Ολυμπιακός : Σήκω φύγε μόνος σου και πάρε και τους Αμερικανούς σου

Ολυμπιακός : Σήκω φύγε μόνος σου και πάρε και τους Αμερικανούς σου

Τέτοια ξεφτίλα είχε να ζήσει χρόνια ο Ολυμπιακός! Χίλια μπράβο στην ΑΕΚαρα που πήρε παλικαρίσια το Κύπελλο αλλά ο Σφαιρόπουλος «τελείωσε» στο Ηράκλειο για τον Ολυμπιακό.

Τελείωσε μια σπουδαία εποχή για τον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο. Τελείωσε μαζί της και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο προπονητής που οδήγησε τον Ολυμπιακό σε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα και σε δύο τελικούς Ευρωλίγκας και πρόσφερε πολλά στην σύγχρονη εποχή του συλλόγου δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι στον πάγκο της ομάδας μετά την ξεφτίλα του Ηρακλείου.

Γιατί αυτό που συνέβη στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ είναι η απόλυτη ξεφτίλα για τον σύλλογο, είναι ντροπή και είναι λόγος να φύγει μόνος του. Χωρίς ίχνος υποτίμησης της τεράστιας επιτυχίας της ΑΕΚ. ΑΕΚάρα για την ακρίβεια που έκανε μια «χαψιά» τους ερυθρόλευκους και πήρε πανάξια το Κύπελλο, μια επιτυχία επιβράβευσης για όσα έχει προσφέρει ο Μάκης Αγγελόπουλος στην Ένωση.

Για τον Ολυμπιακό όμως αυτή η ντροπιαστική ήττα δεν χωνεύεται με τίποτα! Καμία δικαιολογία για κανένα. Πρώτος όμως και… χειρότερος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που έχασε το ματς από τον… αποσυρμένο προπονητή, Σάκοτα.

Για έναν προπονητή που επέλεξε τους Αμερικανούς του, συνέχισε να πιστεύει σε αυτούς και τώρα πρέπει να τους πάρει μαζί του και να φύγει. Την ώρα που η ΑΕΚ είχε ξένους που έκαναν την διαφορά, η ΑΕΚ του Τσάμπιονς Λιγκ Μπάσκετ, ο Ολυμπιακός της Ευρωλίγκας, η ομάδα που είναι δεύτερη στη βαθμολογία στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης είχε Ρόμπερτς και Τόμπσον να «ζεσταίνουν» τους πάγκους όχι γιατί τους αγνόησε ο Σφαιρόπουλος αλλά γιατί απλά δεν μπορούν!

Είχε τον ακριβοπληρωμένο πλέον Μάντζαρη να μην… παίζει, είχε τον Παπανικολάου να μην βάζει καλάθι κάτω από την μπασκέτα, τον Πρίντεζη «σκιά του εαυτού» του, τον Στρέλνιεκς να «τρέμει» σαν σχολιαρόπαιδο στις βολές που έχει 90% ευστοχία, τον Παπαπέτρου να το παίζει… Ιωάννου στα τελευταία δευτερόλεπτα με μπάσκετ αλάνας και τον Μπόγρη να χειροκροτεί και να ενθαρρύνει από τον πάγκο.

Είχε μόνο έναν Σπανούλη στα 36 του να προσπαθεί μόνος του να κερδίσει μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, μια ΑΕΚ που το ήθελε πολύ και το πήρε εύκολα! Και τον Μιλουτίνοφ που τον έκανε μάγκα ο Σπανούλης τις περισσότερες φορές.

Αυτός ο Ολυμπιακός του Σφαιρόπουλου δεν μπορεί να συνεχίσει πλέον. Στο Ηράκλειο «τελείωσε» οριστικά.

Ναι, θα πουν οι μπασκετικοί πως ήταν μια κακιά μέρα, αυτή η ομάδα πριν λίγες μέρες κέρδισε την Ρεάλ στην Ισπανία, είναι 2η στην Ευρωλίγκα, έχει προσφέρει τόσα στον σύλλογο.

Κανείς δεν το αρνείται πως αυτός ο Ολυμπιακός την τελευταία 10ετια έχει προσφέρει τεράστιες χαρές, και πρώτος έχω πει και έχω γράψει πως και αυτοί έχουν δικαίωμα στην αποτυχία. Άλλο αυτό και άλλο αυτή η τεράστια αποτυχία που κατέγραψαν στο Ηράκλειο. Μπορεί και φέτος να πάει στο Βελιγράδι και να το σηκώσει. Στο μπάσκετ άλλωστε οι εναλλαγές είναι συνεχόμενες.

Αλλά η διαφορά από την ΑΕΚ είναι τεράστια. Ή τουλάχιστον έπρεπε να είναι τεράστια. Το να χάνεις τίτλους από τον Παναθηναϊκό έχει λογική. Είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Ολυμπιακό, αρκετές φορές και σε λίγο καλύτερο ο ένας ή ο άλλος. Το να χάνεις τίτλους από την ΑΕΚ είναι ανεπίτρεπτο για αυτή την ομάδα. Από αυτή την ΑΕΚ που ναι μεν δείχνει ξεκάθαρα πως είναι στο δρόμο για τη μεγάλη επιστροφή της αλλά ακόμη δεν είναι καν επιπέδου Ευρωλίγκας.

Σε ένα ματς όλα γίνονται, αλλά όταν ο Ολυμπιακός παρουσιάζει την εικόνα που παρουσίασε στον τελικό του Ηρακλείου τότε όλα τα υπόλοιπα πάνε περίπατο. Η ΑΕΚ έκανε το τέλειο ματς, σκύλιασε για την κούπα, ήταν μπροστά από την αρχή μέχρι το τέλος! Η ΑΕΚ στο Ηράκλειο ήταν ομάδα που διψούσε για τίτλο και ο Ολυμπιακός ένα συνονθύλευμα παικτών και προπονητή που δεν ήξεραν που πατούσαν και που βρισκόντουσαν. Μόνο ο Σπανούλης ήξερε αλλά τι παραπάνω να έκανε; Ποτέ ένας δεν κέρδισε τους πέντε.

Σήκω φύγε μόνος σου λοιπόν Σφαιρόπουλε. Πρόσφερες πολλά στον Ολυμπιακό αλλά στο Ηράκλειο τελείωσες οριστικά. Δεν χωνεύεται τέτοια αποτυχία. Μην ξεχάσεις όμως να πάρεις μαζί σου και τους Αμερικανούς που έφερες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ