ΠΑΟΚ : Ο ποδοσφαιρικός παραλογισμός, που γκρέμισε το Σινικό τείχος made by Babis

ΠΑΟΚ : Ο ποδοσφαιρικός παραλογισμός, που γκρέμισε το Σινικό τείχος made by Babis

Εξίσου κρίσιμο είναι το μεθεπόμενο παιγνίδι στην Τρίπολη, η ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολο να κατέβει στην Τούμπα για τη νίκη και να το καταφέρει, ίσως αν βολευόταν και με το Χ τα πράγματα να ήταν λιγότερο δύσκολα.

Είναι ένα πρωτάθλημα με φοβερές εντάσεις αυτό που παρακολουθούμε και το βιώνουν μοναδικά οι πρωταγωνιστές του. Ένας από την παρέα μου που συνηθίζουμε να βλέπουμε παρέα τους αγώνες, επέστρεψε σήμερα το πρωί από Γερμανία, η πτήση ήταν στις 7 και δεν έκλεισε μάτι, λαγοκοιμήθηκε δυο ώρες, όσο διαρκούσε η πτήση.

Έφτασε σπίτι του κομμάτια, από την υπερένταση της προσμονής του παιγνιδιού όμως ήταν αδύνατον να ξεκουραστεί. Ο άλλος έφαγε τρία κιλά νύχια στο πρώτο ημίχρονο και αποχωρώντας μετά το τέλος του αγώνα, τα πόδια του ακόμα έτρεμαν.

Στο πρώτο γκολ γίναμε όλοι ένα κουβάρι, αγκάλιασα το φίλο μου το Σπύρο και ήταν σα να έπιανα το Μάικ Τάισον, το μυϊκό του σύστημα ήταν σε πλήρη υπερδιέγερση. Μπορεί σήμερα να είναι Σάββατο πήραμε όμως πίσω τις Κυριακές μας, με την ίδια ένταση θα παρακολούθησαν σίγουρα το ματς και οι οπαδοί των αντιπάλων ομάδων, για τον ίδιο λόγο που θα δω κι εγώ την ΑΕΚ με την ελπίδα να γκελάρει.

Είναι ωραίο όμως, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αυτή είναι η χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός, που οδηγεί τη λειτουργία των συναισθημάτων του καθενός, στα κόκκινα. Μια και είπα για κόκκινα, είναι ακριβώς αυτό που δεν υπήρχε στα χρόνια της κόκκινης παράγκας, όταν τα πάθη που πρέπει να γεννά κάθε αθλητικό γεγονός, εκμηδενιζόταν από τη σιγουριά της βουτιάς του Φορτούνη.

Λαμβάνοντας ως δεδομένο πως «εκεί που σταματά η λογική αρχίζει ο στρατός», πρέπει να παραδεχτούμε πως λίγο μετά ξεκινά και το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ σήμερα ίσως φάνηκε πως μπήκε νωχελικά, αλλά δεν ήταν έτσι, είχε κέφι και διάθεση από το πρώτο λεπτό, απλώς δεν ήταν τόσο εύκολο να διασπάσει αυτό το Σινικό τείχος made by Babis the Tennes!

To προσπάθησε με τον ίδιο ορθολογισμό που το κατάφερε και στα προηγούμενα παιγνίδια κόντρα σε κλειστές άμυνες, γρήγορη κυκλοφορία και ανελέητο passing game με τη διαφορά πως το γήπεδο ήταν μικρό κάτι βολικό για ομάδες που φέρνουν το παιγνίδι σε ούτως ή άλλως κλειστούς χώρους και ο αγωνιστικός χώρος σε κακή κατάσταση, που δυσκολεύει όσους θέλουν να βάλουν το τόπι κάτω και να διασπάσουν άμυνες..

Κι ενώ ο ΠΑΟΚ έδειχνε να εμμένει -και ορθώς- στον ίδιο τρόπο παιγνιδιού, το γκολ είχε ως αφετηρία τη μοναδική γιόμα που δοκίμασε έπειτα από μια ώρα αγώνα, ο Βαρέλα σημάδεψε το Μακ που για πρώτη φορά βρήκε ανοιχτό χώρο, έκανε τη μπούκα και η συνέχεια έμοιαζε με πίνακα ζωγραφικής.

Σημειώστε πως μέχρι τότε ο Σλοβάκος ήταν αρνητικός, όπως  και ο Μαουρίσιο, στο ίδια περίπου επίπεδα  και ο Μπίσεσβαρ που έβαλε την τελευταία πινελιά, πριν ο Πέλκας που επίσης υστέρησε σήμερα, προσθέσει την υπογραφή του.

Αν αυτό δε συνιστά ποδοσφαιρικό παραλογισμό, πως ονομάζεται;

Μέσα σε αυτά βάλτε μέσα και πως αν οι ρόλοι Μακ-Μπίσεσβαρ είχαν αντιστραφεί με τον δεύτερο να μπουκάρει και τον πρώτο να περιμένει να εκτελέσει όπως συνηθίζεται, η μπάλα θα είχε βρει κάποιο από τα ΠΑΟΚτσάκια που αντιδρώντας στον υπουργικό ετσιθελισμό, βρήκαν τρόπους να  ξεγλιστρήσουν μέσα από στάβλους, καλντερίμια και σωλήνες ύδρευσης, για να ακουστεί η ιαχή ΠΑΟΚ-ΠΑΟΚ στον ουρανό της Λαμίας.

Αν και σε περίπτωση που τολμήσεις να προδικάσεις κάτι στο ποδόσφαιρο, το ίδιο το άθλημα θα σε τιμωρήσει, θεωρώ πως βάσει λογικής δεν υπάρχει δύναμη να σταματήσει αυτόν τον ΠΑΟΚ που βλέπουμε, που ακόμα και στις μέτριες ημέρες του, βγάζει απίστευτο μέταλλο και αυτοπεποίθηση.

Εξίσου κρίσιμο είναι το μεθεπόμενο παιγνίδι μέσα στην Τρίπολη, η ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολο να κατέβει στην Τούμπα για τη νίκη και να το καταφέρει, ίσως αν βολευόταν και με το Χ τα πράγματα να ήταν λιγότερο δύσκολα για εκείνη!

Αφήστε που όσο απαραίτητη είναι για τον ΠΑΟΚ η προϋπόθεση επικράτησης στην Τρίπολη, άλλο τόσο είναι και το πέρασμα της ομάδας του Χιμένεθ από το Περιστέρι. Όπως και η επικράτηση επί της Ξάνθης, αφού το μπαλάκι του άγχους βαραίνει τα δικά της πόδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ