ΑΕΚ : Η επιστροφή της Βασίλισσας

ΑΕΚ : Η επιστροφή της Βασίλισσας

Η Βασίλισσα του ελληνικού μπάσκετ είναι εδώ και απέδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να κοιτάξει ξανά στα μάτια τους δύο μεγάλους. Το παιχνίδι, ήταν ένα ματ τακτικής του Σάκοτα στον Γιάννη Σφαιρόπουλο... 

Γύρισε και επισήμως πλέον. Η Βασίλισσα του ελληνικού μπάσκετ είναι πάλι εδώ. Με μια επιβλητική εμφάνιση κόντρα σε μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου, όπως ο Ολυμπιακός, η ομάδα της ΑΕΚ απέδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να κοιτάξει ξανά στα μάτια τους δύο μεγάλους. Δεν είναι μόνο ότι νίκησε τους ερυθρόλευκους στον μεγάλο τελικό, αλλά ότι ήταν αυτή που έβγαλε εκτός διεκδίκησης και τον έτερο μεγάλο, τον Παναθηναϊκό, νικώντας τον στον ημιτελικό. Η ΑΕΚ του Μάκη Αγγελόπουλου, του Ντράγκαν Σάκοτα, που επέστρεψε εκτάκτως μέσα στη σεζόν, των Ελλήνων παικτών, των ξένων, αλλά και του προηγούμενου προπονητή της Σωτήρη Μανωλόπουλου είναι από σήμερα Κυπελλούχος Ελλάδας. Πανάξια από κάθε άποψη κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και τις αναλύσεις των «ειδικών» έφθασε στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της νέας εποχής.

Το παιχνίδι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ήταν ένα ματ τακτικής του Σάκοτα στον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Έλληνας τεχνικός δεν μπόρεσε να βρει λύσεις κόντρα στα τρικ του αντιπάλου του και μοιραία παγιδεύτηκε και δεν βοήθησε την ομάδα του. Πάλι το ματς το έχασε από την άμυνα του στην περιφέρεια, αφού δεν είχε τα κατάλληλα όπλα να αντιμετωπίσει τους σκόρερ της Ένωσης. Για ένα ακόμη παιχνίδι Ρόμπερτς και Τόμσον ήταν μακρία από τον καλό τους εαυτό και δείχνουν ότι δύσκολα θα «αλλάξουν» μέχρι το φινάλε της περιόδου. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν συγκλονιστικός σε σκοράρισμα και δημιουργία, αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ο Σπανούλης προσπάθησε, όμως ήταν απελπιστικά μόνος του.

Το ματς για τελικό είχε εκπληκτικό ρυθμό και θέαμα. Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο ή το είδαν από την τηλεόραση σίγουρα το απόλαυσαν. Η επόμενη μέρα για τους δύο μονομάχους δεν θα είναι ίδια με χθες. Η ΑΕΚ πέτυχε έναν άθλο και συνεχίζει σε Ευρώπη και Ελλάδα να ονειρεύεται κάτι μεγαλύτερο. Η υπέρβαση αυτή θα της δώσει παραπάνω ώθηση. Θα πρέπει όμως και ο κόσμος της να την στηρίξει περισσότερο. Δεν είναι πολύ μακριά η εικόνα του άδειου ΟΑΚΑ σε κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Οι παίκτες και κυρίως η διοίκηση την αξίζουν και με το παραπάνω. Στον Ολυμπιακό το αποτέλεσμα αυτό θα μετρήσει πολύ, αλλά στο τέλος της σεζόν, ειδικά αν η ομάδα παραμείνει χωρίς τίτλο για δεύτερη στη σειρά χρονιά. Αναμφίβολα πρόκειται για grande αποτυχία η οποία δεν θα φέρει τώρα κλυδωνισμούς λόγω του σημείου που βρισκόμαστε, όπου οι υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα τρέχουν. Ενδέχεται όμως να φέρει αλλαγές σε παίκτες. Καλές οι διαμαρτυρίες για τη διαιτησία και τα άλλοθι που αυτές χτίζουν, αλλά το χαλάκι δεν μπορεί να κρύψει επιτυχώς όλα τα κακώς κείμενα. Το κακό είναι ότι χάθηκε, λογικά και η ….ευκαιρία της ένστασης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ