ΠΑΟ: Νίκη και με 11 από το καφενείο…

ΠΑΟ: Νίκη και με 11 από το καφενείο…

Κόντρα στη Λάρισα ο ΠΑΟ έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να πάρει μία νίκη εκτός έδρας και ν’ αποφύγει ένα ντροπιαστικό ρεκόρ.

Σε διαρκή νηστεία εκτός έδρας είναι ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» νίκησε τελευταία φορά σε επαρχιακό γήπεδο, σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα φυσικά, πριν από έναν ακριβώς χρόνο.
ΉτανΟΥΖΟΥ 18 Φεβρουαρίου του 2017 όταν σάρωσε τον Αστέρα Τρίπολης με το εντυπωσιακό 0-5.

Έκτοτε, μακριά από τη Λεωφόρο νίκησε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (play offs) με το ίδιο σκορ 2-3. Και τέλος. Από το περσινό διπλό στην Τούμπα, οι μόνες ομάδες την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, που είδαν στο σπίτι τους να χαμογελάει ο Παναθηναϊκός ήταν η Γκαμπάλα και η Αναγέννηση Καρδίτσας (1-2 και τα δύο ματς, με τους γηπεδούχους να προηγούνται).

Τη φετινή σεζόν το Τριφύλλι έχει καταντήσει να είναι η χαρά του κάθε πικραμένου. Πλατανιάς, Απόλλων, Κέρκυρα και Λαμία είναι οι τέσσερις τελευταίες ομάδες του πρωταθλήματος. Σε σύνολο 12 βαθμών, το «τριφύλλι» πήρε τρεις βαθμούς. Μία ήττα από τον ΑΟΚ και τρεις ισοπαλίες δηλαδή. Στη Θεσσαλία τώρα αντιμετωπίζει την πέμπτη ομάδα από το τέλος. Την ΑΕΛ, την οποία νίκησε 2-1 σε ένα ματς θρίλερ στη Λεωφόρο, αγωνιζόμενος με εννέα παίκτες. Με γκολ του Χίλιεμαρκ στο 94’.

Κόντρα στους Βυσσινί, βέβαια, αυτή τη φορά θα παραταχθεί ένας διαφορετικός Παναθηναϊκός. Χωρίς Μολέντο, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Χουλτ, Σιλά, Ρέις (είχε μπει αλλαγή ο τελευταίος), τους τραυματίες Μολίνς, Κουρμπέλη (ήταν βασικοί) και τον τιμωρημένο Άλτμαν (μπήκε αλλαγή κι αποβλήθηκε). Αν τον περασμένο Αύγουστο, οπότε και ξεκινούσε το πρωτάθλημα, είχε ο Παναθηναϊκός το ρόστερ που διαθέτει τώρα και διεξαγόταν ένα γκάλοπ, οι περισσότεροι θα μιλούσαν για υποβιβασμό.

Κι όμως ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να νικήσει τη Λάρισα. Μία σκληροτράχηλη ομάδα, που στην έδρα της έχει ηττηθεί με υγιεινό περίπατο μόνο από τον Ολυμπιακό. Τώρα θα λυσσάξει, όπως δήλωσε και ο Κούγιας. Καλά δεν περιμέναμε να το φωνάξει δημόσια. Το γνώριζαν και οι πέτρες…

Όπως και να έχει, είναι υποχρεωμένος να νικάει οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός. Το έχει πει πολλές φορές ο Ουζουνίδης και λίγοι δίνουν σημασία σ’ αυτή την ατάκα. «Κανείς δεν μας κρίνει σύμφωνα με τα προβλήματα, αλλά ως Παναθηναϊκό». Είναι άδικο, όμως, είναι η πραγματικότητα. Έντεκα από το καφενείο να συγκεντρώσεις και να τους φορέσεις τη φανέλα με το «τριφύλλι», όλοι νίκη θα θέλουν όποιος και να είναι ο αντίπαλος. Κι αυτό κατά μία άποψη είναι θετικό. Στον αντίποδα, είναι πικρό το «τριφύλλι» να μην λογίζεται φαβορί σε ματς εκτός έδρας, όπου ο αντίπαλος δεν είναι ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ. Αν σήμερα κάποιος σπεύσει πριν την αναμέτρηση να ποντάρει τα λεφτά του, το χέρι θα πάει στον «1» ή στο «Χ». Το διπλό μόνο με βαριά καρδιά θα το παίξει κάποιος κυνηγώντας την έκπληξη και πολλαπλάσια κέρδη.

Οι απουσίες των Κουρμπέλη, Μολίνς, Μυστακίδη, Αλτμαν είναι σημαντικές. Ο Παναθηναϊκός εκτός από ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο, δεν έχει κι εναλλακτικές λύσεις. Μόνο ο Μουνιέ που όλα δείχνουν ότι δεν θα ξεκινήσει, είναι παίκτης που μπορεί να έρθει από τον πάγκο και να αλλάξει τα δεδομένα (άσχετα εάν δεν έχει βοηθήσει έως τώρα).

Στο μυαλό του Ουζουνίδη και των παικτών του, ωστόσο, πρέπει να είναι οι τρεις βαθμοί. Για να φύγει αλώβητος ο Παναθηναϊκός πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να μην δεχθεί γκολ. Αν πάλι παραβιαστεί η εστία του, το να πετύχει δύο γκολ για να νικήσει, μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Σύμφωνα με όσα έχουμε δει έως τώρα. Αν δεν δεχθεί γκολ, λοιπόν, στη χειρότερη πάει για ισοπαλία. Είναι ένα βήμα. Και θ’ αυξήσει τις πιθανότητες για να μπορέσει να διεκδικήσει τη νίκη. Ένα γκολ μπορεί να έρθει. Δύο είναι δύσκολο ή απίθανο.

Αφήνουμε την άμυνα και πάμε στην επίθεση. Η λογική λέει ότι δεν θα δοθούν πολλές ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό κόντρα σε μία σκληροτράχηλη ομάδα. Άρα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού οφείλουν να είναι κυνικοί. Μία φάση θα γίνει; Πρέπει να πάει η μπάλα στα δίχτυα. Τρίτο στοιχείο; Δύναμη και πάθος. Σ’ αυτόν τον αγωνιστικό χώρο δεν μπορεί να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο. Το ματς δεδομένα θα πάει στη δύναμη. Αν δεν βγάλουν αυταπάρνηση κι εγωισμό οι «πράσινοι» δεν έχουν τύχη.

Κόντρα στη Λάρισα επίσης ο Παναθηναϊκός έχει τις περισσότερες πιθανότητες, σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, προκειμένου να μην κουβαλάει στην ιστορία του ένα ντροπιαστικό ρεκόρ. Σε έντεκα αγώνες ο Παναθηναϊκός έχει πέντε ισοπαλίες κι έξι ήττες. Αυτό είναι το 12ο ματς κι απομένουν Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Πανιώνιος. Γίνεται κατανοητό, ότι σήμερα και με τον Πανιώνιο είναι τα πιο βατά παιχνίδια για να αποφύγει το «τριφύλλι» τη ντροπή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ