του 2018 δεν θα μπορούσε να κάνει στάση στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Ξάνθη, αφού φαίνεται πλέον πως η προοπτική του τίτλου και ο μεγάλος στόχος που έχει μπροστά της η ΑΕΚ, έχει καρφωθεί για τα καλά στο μυαλό των παικτών και του Χιμένεθ. Η ΑΕΚ προχωρά μόνο… ευθεία, κοιτάζοντας κάθε ματς ξεχωριστά και βελτιώνοντας συνεχώς, παιχνίδι με παιχνίδι, τις όποιες αδυναμίες είναι φυσιολογικό να έχει.

Απέναντι στην Ξάνθη, ήταν ο παράγοντας γκολ στον οποίο η Ένωση παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, βρίσκοντας τέσσερις φορές δίχτυα σε ένα ημίχρονο! Χωρίς να καταγράψει σε αυτό το διάστημα πολύ καλύτερη εμφάνιση απ’ ότι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ή ακόμα και από εκείνη του δευτέρου ημιχρόνου με την Ντιναμό. Διότι και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, ήταν επίσης εξαιρετική, όμως δεν είχε με το μέρος της την τύχη.

Η ΑΕΚ είναι εδώ και εβδομάδες σε αυτό το τέμπο, δείχνει να πηγαίνει με το πόδι στο γκάζι και μπαίνει στην τελική καμπή του πρωταθλήματος, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Διαθέτοντας ένα σύνολο από το οποίο μπορεί να ξεχωρίσει κάθε φορά και κάποιος διαφορετικός πρωταγωνιστής.

Στο ματς με την Ξάνθη, ο πρωταγωνιστής ήταν αναμφίβολα ο Ογκνιέν Βράνιες. Αυτός ο… περίεργος τύπος με το πλατινέ μαλλί που έδειξε πως εκτός από κορυφαίος στόπερ του πρωταθλήματος, είναι όταν θέλει και «εκτελεστής». Αναγκάζοντας με την συγκλονιστική του εμφάνιση και αυτό το ιστορικό ρεκόρ που κατέγραψε (δεν θυμάμαι ξανά στόπερ στην ΑΕΚ να έχει κάνει χατ-τρικ, ενώ ο τελευταίος παίκτης της Ένωσης που κατάφερε κάτι αντίστοιχο στο πρωτάθλημα, ήταν ο Ντράγκαν Τσίριτς το 1999!) ένα ΟΑΚΑ να σηκωθεί στο πόδι για να τον αποθεώσει και τον Χιμένεθ, να τον φωνάζει κοντά του στον πάγκο για να τον αγκαλιάσει και να τον συγχαρεί. Στην πιο ξεχωριστή αναμφίβολα στιγμή του αγώνα.

Ο Βράνιες είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση που η ΑΕΚ επέλεξε να στηρίξει και να επενδύσει. Και όπως αποδεικνύεται, ορθά. Τα όσα προέκυψαν μέσα στον Γενάρη με τον Βόσνιο αμυντικό και τις τάσεις φυγής του δεν ήταν απλά. Όμως οι χειρισμοί της διοίκησης και βασικά, η προσωπική επαφή του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον παίκτη, τελείωσαν το εν λόγω ζήτημα χωρίς πολλά-πολλά. Με τον δυναμικό στόπερ να μεταμορφώνεται άμεσα από «Ντόκτορ Ογκνιέν» σε «Μίστερ Βράνιες».

Τον τελευταίο, η ΑΕΚ όχι απλά τον έχει ανάγκη, αλλά μπορεί να αποδειχθεί από τους καθοριστικούς παράγοντες στην προσπάθεια της Ένωσης για το νταμπλ. Όπως ανέφερα και παραπάνω, δεν νομίζω πως υπάρχει άλλος στόπερ στο ελληνικό πρωτάθλημα με τα χαρακτηριστικά του Βράνιες. Τόσο δυναμικός, τόσο ταχύς, τόσο αλτικός και τόσο ικανός στα προσωπικά μαρκαρίσματα. Βεβαίως, τα παραπάνω ακολουθεί ο απρόβλεπτος χαρακτήρας του Βόσνιου αμυντικού που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς και που θα «εκραγεί». Όμως η ΑΕΚ φαίνεται πως έχει τους τρόπους να τον βάλει σε καλούπια και να τον κρατήσει συγκεντρωμένο στο γήπεδο. Κάτι που σήμερα, φάνηκε στον απόλυτο βαθμό, τόσο με την αγωνιστική εικόνα και τα τρία γκολ που σημείωσε, όσο και με την γενικότερη συμπεριφορά του.

ΥΓ: Μπορεί τα εύσημα για τη νίκη επί της Ξάνθης να πήγαν και δικαίως στον Βράνιες, όμως υπάρχει ακόμα μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που είναι εδώ και καιρό σε οργιώδη κατάσταση. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Τάσο Μπακασέτα, που πραγματοποιεί τις καλύτερες εμφανίσεις του στην ΑΕΚ, βρίσκοντας ρόλο στην ομάδα και δίνοντας μπόλικη ουσία στο παιχνίδι της. Ακόμα και ως εξτρέμ, που σαφέστατα δεν είναι. Δύο ασίστ και ένα γκολ έγραψε σήμερα το κοντέρ του διεθνή μεσο-επιθετικού που αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες αυτής της μεταμόρφωσης που έχει η ΑΕΚ μέσα στο 2018. Εννοείται προς το (πολύ) καλύτερο.

ΥΓ1: Διαιτησίες όπως αυτή του Διαμαντόπουλου είναι ικανές να τινάξουν στον αέρα ένα παιχνίδι που μόνο προς τα εκεί δεν πήγαινε. Όταν μιλάμε δε για φάσεις τόσο καθαρές, όπως τα δύο πέναλτι πάνω σε Χριστοδουλόπουλο και Λιβάγια που δεν είδε ο ρέφερι από την Αρκαδία, τότε το όλο πράγμα φτάνει στα όρια της πρόκλησης. Ναι, το πρώτο γκολ του Βράνιες ήταν οφσάιντ, όμως μιλάμε για μια φάση που ενδεχομένως δεν θα είχε γίνει ποτέ, αν είχε καταλογιστεί έστω ένα από τα δύο πεντακάθαρα πέναλτι που αρνήθηκε στην ΑΕΚ ο Διαμαντόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ